Toepassingen

Van prototyping tot eindproducten

De ontwerp- en maakindustrie is aan het veranderen en dat komt mede doordat de rol van 3D printen steeds belangrijker wordt bij het ontwikkelen van producten. Met de komst van 3D printen en de bijbehorende printtechnieken zijn er zeer veel nieuwe kansen ontstaan voor bedrijven. Denk aan de mogelijkheid om de productiviteit te verbeteren of de enorme ontwerpvrijheid. Engineers hebben geen enkele beperking meer en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan bij het ontwerpen. Door de vele mogelijkheden en voordelen wordt 3D printen ook voor steeds meer toepassingen ingezet: van prototyping tot eindproductie.

Gratis advies?

Of wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste
plaatbewerkingsmachine die aansluit bij uw bedrijf.
Home » 3D printers » Toepassingen

3D printing toepassingen

Prototyping

 

Eindproducten

 

Waarom een 3D printer aanschaffen?

N

Kostenbesparing: geen productlijn nodig

 
N

Minder materiaalverspilling

 
N

Printen in elke gewenste vorm

 
N

Goedkoper productieproces

De beste merken

HP


✔️ Materiaal innovaties
✔️ Perfecte (eind)resultaten
✔️ Functionele producten

3D Systems


✔️ Optimalisatie processen
✔️ Geavanceerde hardware
✔️ Product innovaties

Concept Laser


✔️ Hoge kwaliteitsnormen
✔️ Kosteneffectieve oplossingen
✔️ Expertise in o.a. processen

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen onze productspecialisten u perfect ondersteunen op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en rapid manufacturing, zodat u uiteindelijk een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie kunt realiseren. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een compleet aanbod: van machines en software tot aan uitgebreide services en diensten.

Ondersteuning proces

 

h

Compleet programma

 

Persoonlijk advies

 

Uitgebreide kennis

 

Meer informatie

3D printtechnieken

3D printen is een techniek die tegenwoordig kan worden gebruikt voor prototyping of eindproductie. Producten worden laagsgewijs vanuit een 3D CAD bestand opgebouwd tot een functioneel product. Om dit te realiseren zijn er verschillende 3D printtechnieken:

  • MultiJet Fusion;
  • Selective Laser Melting;
  • Stereolithography;
  • Selective Laser Sintering;
  • Binder Jetting;
  • MultiJet Printing;
  • Fused Deposition Modeling.

Iedere techniek heeft zijn eigen specificaties, kenmerken en voordelen. Onze specialisten geven u graag vrijblijvend advies over welke techniek het meest geschikt is voor uw toepassing.

Mogelijkheden voor de maakindustrie

3D printing is een bijzondere technologie die ontzettend veel mogelijkheden en kansen biedt voor verschillende industrieën op het gebied van productontwikkeling en productie. Zo is het zeer eenvoudig om in kleine oplages snel complexe onderdelen te printen die volledig voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen. Daarnaast kunnen engineers zonder beperkingen ontwerpen, wat zeer veel kansen oplevert op het gebied van generative design. De mogelijkheden en kansen van 3D printing zijn eindeloos en blijven toenemen. Met deze reden hebben al veel bedrijven de overstap gemaakt van conventioneel produceren naar 3D printing. Het resultaat van deze overstap? Een enorme productiviteitsverbetering.