Whitepapers

Leer meer over kunststofverwerking & hotrunners

Wilt u meer weten over kunststofverwerking en hotrunnersystemen? Bijvoorbeeld over de mogelijkheden die er liggen of hoe u het proces verder kunt optimaliseren? Dan helpen wij u graag op weg! Onze specialist Henk Jan Bijzitter heeft zijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van kunststofverwerking op papier gezet in de vorm van interessante whitepapers, welke gratis te downloaden zijn. Handig voor als u meer verdieping wilt over het werken met kunststof en hotrunnersystemen, maar ook interessant als u in de opstartfase zit en meer informatie wenst over hoe u het beste een hotrunner kunt toepassen in een matrijs. Geïnteresseerd? Bekijk dan het overzicht met beschikbare whitepapers.

Gratis advies?

Of wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste 3D printer die aansluit bij uw bedrijf.

Overzicht van onze
kunststofverwerking whitepapers

Robot Grippers 3D printen - Landré

Kleurwissel bij hotrunnersystemen

Tips om snel en efficiënt van kleur te wisselen, zodat u de tijd en hoeveelheid materiaal die nodig is voor het kleurwisselen kunt beperken.  

De voordelen van een hotrunnersysteem

N

Optimaliseer uw spuitgietproces

 
N

Reduceer de kosten

 
N

Produceer kwalitatieve eindresultaten

 
N

Gebalanceerde overdracht van kunststof

Wij adviseren:

Ewikon


✔️ Innovatief en betrouwbaar
✔️ Speciale hotrunner technologie
✔️ Europese productie

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen onze productspecialisten u perfect ondersteunen op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en rapid manufacturing, zodat u uiteindelijk een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie kunt realiseren. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor een compleet aanbod: van machines en software tot aan uitgebreide services en diensten.

Ondersteuning proces

 

h

Compleet programma

 

Persoonlijk advies

 

Uitgebreide kennis

 

Meer informatie

Op zoek naar een hotrunnersysteem?

Heeft u een nieuw matrijs-project, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In samenwerking met Ewikon kunt u vanaf de ontwerpfase tot aan de start van de productie rekenen op onze nauwe samenwerking. Zo kijken onze specialisten direct naar de mogelijkheden die er liggen om uw productieproces te optimaliseren. Om dit te realiseren komen we bijna altijd tot klant specifieke hotrunner oplossingen, welke ontwikkeld worden door de Ewikon R&D afdeling. Wij zien dit als belangrijk voordeel, aangezien deze afdeling ook altijd kijkt naar nieuwe, innovatieve oplossingen die de verwerking van kunststof nog verder verbeteren. Hierdoor kunnen wij al onze klanten verzekeren van een kwalitatief, hoogwaardig hotrunnersysteem die perfect past in de matrijs.

Wilt u uw spuitgietproces optimaliseren?

Om uw spuitgietproces goed te laten verlopen is het belangrijk om een goed passende hotrunner in uw matrijs te hebben, zodat de kunststof gelijkmatig verdeeld wordt. Een goede hotrunner kenmerkt zich door gladde kanalen, zonder dode hoeken, zodat voorkomen wordt dat kunststof blijft hangen en kan degraderen met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen heeft Ewikon een speciale technologie ontwikkeld voor hotrunners. Dit resulteert onder andere in verschillende hotrunnersystemen. Hier zijn zelfs systemen met zij-aanspuiting en compleet ingebouwde systemen uit ontstaan. Ewikon maakt het proces zo niet alleen beter, maar tevens gebruiksvriendelijker.