Concept Laser 2018-02-02T14:39:25+00:00

Concept Laser GmbH uit Lichtenfels Duitsland is vandaag de dag, in tegenstelling tot bijna elk ander bedrijf, een van de echte pioniers en belangrijkste drijfveer van het poeder-bed-gebaseerde laser melting systeem. Dit systeem is beter bekend als het LaserCUSING® proces. Deze techniek is in de afgelopen 15 jaar gegroeid van enkelstuks productie naar een additief stadium van industriële serieproductie.

Toen Frank Herzog Concept Laser GmbH in 2000 oprichtte, was 3D metaal printen een geheel onbekend markt. Hij startte met de volgende basisvragen, hoe krijg je 3D-geometrie gemaakt met als basis metaalpoeder en een laser? Wat betekent 3D printen voor de productie van de toekomst?

Met Concept Laser’s hoge kwaliteitsnormen, expertise in processen, applicaties, materialen en het leveren van betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen, is Concept Laser een gevestigde naam in de additive manufacturing industrie. Met meer dan 170 werknemers, meer dan 100 patenten en 35 gecertificeerde distribiteurs en service partners leveren ze machines in alle sectoren over de hele wereld.

Concept Laser biedt een scala aan van machines (50 x 50 x 80 mm (x,y,z)) tot en met de machine met ‘s werelds grootste bouwplatform (800 x 400 x 500 mm(x,y,z)). Machines van Concept Laser die zijn uitgerust met de multilaser technologie behoren tot de snelste, veiligste en hoogste kwaliteit laser melting machines in de wereld. Met meer dan 550 geïnstalleerde machines en prestigieuze referenties en projecten in de lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, medische technologie, tandtechniek en werktuigbouw kan Landré zeker trots zijn dit merk, verzegeld met de vermelding “Made in Germany”, te vertegenwoordigen.

Concept Laser Gmbh
An der Zeil 8
96215 Lichtenfels
Duitsland

www.concept-laser.de