CNC machines

Voor nauwkeurige, computergestuurde bewerkingen

Bij het verspanen of bewerken van materiaal wordt veel gebruik gemaakt van CNC machines. Een veelgehoorde term in de maakindustrie die staat voor Computer Numerical Control. Dit houdt in dat deze machines door een computer worden aangestuurd om bepaalde bewerkingen uit te voeren. Zowel voor de verspaningstechniek, als ook voor de plaatbewerkingstechniek. Zo kunnen diverse materialen snel en nauwkeurig bewerkt worden, zoals metaal, kunststof of hout. Landré biedt een breed CNC machineprogramma en adviseert u graag over welke machine het meest geschikt is voor uw toepassing.

Gratis advies?

Of wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste CNC
machine die aansluit bij
uw bedrijf.

Home » CNC machine

CNC machines van Landré

Draaimachines

€ 23.995,-

 
 
 
 
 
 

Tapmachines

€ 39.995,-

 
 
 
 
 
 

Snijmachines

€ 161.500,-

Lasersnijders
Plasmasnijders
 
 
 
 

Kantbanken

€ 27.600,-

 
 
 
 
 
 

Waarom aanschaffen?

N

Optimalisatie productie

 
N

Minder afhankelijk van derden

 
N

Nauwkeurige bewerkingen

 
N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

 

De beste merken

Haas


✔️ Betrouwbare producten
✔️ Breed machineprogramma
✔️ Hoge kwaliteitseisen
 

Correa


✔️ Hoge machinestabiliteit
✔️ Gepatenteerde freeskop techniek
✔️ Top class service

Ermaksan


✔️ Geavanceerde machines
✔️ 800 gekwalificeerde medewerkers
✔️ Innovatieve functionaliteiten

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen onze productspecialisten u perfect ondersteunen op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en rapid manufacturing, zodat u uiteindelijk een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie kunt realiseren. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een compleet aanbod: van machines en software tot aan uitgebreide services en diensten.

Ondersteuning proces

 

h

Compleet programma

 

Persoonlijk advies

 

Uitgebreide kennis

 

Meer informatie

De voordelen van een CNC machine

In de bewerkingsindustrie zijn de CNC machines bijna niet meer weg te denken, aangezien het veel voordelen kan opleveren tijdens het productieproces. Een CNC machine wordt veelal ingezet voor verspaning, bij frees-draai- en tapbewerkingen. De automatische aansturing vindt ook plaats in de plaatbewerkingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan plasma- en lasersnijdersponsmachines of kantbanken. Deze machines worden ook door een computer aangestuurd, waardoor de mogelijkheid ontstaat om bewerkingen op een eenvoudige manier te herhalen. De machines zijn hierdoor uitermate geschikt voor de productie van grote series, uiteraard van hetzelfde product. Daarnaast wordt de kans op fouten enorm verminderd. Wanneer u namelijk het juiste programma hebt gegenereerd wordt deze continu herhaald en kunnen er geen handmatige fouten ontstaan tijdens het produceren. U hoeft ook niet meer voor iedere bewerking een nieuw besturingsprogramma te maken, wat veel tijd bespaart. De aanschaf van een CNC machine zal dan ook uiteindelijk resulteren in een verhoging van de capaciteit. Daarnaast zijn er nog een paar andere voordelen. Zo kunt u bij het werken met een CNC machine rekenen op een hoge nauwkeurigheid en een constante kwaliteit. Hierdoor leent het zich dus ook goed voor de productie van grote series. Daarnaast is het zeer geschikt voor het produceren van complexe vormen in grote series, aangezien een handmatige aansturing voor een complex product enorm veel tijd in beslag zou nemen.

De mogelijkheden van een CNC machine

De maakindustrie is volop in ontwikkeling en zo wordt er steeds vaker gekeken naar hoe het productieproces verder geautomatiseerd kan worden. De komst van de CNC machine was een eerste stap op het gebied van automatisering, maar er zijn steeds meer mogelijkheden om de productie te versnellen of te vereenvoudigen. Met het gereedschap wisselmagazijn en het product transportsysteem bij freesmachines is al een nieuwe, volgende stap gezet. De gereedschappen voor de freesbewerkingen worden met dit magazijn automatisch gewisseld en de producten worden automatisch aangeleverd. Een dergelijk magazijn zorgt voor enorm veel mogelijkheden op het gebied van frezen, waaronder het produceren van complexe vormen zonder de inzet van medewerkers. Het programmeren van de CNC machines vergt daarentegen wel de nodige kennis. Wanneer u een bewerking wilt laten plaatsvinden, dient u namelijk wel eerst een programma te maken die de CNC machine aan kan sturen. Het besturingsprogramma kan aan de machine ingevoerd worden, maar ook via CAM software. Hierbij wordt een programma gerealiseerd die bestaat uit een aantal regels, welke door de machine achter elkaar ingelezen worden. Deze bestaan vervolgens weer uit diverse commando’s en waardes, welke er bijvoorbeeld voor zorgen dat de bewerking op de juiste plek en met de juiste snelheid plaatsvindt. De machines bieden tegenwoordig de mogelijkheid om het gegenereerde programma direct vanuit een CAM-systeem door te sturen naar de machine, zodat u na het programmeren direct aan de slag kunt.