Plaatwalsen

Wals uw plaatmetaal snel en eenvoudig in de juiste vorm

Wilt u een plaatwals kopen voor het bewerken van plaatmateriaal? Dan bent u bij Landré aan het juiste adres. Wij leveren plaatwalsen met drie of vier walsrollen, met servomotoren of hydraulische aandrijving, waardoor er voor alle toepassingen een geschikte plaatwals is te vinden. Met de kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare machines die Landré levert kunt u alle platen van veelvoorkomende afmetingen walsen. Wilt u een plaatwals kopen voor een specifieke bewerking? Dan geven onze specialisten u graag vrijblijvend advies, zodat u uiteindelijk de juiste machine vindt die volledig aansluit bij uw productie.

Gratis demonstratie?

N

Binnen 1 werkdag ingepland

N

Demonstratie op maat

N

Advies over productieproces

Top 3 plaatwalsen

Davi MCA plaatwalsen - Landré

DAVI MCA

prijs op aanvraag

Buiglengte
2.050 – 4.050 mm

Roldiameter
170 – 340 mm

Buigcapaciteit 
1 – 16 mm

Aanbuigen
1 – 13 mm

Brochure

DAVI MCB plaatwalsen - Landré

DAVI MCB

prijs op aanvraag

Buiglengte
2.050 – 4.050 mm

Roldiameter
260 – 1.500 mm

Buigcapaciteit
18 – 300 mm

Aanbuigen
15 – 260 mm

Brochure

DAVI MAV plaatwalsen - Landré

DAVI MAV

prijs op aanvraag

Buiglengte
3.100 mm

Roldiameter
140 – 1.500 mm

Buigcapaciteit
25 -320 mm

Aanbuigen
25 – 275 mm

Brochure

Offerte op maat?

Of heeft u meer informatie nodig? Wij helpen graag bij het vinden van de juiste plaatwals die aansluit bij uw bedrijf.

Bel ons op:
+31 (0)347 329 329

Contactpersoon Landré | Neem contact met ons op

Waarom Landré?

N

Hoogwaardige, betrouwbare machines

N

Klant specifieke oplossingen

N

Uitgebreide service en ondersteuning

N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

N

Productspecialisten in eigen huis

Klantquote over Landré service
Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top
en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

Klantcase Landre - Jelke Attema - Bedrijfsleider PGI B.V.

Landré kijkt naar de behoefte en tonen wat ze kunnen. Er zijn korte lijnen met de servicemonteurs. Het zijn mensen die weten waar ze het over hebben en zelf op de werkvloer staan.

Jelke Attema
Directeur, Presswood Grootkeuken Industrie B.V.

Klantcase Otten Machinefabriek B.V.

“Landré staat bekend als een betrouwbare organisatie. Ze doen geen gekke dingen en dat is erg belangrijk voor een vertegenwoordigende organisatie.”

Ben Otten
Directeur, Otten Machinefabriek B.V.

Gratis demo aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste machine die aansluit bij uw bedrijf.

De beste merken

DAVI

DAVI walsoplossingen bij Landré
✔️ Innovatief en betrouwbaar
✔️ Hypermoderne fabriek
✔️ Hoogwaardige machines

Hoe werkt een plaatwals?

Voor het walsen van plaatmetaal wordt vaak een 2, 3 of 4 rollen plaatwals ingezet, waarmee u materiaal kunt vervormen. Hierbij wordt de plaat door twee of meerdere rollen heen gewalst om zo tot een cilindrische vorm te komen. Op basis van de plaatbreedte, het materiaal en de gewenste maat kan de capaciteit worden bepaald bij een walsmachine. Met deze reden brengen onze productspecialisten vooraf uw bewerkingsproces zo precies mogelijk in kaart om zo de geschikte machine te vinden. Hierbij wordt er ook gekeken naar de eventuele vervorming die dient plaats te vinden: driehoek, cilinder, halve cilinder, ovaal of conisch.

Wilt u plaatwalsen kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij geven u graag meer informatie. 

3 rollenwals versus 4 rollenwals

In de bewerkingsindustrie wordt veel gebruik gemaakt van een 4 rollenwals. Deze machines zijn over het algemeen het meest veelzijdig en bieden nauwkeurige bewerkingen, waarbij de bediening zeer gebruiksvriendelijk is. Een voordeel van een 4 rollen plaatwals is dat de te walsen platen worden vastgeklemd door de middelste rollen. U kunt hierdoor veel eenvoudiger een plaat aanbuigen dan bij een 3 rollenwals. Een ander voordeel is dat bij 4 rollen de achterste rol als aanslag kan dienen bij het inbrengen van het plaatmateriaal, zodat één operator de machine kan bedienen en niet meerdere personen bij het walsen betrokken hoeven te zijn. De 4 rollenwals is de enige soort wals die effectief kan worden gecontroleerd door middel van een NC- of CNC-systeem, aangezien de plaat tijdens alle fasen van het bewerkingsproces vastgeklemd is en aangedreven wordt. De 3 rollenwalsmachine is daarentegen juist een echte allrounder op het gebied van walsen, waarbij u kunt rekenen op een krachtige bewerking met vele functionaliteiten. De 3 rollenwalsen kunt u verder uitbreiden met diverse opties, zodat de capaciteit vergroot kan worden ten op zichte van een standaard 3 rollenmachine.

Heavy-duty plaatwalsen bij Landré

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.

Offerte aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Telefoon
+31 (0)347 329 329

Email
info@landre.nl