Toepassingen Additive Manufacturing

Van prototyping tot eindproductie

De ontwerp- en maakindustrie is aan het veranderen en dat komt mede doordat de rol van Additive Manufacturing steeds belangrijker wordt bij het ontwikkelen van producten. Met de komst van de 3D printers en de bijbehorende printtechnieken zijn er zeer veel nieuwe kansen ontstaan voor bedrijven. Denk aan de mogelijkheid om de productiviteit te verbeteren of de enorme ontwerpvrijheid. Engineers hebben geen enkele beperking meer en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan bij het ontwerpen. Door de vele mogelijkheden en voordelen wordt 3D printen ook voor steeds meer toepassingen ingezet, van prototyping tot eindproductie.

Gratis advies?

Of wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste
plaatbewerkingsmachine die aansluit bij uw bedrijf.

3D printer toepassingen

Prototyping

 

Eindproducten

 

Waarom een 3D printer aanschaffen?

N

Kostenbesparing: geen productlijn nodig

 
N

Minder materiaalverspilling

 
N

Printen in elke gewenste vorm

 
N

Goedkoper productieproces

De beste merken

HP


✔️ Materiaal innovaties
✔️ Perfecte (eind)resultaten
✔️ Functionele producten

Arcam EBM


✔️ Toonaangevende technologie
✔️ Topkwaliteit materiaaleigenschappen
✔️ Innovatieve oplossingen

3D Systems


✔️ Optimalisatie processen
✔️ Geavanceerde hardware
✔️ Product innovaties

Concept Laser


✔️ Hoge kwaliteitsnormen
✔️ Kosteneffectieve oplossingen
✔️ Expertise in o.a. processen

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen onze productspecialisten u perfect ondersteunen op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en rapid manufacturing, zodat u uiteindelijk een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie kunt realiseren. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor een compleet aanbod: van machines en software tot aan uitgebreide services en diensten.

Ondersteuning proces

 

h

Compleet programma

 

Persoonlijk advies

 

Uitgebreide kennis

 

Meer informatie

Additive Manufacturing biedt de maakindustrie nieuwe kansen

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) biedt nieuwe technieken die ontzettend veel mogelijkheden en kansen opleveren voor verschillende industrieën op het gebied van productontwikkeling en productie. Met de komst van de additieve productiemethodes is het bijvoorbeeld zeer eenvoudig om in kleine oplages snel complexe onderdelen te printen die volledig voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen. Daarnaast kunnen engineers zonder beperkingen ontwerpen, wat zeer veel kansen oplevert op het gebied van generative design. De kansen van Additive Manufacturing zijn eindeloos en zullen alleen maar blijven toenemen. Met deze reden hebben al veel bedrijven de overstap gemaakt van conventioneel produceren naar Additive Manufacturing. Het resultaat van deze overstap? Onder andere een enorme productiviteitsverbetering en producten die klaar zijn voor de toekomst.

De mogelijkheden en voordelen van de additieve productiemethodes lopen wel sterk uiteen per industrie. Wij begrijpen dat het hierdoor niet altijd even makkelijk is om inzichtelijk te krijgen waar de kansen liggen. Met deze reden staan onze specialisten graag voor u klaar om u gratis advies op maat te geven, zodat u meer inzicht krijgt in de technieken en de mogelijkheden voor uw bedrijf.

De verschillende 3D printtechnieken

Tevens levert Additive Manufacturing de maakindustrie nieuwe 3D printtechnieken die gebruikt kunnen worden voor prototyping of eindproductie. Hierbij is 3D printen een belangrijk onderdeel, waardoor producten laagsgewijs opgebouwd kunnen worden vanuit een 3D CAD model tot een functioneel product. Om tot dit functionele (eind)product te komen zijn er verschillende 3D printtechnieken die gebruikt kunnen worden:

  • MultiJet Fusion;
  • Selective Laser Melting;
  • Stereolithography;
  • Selective Laser Sintering;
  • Binder Jetting;
  • MultiJet Printing;
  • Fused Deposition Modeling.

Uiteraard heeft iedere techniek zijn eigen specificaties, kenmerken en voordelen. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten voorzien u van extra uitleg en wanneer gewenst advies over welke techniek het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.