Sieraden

3D printing voor het creëren van unieke sieraden

In de sieraden industrie is creativiteit en personalisering van groot belang. Zeker bij speciale gebeurtenissen moeten sieraden uniek zijn, zoals bij een trouwerij of bij voorwerpen die in het teken staan van een herinnering. Door persoonlijke wensen aan sieraden toe te voegen wordt het eindresultaat echt eigen en daarom hecht men er in de industrie zoveel waarde aan. Was 3D printers zijn dan ook niet meer weg te denken uit de branche. Alle aspecten die bij het maken van sieraden belangrijk zijn kunnen middels de 3D printtechniek makkelijk bewerkstelligd worden. 3D printing geeft de industrie zelfs zoveel vrijheid dat ieder persoon zijn eigen voorkeur en smaak aan een sieraad kan meegeven, waardoor het direct uniek en bijzonder is. Landré levert 3D printers die juweliers en sieradenontwerpers de mogelijkheid geven om sieraden te ontwikkelen en te gieten.

De voordelen van 3D printing in de sieraden/juwelen industrie

Juweliers en sieraden ontwikkelaars maken al enige tijd gebruik van 3D printers die zeer fijne details kunnen printen in was. Deze manier van het ontwikkelen van sieraden en het gieten van edelmetalen is al volledig geaccepteerd in de markt. Door de jarenlange ervaring in 3D printers en het printen met was kan Landré u perfect adviseren welke 3D printer en welke techniek u het beste kunt gebruiken voor uw toepassing. Daarnaast kunnen wij u uitleg geven over de voordelen van 3D printing, waaronder:
 

  • Snelheid;
  • Gemak;
  • Ontwerpvrijheid;
  • Personaliseren van ontwerpen;
  • Etc.

3D printers voor de sieraden industrie:

3D Systems ProJet MJP 2500W

Print consistente, hoge resolutie was modellen in duurzaam en 100% echt was materiaal die zorgen voor precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie bij het gieten van metaal.

N
Bouwvolume: 294 x 211 x 144 mm
N
Resolutie (XYZ): 1.200 x 1.200 x 1.600 dpi

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.

Gratis adviesgesprek

Wilt u meer informatie over 3D printing en de inzet in de sieraden branche? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts beschikken over uitgebreide 3D print kennis en lichten de voordelen en mogelijkheden graag aan u toe tijdens een gratis adviesgesprek.