Meer dan alleen veiligheid: Het Lazersafe Iris Plus-hoekmeetsysteem

Lazersafe

Veiligheid is al tientallen jaren een belangrijk punt van aandacht in de maakindustrie. Machines worden steeds geavanceerder, sneller en krachtiger, wat uiteraard ook betekent dat er bij de veiligheidsmaatregelen bij machines ook constant veranderingen plaatsvinden. Dit is niet in het minste geval relevant voor de kantbank. In potentie één van de meest risicovolle machines binnen productie-omgeving.

Laserbeveiliging voor kantbanken

Daarom bestaat er sinds de introductie van CNC gestuurde kantbanken ook laserbeveiliging voor deze machines. Eén van de fabrikanten van deze systemen is het in 1998 opgerichte Lazersafe.  Het bedrijf werd opgericht met als doel een veiligheidssysteem voor kantbanken te ontwikkelen dat een veiliger en productiever alternatief bood voor traditionele veiligheidsmethoden.

De nieuwste innovatie van Lazersafe is het Lazersafe Iris Plus-hoekmeetsysteem. Dit systeem uitgerust met geavanceerde lasertechnologie combineert het veiligheidssysteem met intelligente algoritmen om real-time hoekmetingen uit te kunnen voeren. In deze blog zullen we de functies, voordelen en toepassingen van de Lazersafe Iris Plus uitleggen.

Hoe werkt het Lazersafe Iris Plus systeem?

Het Lazersafe Iris Plus-hoekmeetsysteem is een zeer geavanceerde laserbeveiliging die is ontworpen om operators van kantbanken te beschermen. Het maakt gebruik van laserscanners aan beide kanten van de kantbank om te detecteren of er iets tussen de kantbank zit, wat daar niet hoort. (zoals bijvoorbeeld vingers) Daarnaast kan het systeem met deze laserscanners nauwkeurig de hoek waarin de CNC kantbank producten zet meten en corrigeren in real-time als een volwaardig hoekmeetsysteem.

Voordelen van het Lazersafe Iris Plus systeem:

  • Kostenbesparing: Lazersafe Iris Plus combineert de veiligheid én het hoekmeetsysteem in één systeem waardoor het goedkoper is in aanschaf dan 2 losse systemen.
  • Kwaliteitsverbetering: Constante kwaliteit en minder kans op afkeur, de eerste zetting is gelijk correct. Een proefzetting maken is niet meer nodig.
  • Verhoogde productiviteit: Aangezien het hoekmeetsysteem volledig geïntrigeerd is in het laserveiligheidssysteem is het niet nodig om beide systemen apart in te stellen bij elke zetting. Ook zijn er geen bewegende onderdelen aan de voorkant van de kantbank aanwezig om de meting te kunnen doen. Dit geeft u meer vrijheid in de te zetten producten.
  • Verbeterde veiligheid: Het belangrijkste voordeel van het Lazersafe Iris Plus-systeem is de verhoogde veiligheid die het de operators biedt. Door constante controles tijdens het zetten, voorkomt het systeem ongevallen en vermindert het letsel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dit systeem of een uitgebreide demonstratie zien? Neem dan contact met ons op!

Picture of Mark Krul
Mark Krul

Landré
Sales Engineer Plaatbewerking