Sieraden 3D printen

3D printing voor het creëren van gepersonaliseerde sieraden

Werkzaam in de sieradenbranche? Ontdek dan hoe Additive Manufacturing maatwerk en personalisatie mogelijk maakt en hoe u met de inzet van 3D printers uw productiviteit kunt verhogen en de productiekosten kunt verlagen. Personalisatie en creativiteit zijn van groot belang binnen de sieradenbranche om unieke sieraden te creëren. We zien namelijk steeds vaker dat consumenten persoonlijke wensen hebben voor hun sieraden. Zeker wanneer het een speciale gebeurtenis (zoals een trouwerij of een herinneringssieraad) betreft. Met deze reden wordt het potentieel van additieve productiemethodes in de sieradenbranche ook al volop benut.

3D geprinte sieraden met zeer fijne details

Was 3D printers zijn inmiddels niet meer weg te denken uit deze branche. Alle aspecten die bij het maken van sieraden van belang zijn kunnen middels deze 3D printers bewerkstelligd worden. Het geeft zelfs zoveel vrijheid dat klanten hun eigen voorkeuren en smaak aan een sieraad kunnen meegeven, waardoor bedrijven in staat zijn om het perfecte, unieke en bijzondere sieraad te leveren waar ze naar op zoek zijn.

Juweliers en sieradenontwikkelaars maken al enige tijd gebruik van 3D printers die zeer fijne details kunnen printen in was. Deze manier van sieraden ontwikkelen en het gieten van edelmetalen is al volledig geaccepteerd in de branche. Het biedt juweliers de mogelijkheid om consistente, hoge resolutie was modellen te printen die uiteindelijk zorgen voor precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie bij het gieten van metaal. Het resultaat? Perfecte 3D geprinte sieraden met zeer fijne details en wanneer gewenst volledig gepersonaliseerd. Natuurlijk zien wij het belang en de mogelijkheden in van additieve productiemethodes voor deze branche. Met deze reden hebben wij ook heel bewust en kritisch gekeken naar een perfect passend aanbod 3D printers die aansluit bij de wensen van juweliers en sieradenontwikkelaars. De geselecteerde 3D printers bieden de mogelijkheid om sieraden te ontwikkelen en te gieten. 

Toepassing

 • Was modellen

Voordelen
 Snelheid

 Gemak
 Personaliseren van ontwerpen
 Ontwerpvrijheid

 Snellere time-to-market

 Lagere operationele kosten
 Verbetering van uw productiviteit

3D printers voor de sieraden industrie

3D Systems Figure 4 3D printer - Landre

3D Systems Figure 4

€ 19.900,-

 

Een ongeëvenaarde snelheid en productiviteit in combinatie met ultrafijne details en een gladde afwerking van het oppervlak.

Specificaties

 • Bouwvolume: 124,8 x 70,2 x 196 mm
 • Laagdikte: 10 – 100 micron
 • Resolutie: 65 micron
 • Printer dimensies: 426 x 489 x 971 mm
3D Systems ProJet MJP 2500W kunststof 3D printer - Landré

3D Systems ProJet MJP 2500W

€ 48.800,-

 

Print consistente, hoge resolutie was modellen in duurzaam en 100% echt was materiaal die zorgen voor precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie bij het gieten van metaal.

Specificaties

 • Bouwvolume: 294 x 211 x 144 mm
 • Laagdikte: 16μ
 • Resolutie (XYZ): 1.200 x 1.200 x 1.600 dpi
 • Printer dimensies: 1.120 x 740 x 1.070 mm

Hoe werkt de 3D Systems Figure 4?

De Figure 4 is de perfecte 3D printer voor het produceren van zeer gedetailleerde onderdelen en werkt volgens het DLP-principe (Digital Light Processing). Een fotopolymeer wordt door middel van een projector uitgehard. Een kleine beamer projecteert één volledige contour op de oppervlakte van het polymeer, waarna deze verhardt. De DLP 3D printtechnologie biedt bedrijven een hoge resolutie, waardoor het uitermate geschikt is voor het printen van kleine en gedetailleerde onderdelen zoals sieraden en juwelen.

De 3D Systems Figure 4 biedt u daarnaast ook enorme snelheid. Wist u namelijk al dat deze DLP printer tot 15 keer sneller kan printen dan andere 3D printtechnologieën? De Figure 4 print onderdelen tot 65 mm per uur en prototypes tot zelfs 100 mm per uur, waardoor u modellen binnen enkele uren kunt printen en beoordelen. Tevens zorgt het productieproces van deze 3D printer ervoor dat er geen andere, conventionele productietechnieken nodig zijn. Hierdoor profiteert u van:

 • Een snellere productietijd;
 • Een grotere flexibiliteit;
 • En de mogelijkheid om meerdere producten tegelijkertijd te produceren.

Verder biedt de Figure 4 geautomatiseerde en geïntegreerde processen die productiviteitsverhogend zijn en tevens zorgen voor herhaalbaarheid. Het stelt de sieradenbranche in staat om vanuit een CAD-bestand direct naar productie over te gaan. Het levert de mogelijkheid tot flexibiliteit tijdens het ontwerpproces, zodat juweliers kunnen voldoen aan de grote vraag naar gepersonaliseerde sieraden.

