Hotrunners

Gebalanceerd transporteren van kunststof

Een goed werkend hotrunnersysteem is een belangrijke factor in het spuitgietproces. Het zorgt er namelijk voor dat de kunststof uitgebalanceerd wordt verdeeld in de matrijs. In samenwerking met Ewikon ontwikkelt Landré hotrunneroplossingen op maat die ervoor zorgen dat dit proces zo optimaal mogelijk verloopt, waarbij er verschillende systemen mogelijk zijn. Van de standaard nozzle en side-gate nozzle range tot aan compleet ingebouwde systemen, de hot halves. Deze hotrunnersystemen zorgen uiteindelijk voor de optimalisatie van het spuitgietproces, zodat de kwaliteit van de geproduceerde producten nog beter is en de kosten lager zijn. 

Gratis demonstratie?

N

Binnen 1 werkdag ingepland

N

Demonstraties op maat

N

Advies over productieproces

Top 3 hotrunners

Standaard hotrunner systemen van Ewikon bij Landré

Standaard systemen

prijs op aanvraag

Kanaaldiameter
3 – 18 mm

Lengte neuzen
30 mm – 900 mm

Shotgewicht 
0,05 gr – 10 kg

 
 
 

Brochure

Ewikon L2X Drop-In systeem bij Landré

L2X Drop-In systeem

prijs op aanvraag

Kanaaldiameter
6 – 18 mm

Lengte neuzen
30 mm – 900 mm

Shotgewicht
0,1 gr – 10 kg

Systeem
Volledig lekvrij
 

Brochure

Ewikon regeltechniek bij Landré

Regeltechniek

prijs op aanvraag

Voudigheden
2 – 120 zones

Bediening
Touch Screen

Regelbereik
50 – 500 °C

Nauwkeurigheid
Beter dan 1 °C, zelfoptimerend

Brochure

Offerte op maat?

Of heeft u meer informatie nodig? Wij helpen graag bij het vinden van de juiste hotrunner die aansluit bij uw bedrijf.

Bel ons op:
+31 (0)347 329 329

Contactpersoon Landré | Neem contact met ons op
Bekijk alle hotrunners

Waarom Landré?

N

Hoogwaardige, betrouwbare machines

N

Klant specifieke oplossingen

N

Uitgebreide service en ondersteuning

N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

N

Productspecialisten in eigen huis

Klantquote over Landré service
Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top
en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

Klantcase Landre - Jelke Attema - Bedrijfsleider PGI B.V.

Landré kijkt naar de behoefte en tonen wat ze kunnen. Er zijn korte lijnen met de servicemonteurs. Het zijn mensen die weten waar ze het over hebben en zelf op de werkvloer staan.

Jelke Attema
Directeur, Presswood Grootkeuken Industrie B.V.

Klantcase Otten Machinefabriek B.V.

“Landré staat bekend als een betrouwbare organisatie. Ze doen geen gekke dingen en dat is erg belangrijk voor een vertegenwoordigende organisatie.”

Ben Otten
Directeur, Otten Machinefabriek B.V.

Gratis demo aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing die aansluit bij uw bedrijf.

De beste merken

Ewikon

Ewikon: innovatieve en betrouwbare hotrunner technologie - Landré
✔️ Innovatief en betrouwbaar
✔️ Speciale hotrunner technologie
✔️ Europese productie

Welke hotrunner ranges zijn er?

Voor ieder spuitgietproces is er een andere hotrunneroplossing. Landré biedt een compleet programma aan met in- en uitwendig verwarmde hotrunnersystemen, met en zonder naaldafsluiters in de range van 0,1 gram tot 20 kg. De hotrunner-oplossingen van Ewikon garanderen een natuurlijk, gebalanceerde overdracht, zelfs wanneer er sprake is van veeleisende applicaties met veel holtes. Dit wordt mogelijk gemaakt door manifolds met speciale verdeel-elementen die dode hoeken waarin het materiaal zou kunnen blijven hangen voorkomen. Daarnaast wordt ook gevoelig materiaal op een veilige manier overgebracht en kan er sneller van kleur worden gewisseld. Naast state of the art manifolds heeft Ewikon ook een uitgebreide range van HPS III nozzles. Deze bieden u een enorme flexibiliteit (met name voor de bouw van een matrijs) en op maat gemaakte oplossingen, zelfs voor de meest complexe situaties met betrekking tot positie van de aanspuiting, schot gewicht en holte afstand. Daarnaast leveren wij ook side gate nozzles: een op maat gemaakte oplossing voor alle toepassingen waarbij de aanspuitpositie zich aan de zijkant van het product bevindt of op moeilijk te bereiken plekken. De tips kunnen achteraf gemonteerd worden bij een geopende matrijs. Dit heeft als voordeel dat tips gemakkelijk uit te bouwen zijn, bijvoorbeeld bij een verstopte gate. Binnen de HPS III range zijn er verschillende mogelijkheden, welke we uiteraard graag met u doornemen in een persoonlijk gesprek.

Geavanceerde hotrunner mogelijkheden

De Ewikon hotrunnersysteemoplossingen worden uitsluitend in Duitsland gemaakt, waar 300 gekwalificeerde medewerkers continu op zoek zijn naar innovatieve en passende oplossingen die er voor zorgen dat u het productierendement kunt verhogen. Zo zijn ook de hot halves ontstaan, een compleet ingebouwd hotrunnersysteem. Dit is een goede oplossing wanneer u een snelle en efficiënte installatie en start wilt realiseren van uw productie, aangezien het hotrunnersysteem reeds volledig is ingebouwd en bedraad. Vooral bij veeleisende toepassingen met veel holtes worden de voordelen van een hot half duidelijk. Daarnaast hoeft u niets meer aan de hotrunner te doen als deze op locatie wordt geïnstalleerd. Ideaal dus voor de snelle starters! Uiteraard zijn hot halves ook weer helemaal naar uw eigen wens samen te stellen. Landré is van ontwerpfase tot aan de start van de productie nauw betrokken bij de realisatie en inbouw van uw hotrunnersysteem om u onder andere te voorzien van advies. De toepassingen waarvoor de hotrunner wordt ingezet worden samen met u in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt er naar een oplossing gekeken welke het meest geschikt is voor de toepassing waarin de hotrunner moet fungeren. Zo zorgen we samen met u voor een kwalitatief en betrouwbaar hotrunnersysteem, welke uiteindelijk uw productie zal verbeteren en versnellen.

Hotrunner nozzles bij Landré

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.

Offerte aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Telefoon
+31 (0)347 329 329

Email
info@landre.nl