Lasersnijders

Nauwkeurige sneden in plaatmateriaal door middel van een laser

Een lasersnijder is de perfecte machine om materialen snel in een bepaald formaat te snijden of in een specifieke vorm. Tijdens het lasersnijden wordt er gebruik gemaakt van een zeer kleine lichtstraal (slechts een fractie van een millimeter), waardoor er dunne, nauwkeurige gleuven in het plaatmateriaal gemaakt kunnen worden. Door deze snijtechniek profiteert u ook van het voordeel dat er bijna geen materiaalverlies is. U kunt een lasersnijder inzetten voor het snel bewerken van metalen platen en profielen. Landré levert geavanceerde lasersnijders die u naar wens kunt uitbreiden met verschillende functionaliteiten. Zo kunnen wij voor iedere toepassing de perfecte machine leveren.

Gratis demonstratie?

N

Binnen 1 werkdag ingepland

N

Demonstratie op maat

N

Advies over productieproces

Home » Plaatbewerking » Snijmachines » Lasersnijders

Top 3 lasersnijders

Ermak FiberMak Hawk

€ 161.500,-

Breedte
1.500 mm

Snijlengte
3.000 mm

Snijvermogen
0,5 kW / 1 kW en 2 kW

Uitvoering  
Enkelbeds

Brochure

Ermak FiberMak Raptor

€ 261.500,-

Breedte
1.250 – 1.500 mm

Snijlengte
2.500 – 3.000 mm

Snijvermogen
1 kW – 2 kW

Wisseltafel
Optioneel

Brochure

Ermak FiberMak Momentum Gen-3

307.700,-

Breedte
1.250 – 3.000 mm

Snijlengte
2.500 – 18.000 mm

Snijvermogen
1 kW – 8 kW IPG resonator

Wisseltafel
Standaard, automatisch

Brochure

Offerte op maat?

Of heeft u meer informatie nodig? Wij helpen graag bij het vinden van de juiste lasersnijmachine die aansluit bij uw bedrijf.

Bel ons op:
+31 (0)347 329 329

Waarom Landré?

N

Hoogwaardige, betrouwbare machines

N

Klant specifieke oplossingen

N

Uitgebreide service en ondersteuning

N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

N

Productspecialisten in eigen huis


Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top
en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

Wij hebben de service van Landré als positief ervaren. Onze machine werd snel geleverd! Bij de installatie kregen we direct een aantal handige tips voor het gebruik van de machine. Top!

Hans Kastels
Productiemanager

Gratis demo aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste machine die aansluit bij uw bedrijf.

De beste merken

Ermarksan


✔️ Geavanceerde machines
✔️ 800 gekwalificeerde medewerkers
✔️ Innovatieve functionaliteiten

Software

Met de juiste software kunt u het maximale resultaat halen uit uw machinepark. Landré heeft met deze reden ook een zeer uitgebreid programma software modules voor bedrijven die zich bezig houden met maatwerkoplossingen. Voor iedere bewerking kunnen wij een geschikt softwarepakket leveren en u voorzien van professionele ondersteuning.

Automatisering

Intelligente automatiseringssystemen en –oplossingen kunnen het rendement van uw bewerkingsproces verhogen en de productietijd versnellen. Landré heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van automatisering, waardoor u kunt profiteren van enorme voordelen die bijvoorbeeld uw levertijd verkorten en de capaciteit verhogen.

Hoe werkt een lasersnijder?

Bij een lasersnijder wordt een lichtversterking tot stand gebracht, die ook wel gezien kan worden als een elektromagnetische stralingsbron. Het licht dat afkomstig is uit deze bron wordt via een bijna parallel lopende bundel uitgestraald, waarbij er een zeer hoge intensiteit licht moet zijn. Deze bundel is slechts een fractie van een millimeter, zodat de intensiteit van de lichtstraal zich kan focussen op een zeer klein werkgebied. Uiteindelijk zorgt de intensiteit er voor dat er gesneden kan worden in het materiaal. Op dat kleine werkgebied ontstaat er namelijk een extreme plaatselijke hitte die het plaatmateriaal laat smelten en verdampen. De assen van de snijmachine worden over het algemeen aangedreven met servomotoren. Landré biedt echter ook de optie om de machines te leveren met lineaire motoren, welke zorgen voor een hogere acceleratie en snelheid. Het resultaat: meer productiviteit tegen lagere operationele kosten, vooral bij het verwerken van dunne platen. Een ander voordeel is dat lasersnijden erg snel is en u binnen een paar minuten een vorm heeft uitgesneden. Daarnaast kunt u ook diverse en complexe vormen uitsnijden, welke middels de software zijn voorgeprogrammeerd in de computer.

De voordelen van een fiber laser

In de plaatbewerkingsindustrie is lasersnijden een veelgebruikte bewerkingstechniek. Wanneer u ervoor kiest om met laser te gaan snijden, dan kan er onderscheid gemaakt worden tussen een CO2 laser en een fiber laser. Met deze laatste kunt u zeer efficiënt en nauwkeurig snijden, maar er zijn nog veel meer voordelen die een fiber laser u biedt. Zo bent u ten eerste al een stuk minder aan elektriciteit kwijt bij de inzet van een fiber laser ten opzichte van een CO2 laser. De snelheid is daarnaast ook nog eens enorm vergroot, waarbij een fiber laser tot wel 300% sneller is. De vermindering in elektriciteitsverbruik en de verhoging in snelheid zorgen uiteindelijk voor een verlaging in de operationele kosten. De snijmachines die voorzien zijn van de fiber laser technologie hebben relatief weinig aan onderhoud nodig en zijn hierdoor direct een geschikte investering voor de toekomst. De door Ermak toegepaste fiberlaserbron van IPG is absoluut onderhoudsarm en ook nog eens in staat om reflecterende materialen te snijden. Uiteraard kunnen onze specialisten u verder informeren en adviseren over de mogelijkheden en de opties die de machines met fiber laser u kunnen bieden.

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.

Offerte aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Telefoon
+31 (0)347 329 329

Email
info@landre.nl