Figure 4 Jewelry

Recent heeft 3D Systems de Figure 4 Jewelry toegevoegd aan de schaalbare, volledig geïntegreerde Figure 4 collectie. Het is een betaalbare 3D printoplossing die volledig is geoptimaliseerd voor het printen en vervaardigen van sieraden. Dit allemaal met een ongeëvenaarde snelheid, productiviteit, ultrafijne details en een gladde oppervlakteafwerking. 3D Systems heeft met deze 3D printer (speciaal voor de workflow van sieraden) afdrukalgoritmen ontwikkeld, waardoor sieraadontwikkelaars in staat zijn om patronen af te drukken met 15 mm/u bij een laag van 30µm. Deze DLP 3D printer print zeer nauwkeurige patronen voor sieraden, waardoor u altijd verzekerd bent van een superieure kwaliteit voor complexe, gedetailleerde sieraden. Hierdoor is het ideaal voor het produceren van gepersonaliseerde sieraden in kleine oplagen. Uiteraard kunt u ook perfect nauwkeurige prototypes printen van sieraadontwerpen, zodat u de fitting, pasvorm en de nauwkeurigheid van de steeninstellingen kunt garanderen.

Welke voordelen de Figure 4 Jewelry u als juwelier biedt?

✔️ Voordelige (eerste) investering in additieve productiemethodes;
✔️ Hoge throughput t.o.v. concurrerende 3D printtechnologieën;
✔️ De beste oppervlakteafwerking en resolutie in zijn klasse;
✔️ Flexibiliteit;
✔️ Print en gebruik onderdelen nog dezelfde dag;
✔️ Naar verhouding lage operationele kosten.

Hoe werkt de 3D Systems ProJet MJP 2500W?

De 3D Systems ProJet MJP 2500W is een snelle, betaalbare was 3D printer voor sieraden die werkt volgens de MJP technologie (MultiJet Printing). Hierbij wordt UV uithardbare kunststof op een bouwplatform gedruppeld, waardoor er laag voor laag een product wordt opgebouwd. Een UV lamp verhardt na iedere 2 tot 4 lagen het aangebrachte materiaal, waardoor er uiteindelijk een solide product ontstaat. Holtes en overhangende delen worden tijdens het ‘kunststof druppelproces’ opgevuld met een vloeibare was, wat dient als supportmateriaal. Nadat uw ontwerp volledig is opgebouwd kan dit materiaal eenvoudig worden verwijderd door middel van een oven en een ultrasoon reinigingsproces. Met de MultiJet Printing technologie bent u verzekerd van een extreem goede oppervlakteafwerking, scherpe randen en maatnauwkeurigheid, waardoor de ProJet MJP 2500W zeer geschikt is voor het ontwerpen en produceren van sieraden.

Profiteer van een hoog investeringsrendement

Met een snelle productie van was patronen, een tot 10 keer hogere printsnelheid dan vergelijkbare 3D printers in zijn klasse en een nog snellere workflow voor ‘single-lane builds’, verbetert de ProJet MJP 2500W de efficiëntie van het bouwplatform. Door het 3,7 keer zo grote bouwvolume als vergelijkbare printers en het 24/7 gebruik profiteert u van een hogere productiviteit, wat resulteert in een snelle afschrijving van deze betaalbare 3D printer en een hoog investeringsrendement.

De voordelen van de MJP 2500W voor u als juwelier:

✔️ Print snel patronen om u metal casting workflow bij te houden;
✔️ Print betrouwbare patronen;
✔️ Uitzonderlijke scherpe randen en fijne details;
✔️ Zeer goede oppervlakteafwerking;
✔️ Grotere geometrische vrijheid;
✔️ Hoogwaardig, duurzaam was materiaal;
✔️ Lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Metaal 3D printers in de sieradenbranche

Op deze pagina hebben wij u uitleg gegeven over de ‘verloren was gietmethode’ in de sieradenbranche. Een werkwijze waarbij eerst een model in was wordt geprint en hiervan wordt vervolgens een mal gemaakt. Het edelmetaal wordt gesmolten en in de mal gegoten. Na het afkoelen wordt de mal gebroken en kan het afwerken van het gietstuk beginnen. Deze werkwijze sluit daarmee perfect aan op de klassieke werkwijze van de edelsmeden.

Bent u op zoek naar een werkwijze die vernieuwender is en u meer mogelijkheden biedt? Bijvoorbeeld één die een hogere graad van detaillering oplevert, wat met de klassieke giettechniek niet te bereiken is? Dan raden wij u aan eens te kijken naar onze metaal 3D printers. Met de Concept Laser Mlab kunt u bijvoorbeeld direct in edelmetalen printen, zoals (geel en rosé) goud, zilver en platina. Behalve dat deze werkwijze vernieuwender is en u direct eindproducten kunt printen (zonder tussenstappen), kunt u ook fijnere structuren en details maken. Oftewel, u kunt met deze metaal 3D printer de grenzen van uw sieraadontwerpen verleggen.

On-demand webinar: versnel de time-to-market

Wilt u weten hoe u de efficiëntie en kwaliteit van het gieten van sieraden kunt optimaliseren met behulp van additieve productie? Bekijk dan het on-demand webinar van 3D Systems. U krijgt uitleg over hoe u tijd kunt besparen tijdens de productie, zodat u in staat bent om de focus te leggen op het verbeteren van ingewikkelde details en het produceren van sieraadpatronen met herhaalbare fijne details en precisie.

Wat u verder kunt verwachten? Uitleg over onder andere:

 • Hoe u ultrafijne details kunt bereiken voor uw 3D geprinte sieraden;
 • Hoe u de time-to-market verkort;
 • De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van resin casting, het gieten van siliconen en prototyping toepassingen met de nieuwste Figure 4 Jewelry 3D printoplossing;
 • 100% was materiaal voor het 3D printen van betrouwbare patronen;
 • En hoe u CAD-bestanden efficiënt kun omzetten naar gietbare patronen met behulp van 3D print software.

Het enige dat u hoeft te doen is u aanmelden via 3D Systems voor het on-demand webinar en zij sturen u de video zo snel mogelijk toe. Zo kunt u in alle rust de mogelijkheden van Additive Manufacturing bekijken voor de sieradenbranche.