3D printing voor aerospace

Profiteer van een enorme productiviteitsverbetering

In de aerospace sector is er steeds meer vraag naar productietechnieken die de toelevering van onderdelen kunnen versnellen en innovatie stimuleren tijdens ieder aspect van de productontwikkeling. Hiervoor is Rapid Manufacturing uitermate geschikt, aangezien het zorgt voor een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor (product)innovatie. Dit is zeker nodig gezien de uitdagingen waar de luchtvaartindustrie de aankomende jaren mee te maken heeft, zoals de grote behoefte om brandstofkosten te verlagen, extreme veiligheidseisen en de noodzaak om verouderde onderdelen snel te kunnen vervangen.

De voordelen van 3D printing in de Aerospace industrie

De luchtvaartindustrie maakt steeds meer gebruik van 3D printers voor een sneller, eenvoudiger en kostenefficiëntere productie. Landré levert 3D printers die voldoen aan deze drie punten, maar daarnaast bieden de printers nog meer voordelen:
 

  • Versnellen van het ontwikkelingsproces;
  • Ontwerpen vooraf testen, zodat er geen onnodige extra kosten zijn;
  • Onderdelen personaliseren;
  • Generative design: ontwikkeling van lichte onderdelen voor verlaging brandstofkosten;
  • Productiviteitsverbetering: sneller én betrouwbaar;
  • Etc.
3D printers voor de aerospace industrie bij Landré

Vrijblijvend adviesgesprek

Wenst u graag meer informatie over de mogelijkheden van 3D printing voor toepassingen in de Aerospace industrie? Neem dan gerust contact met ons op, want onze specialisten beschikken over veel expertise op het gebied van 3D printen en lichten de voordelen graag aan u toe tijdens een vrijblijvend gesprek. Wanneer gewenst brengen wij een advies uit, welke is toegespitst op uw bedrijf en toepassing.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.