Een energiezuinige Haas machine in 5 stappen

Met Haas machines besparen op energie

Haas begrijpt dat energiebesparing niet alleen onze planeet helpt, maar u ook geld bespaart. Al meer dan 10 jaar worden alle machines van Haas standaard geleverd met functies om het energieverbruik van de machine te beperken. Daarmee is een machine van Haas, in vergelijking met andere fabrikanten, de meest energiebesparende machine die verkrijgbaar is!

Energiebesparingsfuncties van Haas

De energiebesparende functies worden al meer dan 10 jaar standaard op de Haas machines geleverd. De onderstaande 5 instellingen zijn eenvoudig toe te passen en kunnen u, met één draai aan de schakelaar, direct geld besparen!

Servo en hydraulica uitschakelen

Instelling 216

Instelling 216 specificeert een stilstandtijd, in seconden, waarna de machine in de energiebesparende modus zal gaan en waarbij alle servomotoren en hydraulische pompen zullen worden uitgeschakeld, om minder energie te verbruiken terwijl de machine stilstaat. Wanneer de machine klaar is voor gebruik, zullen de servomotoren en hydraulische pompen weer worden ingeschakeld en zal de normale werking worden hervat.

Efficiëntie van de transportcyclus

Instelling 114/115

Alle Haas machines bieden instellingen 114 en 115, zodat u uw spanentransporteur efficiënt kunt laten draaien, met een laag energieverbruik. Met instelling 114 kunt u aangeven hoe vaak uw spanentransporteur zal worden ingeschakeld. Als deze instelling bijvoorbeeld is ingesteld op 30, zal uw spanentransporteur ieder half uur worden ingeschakeld. Met instelling 115 kunt u de tijd instellen dat de spanentransporteur moet draaien voordat hij zal worden uitgeschakeld.

Slaapmodus

M-code M95

Minimaliseer uw energieverbruik door uw machine in de slaapmodus te zetten. Met behulp van M95, gevolgd door een tijdsduur (uu:mm), wordt uw Haas machine gedurende de opgegeven tijd in de slaapmodus gezet. Terwijl de machine slaapt, beperkt uw frees of draaimachine gedurende de aangegeven duur het energieverbruik.

Uitschakelen bij M30

Instelling 2

Met instelling 2 kan uw frees of draaimachine worden uitgeschakeld na M30. Perfect voor het starten van een laatste lange cyclus voordat u de dag afsluit en naar huis gaat. Als deze instelling is ingeschakeld, ontvangt de operator na de M30-code in het programma een waarschuwing van 15 seconden, waarbij een willekeurige toets kan worden ingedrukt om de uitschakelprocedure te annuleren. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de machine automatisch uitschakelen.

LCD-achtergrondverlichting uitzetten

Instelling 199

Hoewel dit een eenvoudige functie is, draagt het bij aan de totale energiebesparing die alle Haas machines bieden. Met instelling 199 kunnen werkplaatsen een timer instellen, in minuten, die de LCD-achtergrondverlichting uitschakelt wanneer de bediening geen invoer ontvangt, tenzij er een alarm actief is. De operator kan op een willekeurige toets drukken om de besturing weer normaal te laten werken.