Presswood Grootkeuken Industrie B.V. | januari 2020

28 januari, 2020

Presswood Grootkeuken Industrie B.V. | januari 2020

Presswood Grootkeuken Industrie B.V., ook wel bekend als PGI, produceert al sinds 1985 RVS keukens voor de grootkeuken industrie. Het bedrijf levert duurzame maatwerk oplossingen, zoals professionele bedrijfskeukens, uitgiftebuffetten en alle mogelijke RVS plaatconstructies. In de moderne fabriek in Ter Apel streeft het vakkundige team gezamenlijk naar betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd. Door middel van 3D engineering, slimme nesting software en de nieuwe fiberlasermachine, maakt PGI het mogelijk de hoge kwaliteit te bieden waar ze om bekend staan. 

Als echte specialist op het gebied van maatwerk RVS oplossingen en complete RVS keukens, blijft PGI zich dan ook graag vernieuwen. Zo wordt binnen het bedrijf continu gekeken naar optimalisatiemogelijkheden en nieuwe innovaties. Landré is door PGI ingeschakeld om mee te denken over de aanschaf van een machine die nieuwe productiemogelijkheden en een efficiënter proces voor het bedrijf biedt. Dit om voorop te blijven lopen in het aanbieden van nieuwe oplossingen en innovaties in de industrie.

 Samen uw concurrentiepositie verbeteren
Na te hebben vastgesteld dat de oude CO2 laser de grens bereikt had op het gebied van capaciteit en snelheid, heeft PGI een project opgestart om de mogelijkheden te onderzoeken om deze punten aan te pakken. Er zijn meerdere afspraken geweest met gerenommeerde bedrijven, waaronder Landré. Aan Landré is de vraag gesteld om mee te denken aan een vernieuwende oplossing. Vervolgens is al snel één van onze plaatbewerkingsspecialisten bij het bedrijf aangeschoven. Samen met PGI zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden om de snelheid en capaciteit van het te snijden materiaal te vergroten. Hierop aansluitend heeft onze specialist gekeken naar een machine die het beste aansluit bij het huidige productieproces, productie optimalisatie en de gewenste kwaliteit.

 

Klaar voor de toekomst
PGI - Ermaksan Fibermak lasersnijmachine - Landre

Na de situatie en de klantwensen in kaart te hebben gebracht zijn we in goed overleg met PGI uitgekomen bij een fiberlaser snijmachine van Ermaksan. Om er zeker van te zijn dat deze snijmachine ook daadwerkelijk geschikt is voor de RVS producten van PGI hebben we op de Ermaksan fiberlaser in onze showroom diverse snijtesten uitgevoerd met het materiaal van PGI. PGI heeft vervolgens de kwaliteit vergeleken met de resultaten van de CO2 laser en andere mogelijke merken.

Na dit uitgebreide onderzoek van een half jaar en de positieve resultaten uit de snijtesten is uiteindelijk de Ermaksan EFB SM 3kW lasersnijmachine geleverd met een formaat van 6000 x 2000 millimeter. Met de aanschaf van deze nieuwe Ermaksan lasersnijder is PGI in staat om een verdere groei te realiseren, zowel binnen het huidige marktsegment als erbuiten. Ze beschikken met deze machine over meer mogelijkheden om nieuwe producten te produceren en om het productieproces efficiënter in te richten. PGI kan met de nieuwe lasersnijmachine tot en met 8 mm dik RVS verwerken en tot en met 6 mm dik aluminium.

 

Betrokken aanpak

 Jelke Attema, directeur bij PGI, is erg te spreken over de betrokken aanpak van Landré: “De samenwerking met Landré is snel, bondig en direct en wij hebben al jaren een goede ervaring met Landré. Ze kijken goed naar de behoefte van het bedrijf en tonen wat ze kunnen. Hiermee voldoen ze aan onze behoefte.” Naast de dienstverlening is de heer Attema ook erg te spreken over de levering en installatie: “Wij hebben vertrouwen in de mensen van Landré en er zijn korte lijnen met de servicemonteurs. Het zijn mensen die weten waar ze het over hebben en zelf op de werkvloer staan.”.

Inmiddels staat de Ermaksan EFB SM 3kW lasersnijmachine alweer een jaar bij PGI en zijn ze erg te spreken over de machine. Het bedrijf is na een maand duo draaien al volledig overgegaan op de nieuwe machine, waar momenteel drie mensen binnen het bedrijf naar alle tevredenheid mee werken.

“Landré kijkt naar de behoefte en tonen wat ze kunnen. Er zijn korte lijnen met de servicemonteurs. Het zijn mensen die weten waar ze het over hebben en zelf op de werkvloer staan.”

Jelke Attema

Directeur Presswood Grootkeuken Industrie B.V.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u na het lezen van deze case nieuwsgierig geworden en wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bijvoorbeeld hoe wij u verder kunnen helpen bij het verbeteren van de productiviteit en de concurrentiepositie? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij kunnen niet wachten om kennis te maken en samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf, om zo uiteindelijk tot de meest passende oplossing te komen. Gezamenlijk bereiden we uw bedrijf voor op de toekomst!

Bent u klaar voor een volgende stap in uw productieproces? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek met u in en kunnen wanneer gewenst ook enkele snijproeven uitvoeren met uw eigen materiaal op de Ermaksan Fiberlaser in onze showroom!

Categorieën

Laatste nieuws

Nieuwe toevoeging aan leveringsprogramma: DAVI | januari 2021

Nieuwe toevoeging aan leveringsprogramma: DAVI | januari 2021

Landré presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan haar leveringsprogramma. Vanaf 2021 is Landré officieel dealer van DAVI walsoplossingen. DAVI is ontstaan in 1966 in Italië en is ’s werelds grootste fabrikant van heavy-duty plaatwalsen, profielwalsen, en op maat gemaakte walsmachines. De filosofie van DAVI is geheel gebaseerd op …

ERIKS | december 2020

ERIKS | december 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Ron Dikken en Roland Schepers van ERIKS Nederland. Sinds dit jaar hebben zij een nieuwe 2KW fiberlaser, de Ermaksan Raptor, staan in hun locatie in Elsloo. Na aanschaf van de Raptor kon de locatie Elsloo weer als back-up dienen voor de productie locatie in Rotterdam-Botlek. Stilstaan was verleden tijd en ook de locatie Elsloo is weer up to speed.