CNC walsen – De volgende stap naar de toekomst

Voordelen CNC besturing walsen bij Landré

De wereld is continu aan het veranderen, zo ook binnen de plaatbewerkingsindustrie. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, maar innovaties op het gebied van besturingen voor plaatwalsen zijn er eigenlijk de laatste 10 jaar nauwelijks geweest. Voor kantbanken en lasersnijmachines is er qua CNC besturing de afgelopen jaren wel veel veranderd, maar voor plaatwalsen bleven de veranderingen uit. Tot nu! 

DAVI iRoll eXtreme en Performance

DAVI heeft hier namelijk een einde aan gemaakt met de introductie van hun nieuwe generatie CNC besturingen: de iRoll eXtreme en iRoll Performance.

Met de komst van de iRoll eXtreme en Performance heeft DAVI in combinatie met de complete lijn plaatwalsen een enorme vooruitgang geboekt qua gebruiksvriendelijkheid, precisie en ondersteuning. De nieuwe besturingssystemen zijn ontwikkeld met de gebruiker als middelpunt. Een goede zet van DAVI, want daardoor hebben ze een enorm aantal voordelen kunnen creëren voor plaatwalsgebruikers.

De voordelen van de nieuwe iRoll besturingen

Volledig geautomatiseerde cyclus of werken in handmatige modus

Met de komst van de nieuwe generatie CNC besturingen combineert DAVI automatisering met slimme, intuïtieve technologie. De DAVI plaatwalsen zijn hierdoor klaar voor de toekomst. Zo kunnen klanten met behulp van de iRoll eXtreme of Performance een volledig geautomatiseerde cyclus uitvoeren of werken in handmatige modus. Ontwikkelingen die tevens interessant kunnen zijn wanneer er sprake is van een personeelstekort, aangezien de besturing het grootste gedeelte van het zware werk van de operator overneemt. Dit zorgt ervoor dat u meer mensen kunt inzetten om herhaalbare onderdelen te maken.

DAVI heeft onze nieuwsgierigheid in ieder geval aangewakkerd. We zijn dan ook erg benieuwd naar de volgende stappen van DAVI richting de toekomst!

Picture of Mark Krul
Mark Krul

Landré
Sales Engineer