Maak kennis met de Ermaksan Fibermak Gen-5 | maart 2020

Bekijk de Ermak Fibermak Gen-5 in de Landré showroom

Ermaksan heeft een nieuwe machine op de markt gebracht: de Fibermak Gen-5. Deze is geheel opnieuw ontworpen, zodat de productiviteit nu nog hoger ligt en de machine nog nauwkeuriger is bij hogere snijsnelheden. Het is de perfecte combinatie van de allernieuwste technologieën, zodat bedrijven nog slimmer kunnen produceren. De nieuwste Fibermak heeft daarnaast een compleet nieuw design. Kortom, een volledig nieuwe Ermaksan lasermachine, van top tot teen.

De Fibermak Momentum Gen-5 serie is voorzien van de allersnelste servomotoren met 4G acceleratievermogen en een fiberlaserbron van 2 kW tot 15 kW vermogen. Hierdoor wordt het rendement voor bedrijven nog hoger en levert de machine enkel superieure prestaties.

Compleet nieuw design

Het nieuwe design van de cabine van de Gen-5 omvat niet alleen uiterlijke veranderingen, maar tevens technische wijzigingen die het industriële leven aanzienlijk moeten gaan vereenvoudigen. Het design van de Fibermak Gen-5 heeft een compacte en ergonomische structuur en de eenvoudige installatie maakt het uniek. De voordeur van de machine is volledig omkeerbaar, waardoor de operator gemakkelijk toegang heeft tot de snijplaat. Verder heeft de Gen-5 een digitale teller in de hoek die het vervullingspercentage van het snijprogramma aangeeft. De in hoogte verstelbare pendelarm zorgt ervoor dat de operator de machine ergonomisch kan gebruiken. En zo kunnen we nog veel meer voordelen opnoemen zoals deze …

Impressie van de Ermak Gen-5 G Force bij Landré

Nieuw configuratiescherm: eenvoudiger, sneller, slimmer

Een van de belangrijkste innovaties is het nieuwe bedieningspaneel voor de operator. Deze biedt namelijk aanzienlijke voordelen om nog sneller en efficiënter te snijden. Het bedieningspaneel van de Gen-5 is zo ontwikkeld dat het voldoet aan de behoeften van operators en is hierdoor uniek. Dit blijkt uit het feit dat het configuratiescherm snel, nauwkeurig en robuust is. De productiviteit, functionaliteit en conformiteit met Industrie 4.0 functies dragen hier uiteraard ook aan bij. Gecompliceerde workflows worden met het nieuwe bedieningspaneel vereenvoudigd, waardoor operatorfouten worden voorkomen.

Enkele kenmerken van het nieuwe bedieningspaneel zijn:

 • Met het 21,5” multi-touch screen bedieningspaneel, met Beckhoff Windows 10© besturingssysteem dat wordt gebruik in de nieuwste lasermachines, kunnen operators alle informatie en parameters die ze nodig hebben op een enkel scherm zien. Benodigde bewerkingen of wijzigingen kunnen nu nog sneller online uitgevoerd worden.
 • Op het bedieningspaneel, met software geschreven door ingenieurs van Ermaksan, kunnen de plaatsen van de gebruikte menu’s worden gewijzigd naar gelang van de behoeften en gebruiksgewoonten van de operator.
 • Met het geïntegreerde camerasysteem kan het snijproces worden gevolgd vanaf het bedieningspaneel met de camera geïntegreerd op het scherm zonder de snijinterface te verliezen.
 • Hoewel de nodige add-ons aan het paneel kunnen worden toegevoegd met de USB-poort achter het scherm, kan de inhoud van de externe flashdisks rechtstreeks via de interface naar het snijproces worden gebracht.
 • Door informatie te verstrekken over hoe vaak en met welke tussenpozen operators de machine en apparatuur moeten onderhouden werkt de fiberlaser efficiënter.
 • Door de Industrie 4.0 integratie kan de werkefficiëntie van de fiberlaser continu worden bewaakt.
 • Door de gebruikersinterface worden onbedoelde interventies aan het systeem door operators voorkomen. Gebruikers op een hoger niveau kunnen hierdoor de workflow eenvoudiger controleren.
 • Als de in de snijparameters aan te brengen wijzigingen worden vergeten, kunnen de in het systeem ingebouwde snijparameters worden opgeroepen.
 • Met definitieve definities ontstaat de mogelijkheid om de snijparameters voor verschillende materialen en snijtypes opnieuw aan te maken.
 • Met de optie voor meerdere camera’s die aan het systeem kunnen worden toegevoegd kunnen online transacties met meerdere camera’s worden gecontroleerd en vastgelegd.
 • Door het systeem met het internet te verbinden kan de machinestatus en informatie verstuurd worden naar de opgegeven mailadressen.
 • Het bedieningspaneel kan in de gewenste hoek, helling en hoogte worden afgesteld met de nieuwe, toegevoegde beweegbare arm.

Industrie 4.0 oplossingen voor slimme bedrijven

Ermaksan vergemakkelijkt het industriële bedrijfsleven met innovatieve Industrie 4.0 oplossingen en bijbehorende software. Hiermee kunnen slimme productieprocessen ontwikkeld en geperfectioneerd worden. De ER 4.0 software verwerkt en rapporteert gegevens die via het communicatienetwerk tussen machines worden overgedragen. Deze software is speciaal ontwikkeld om de continuïteit en productiviteit tijdens de productie te waarborgen. Alle gegevens zijn toegankelijk, aangezien ze door de software op een gemeenschappelijk netwerk worden verzameld.

Dankzij de ER 4.0 software verhoogt u de prestaties en productiviteit van uw machines op alle locaties, omdat u de mogelijkheid heeft om een breed scala aan gegevens van de machine realtime te kunnen bekijken. Van werkomstandigheden en productiviteit tot aan fouten, waarschuwingen en storingen. Een mooie toevoeging, aangezien u hierdoor in staat bent om uw productiedoelen (nog makkelijker) te behalen.

Vorige slide
Volgende slide

Hebben wij uw interesse gewekt met deze nieuwe fiberlaser? Dan hebben we goed nieuws! De Ermaksan Fibermak Gen-5 met 4 kW vermogen is te bewonderen in onze showroom in Houten. U bent van harte welkom voor een vrijblijvende demonstratie, zodat u zelf kunt ervaren hoe gemakkelijk de bediening en het programmeren is. Wij leggen tevens graag alle technische details aan u uit, zodat u zelf ook ziet waarom deze machine dé Formule 1 onder de fiberlasers is.

Voor een demonstratie kunt u contact opnemen via:

+31 (0)347 329 329
info@landre.nl