3D printing voor automotive

Kortere doorlooptijden

In de automotive industrie zijn innovatieve ontwerpen en engineering van groot belang, waarbij nauwkeurige, betrouwbare technologische oplossingen een vereiste zijn. Met deze reden wordt continu gekeken naar oplossingen die de kosten tijdens de productontwikkeling verlagen en hoe de concurrentie voorbij gestreefd kan worden. Hier komen meerdere uitdagingen bij kijken, zoals de strenge milieuregelgeving, de stijgende kosten voor grondstoffen en de noodzaak om voortdurend de time-to-market te willen verkorten. Landré levert 3D printers die engineers de mogelijkheid geven om ontwerpen snel te testen en te verbeteren. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van de doorlooptijd, een kostenbesparing en een betere concurrentiepositie!

De voordelen van 3D printing in de Automotive industrie

Landré begrijpt de uitdagingen in de automotive industrie als geen ander. Door onze jarenlange expertise in 3D printen, draaien en frezen kunnen wij u perfect adviseren hoe u deze uitdagingen het beste naar uw eigen hand kunt zetten. Uiteraard sluit ons assortiment 3D printers hier op aan en wij leggen u graag uit waarom. Met een 3D printer heeft u de volgende mogelijkheden:
 

  • Kostenbesparing door het produceren van lichtere onderdelen;
  • Ontwerpen en produceren van innovatieve oplossingen;
  • Krachtigere en efficiëntere inzet van onderdelen;
  • Snel realistische prototypes ontwerpen;
  • Verkorten ontwerpproces;
  • Geen matrijs/mal meer nodig, ideaal voor productie van kleine aantallen;
  • Eindproductie;
  • Etc.
3D printers van Landré voor de automotive industrie

3D print advies voor de Automotive industrie

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf en specifieke toepassing met de inzet van een 3D printer? In een vrijblijvend adviesgesprek lichten onze specialisten de voordelen graag aan u toe. Wilt u het liever zelf ervaren? Dan bent u van harte welkom in onze showroom voor een uitgebreide demonstratie.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.