Concept Laser

De veiligste en snelste laser melting 3D printers

Concept Laser is een toonaangevende leverancier van 3D metaal printers in de Additive Manufacturing industrie en staat bekend om de gepatenteerde LaserCusing® technologie. Landré is al jaren trotse en exclusieve dealer van Concept Laser 3D printers in de Benelux. Hierdoor kunnen wij u de veiligste en snelste laser melting machines ter wereld aanbieden, uiteraard altijd tegen een scherpe prijs en met uitgebreid, persoonlijk advies. De LaserCusing® 3D printers zijn geschikt voor veel verschillende branches, zoals bijvoorbeeld de medische en tandheelkundige sector, de automotive en aerospace industrie of voor de sieraden branche. Wilt u meer weten over een Concept Laser 3D printer of over de LaserCusing® technologie? Wij voorzien u graag van meer informatie.

Concept Laser 3D printers

Concept Laser Mlab Cusing 3D printer - Landré

Concept Laser Mlab Cusing

€ 163.000,-

 

Concept Laser Mlab Cusing R 3D printer - Landré

Concept Laser Mlab Cusing R

€ 173.500,-

 

Concept Laser Mlab Cusing 200R 3D printer - Landré

Concept Laser Mlab Cusing 200R

€ 188.200,-

 

Concept Laser M2 Cusing 3D printer - Landré

Concept Laser M2 Cusing

€ 475.950,-

 

Concept Laser X Line 2000R 3D printer - Landré

Concept Laser X Line 2000R

€ 1.780.800,-

 

Waarom een Concept Laser 3D printer?

N

Hoge kwaliteitsnormen

 
N

Kosteneffectieve oplossing

 
N

Expertise in o.a. processen

 

Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

De service van Landré is erg goed. Onze machine werd snel geleverd! Bij de installatie kregen we direct een aantal handige tips voor het gebruik van de machine. Top!

Hans Kastels
Productiemanager

Logo Concept Laser 3D printers - Landre

Concept Laser

Concept Laser is een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van machine- en installatie technologieën voor het 3D-printen van metalen onderdelen. In 2000 werd Concept Laser opgericht door Frank Herzog en sinds december 2016 maakt Concept Laser deel uit van GE Additive, een divisie van ’s werelds toonaangevende digitale industriële onderneming General Electric.

Concept Laser GmbH uit Lichtenfels Duitsland is een van de echte pioniers en belangrijkste drijfveer van het poeder-bed-gebaseerde laser melting systeem. Dit systeem is beter bekend als het LaserCUSING® proces. Deze techniek is in de afgelopen 15 jaar gegroeid van enkelstuks productie naar een additief stadium van industriële serieproductie.

Toen Frank Herzog Concept Laser GmbH oprichtte, was 3D metaal printen nog een geheel onbekende markt. “Wat betekent 3D printen voor de productie van de toekomst?”, en “Hoe krijg je 3D-geometrie gemaakt met als basis metaalpoeder en een laser?” Waren enkele vragen die Frank Herzog zichzelf stelde voor de LaserCUSING® technologie tot stand kwam. De term LaserCUSING®, ook wel bekend als Direct Metal Laser Melting (DMLM), beschrijft de technologie: het smeltproces genereert componenten laag voor laag met behulp van 3D CAD-gegevens.

Hierbij wordt fijn metaalpoeder plaatselijk gesmolten door een hoogenergetische vezellaser. Na afkoeling stolt het materiaal. De contour van het onderdeel wordt gemaakt door de laserstraal om te leiden met een scanner. Het onderdeel wordt laag voor laag opgebouwd door de onderkant van de bouwkamer te verlagen, meer poeder aan te brengen en dan weer te smelten.

Met de aansluiting met GE Additive werd de LaserCUSING® technologie toegevoegd aan GE Additive’s additieve expertise gebieden. Samen helpen ze bedrijven met de vraag hoe Additive Manufacturing kan worden toegevoegd aan het productieproces. Nieuwsgierig hoe ze dit doen? U leest er hier meer over.

De hoge kwaliteitsnormen van Concept Laser

Met Concept Lasers’ hoge kwaliteitsnormen, expertise in processen, applicaties, materialen en het leveren van betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen, is Concept Laser een gevestigde naam in de additive manufacturing industrie. Met meer dan 170 werknemers, meer dan 100 patenten en 35 gecertificeerde distribiteurs en service partners leveren ze machines in alle sectoren over de hele wereld.

Concept Laser biedt een groot scala aan machines met een bouwplatform variërend van minimaal 50 x 50 x 80 mm (x,y,z), tot en met ’s werelds grootste bouwplatform van 800 x 400 x 500 (x,y,z). De Concept Laser 3D printers zijn uitgerust met de multilaser technologie en behoren tot de snelste en veiligste laser melting machines ter wereld. Met meer dan 550 geïnstalleerde machines en prestigieuze referenties en projecten in de lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, medische technologie, tandtechniek en werktuigbouw is Landré trots dit merk te vertegenwoordigen.

Landré

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen onze productspecialisten u perfect ondersteunen op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en rapid manufacturing, zodat u uiteindelijk een hoge productkwaliteit en continuïteit van uw productie kunt realiseren. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor een compleet aanbod: van machines en software tot aan uitgebreide services en diensten.

Ondersteuning proces

h

Compleet programma

Persoonlijk advies

Uitgebreide kennis

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.