Medische 3D printers

Patiënt specifieke oplossingen

De medische sector is wereldwijd aan het veranderen, doordat we steeds langer blijven leven. Dit gaat gepaard met een stijging in de zorgkosten, waardoor we op zoek moeten naar oplossingen die de medische sector efficiënt en betaalbaar houden. Additive Manufacturing is hier uitermate geschikt voor en speelt een belangrijke rol in de verandering van de medische wereld. Met Additive Manufacturing wordt er namelijk een enorme diversiteit aan mogelijkheden geboden, zoals het personaliseren van medische instrumenten. Maar ook bij de realisatie van orthopedische implantaten, protheses en tandheelkundige toepassingen biedt 3D printen uitkomst.

De voordelen van 3D printing in de medische industrie

De ontwikkelingen op het gebied van Additive Manufacturing bieden de medische industrie zeer veel voordelen, die o.a. resulteren in een kostenbesparing. Daarnaast draagt het in bepaalde situaties ook bij aan een verbetering van de kwaliteit van leven. Een aantal voordelen waar de medische sector van profiteert met de inzet van een 3D printer:
 

  • Gewichtsreductie en minder huid contact bij protheses;
  • Ideeën kunnen snel getest en gecontroleerd worden;
  • Personalisatie en innovatie van medische apparatuur;
  • Minder materiaalverspilling;
  • Prototypes voor een betere operatie planning en kortere operatietijden;
  • Enorme vormvrijheid;
  • Etc.

Breed aanbod en persoonlijk advies

Landré heeft een uitgebreid assortiment met 3D printers die geschikt zijn voor de medische sector. Met deze printers kunt u bijvoorbeeld 3D geprinte anatomische modellen of patiënt specifieke instrumenten printen. Het resultaat? Een oplossing die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en een perfecte pasvorm heeft in combinatie met een lange levensduur.

Wenst u graag meer informatie over de mogelijkheden van 3D printen in de medische industrie? Onze specialisten staan voor u klaar en geven u in een vrijblijvend gesprek graag advies op maat.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.