GE Additive presenteert Arcam Spectra L | Formnext | november 2019

28 november, 2019

GE Additive presenteert Arcam Spectra L | Formnext | november 2019

Vorige week vond de Formnext plaats in Frankfurt. De grootste beurs op het gebied van Additive Manufacturing (AM). Natuurlijk was Landré aanwezig om alle interessante ontwikkelingen zelf te bekijken. We waren onder andere bij de presentatie van GE Additive. GE Additive biedt 3D metaalprinters op basis van laser-  maar ook met elektronenstraal technologie. 

ElectroBeam Melting

GE Additive presenteerde de nieuwe ElectroBeam Melting machine Arcam Spectra L. Bijzonder aan deze techniek van 3D metaal printen is dat bij het printen de producten zonder supports gestapeld kunnen worden in de bouwkamer. Hierdoor kunnen meerdere producten per run worden geproduceerd. Ook de vormvrijheid zonder gebruik te maken van supportstructuren is groter. De ElectroBeam is veel sneller dan een laser en kan daardoor wel 70 meltpools tegelijk creëren, in plaats van één. Door de extra grote bouwkamer kan de Spectra L grotere producten bouwen.

Hoe werkt de Spectra L?

Met de Spectra L is massaproductie van onderdelen mogelijk door de onderdelen  te stapelen in de bouwkamer zonder kwaliteitsverlies. ElectroBeam Melting (EBM) biedt de mogelijkheid om de producten zwevend in gesinterd poeder te bouwen. De steunen worden voornamelijk gebruikt voor het afvoeren van de warmte en verminderen van thermische spanningen. De steunen kunnen gemakkelijk worden verwijderd wanneer het proces is voltooid.

Het verbeterde smeltproces resulteert in een verbeterde oppervlakteafwerking en consistente materiaaleigenschappen. Bovendien biedt de Spectra L het grootste bouwvolume van alle Arcam EBM-machines. Hierdoor kunnen grotere of meerdere onderdelen in een run worden geproduceerd waardoor de productiviteit toeneemt.

Arcam Spectra L

Hoe zorgt de Spectra L voor een verbeterde productie? 

GE heeft de Spectra L ontwikkeld met als doel de productiekosten te verlagen door de productiviteit te verhogen. De Spectra L voldoet naar verluidt aan de toegenomen vraag naar productiviteit. De printer biedt een groter bouwvolume en hogere snelheid in combinatie met een geïntegreerde systeemarchitectuur en nieuwe functies voor machinemonitoring en automatisering. Door het toegenomen bouwvolume en de verhoogde bouwsnelheid verlagen de kosten per onderdeel met 10%. Vergeleken met de Spectra H is het bouwvolume van de Spectra L met 41 liter inhoud bijna 2 keer zo groot.

Wat zijn de specificaties van de Spectra L?

De Spectra L heeft de grootste bouwkamer (Ø350×430 mm) in de ARCAM EBM machines en beschikt over een bundelvermogen van 4,5 kW. De Spectra L bouwt voort op de uitgebreide end-to-end industrialisatiefuncties die op de Spectra H zijn geïntroduceerd. Dit doen ze door de stroombehandeling, straaldiagnostiek en -kalibratie en automatisering te verbeteren. Het systeem is compatibel met de Arcam EBM PRS 30. Een nieuw geautomatiseerd poeder opvangsysteem – ook gelanceerd bij de FormNext – dat een veilige en efficiënte poederbehandeling voor operators biedt.

Karl Lindblom, algemeen manager, GE Additive Arcam EBM zei op Formnext het volgende:
“De Spectra L is perfect geschikt voor klanten die stappen willen maken met het industrialiseren van Additive Manufacturing in hun bedrijf,”

“Toen we de systeemmonitoring ontwikkelden, voor met name onze lucht- en ruimtevaartindustrie, concentreerden klanten zich op betrouwbaarheid, herhaalbaarheid en automatisering. Nu is er – naarmate klanten hun machineparken met AM machines beginnen uit te breiden – ook behoefte aan proces- en machinedata analyses en een geïntegreerde systeem architectuur,” voegde hij eraan toe.

Vanaf heden is de Spectra L beschikbaar bij Landré. Wilt u meer informatie over de Arcam Spectra L machine, klik dan op onderstaande button. 

Formnext Frankfurt

FormNext is de toonaangevende tentoonstelling en conferentie gewijd aan additieve productie en de volgende generatie van intelligente industriële productie.

In de wereld van geavanceerde additive manufacturing (AM) -processen heeft zich één evenement gevestigd als een jaarlijkse vaste prik in de beurskalender – Formnext in Frankfurt. Het toont additive manufacturing als een levensveranderende technologie – over het hele spectrum van materialen en processen. Als u op zoek bent naar oplossingen voor de industriële productie van de volgende generatie, van ontwerp tot serieproductie, bezoek dan Formnext.

Categorieën

Laatste nieuws

Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

Dat er in deze periode aanspraak wordt gedaan op vrijwel iedereen zijn aanpassingsvermogen is welbekend. We moeten voorlopig allemaal zorgen dat we afstand bewaren en niet met teveel mensenan in één ruimte aanwezig zijn. Ook wij hebben dus ons best moeten doen om onze instructies ‘corona proof’ door te laten gaan.

Havatec | mei 2020

Havatec | mei 2020

Overweegt u om te investeren in 3D printing, maar wilt u graag weten hoe dit in de praktijk werkt en hoe andere bedrijven dit integreren in het productieproces? Lees dan het verhaal van Havatec. Voor hun nieuwste machine hebben zij gebruik gemaakt van de HP Multi Jet Fusion printtechnologie om geselecteerde onderdelen te 3D printen en …

Doe mee aan de webinar Wednesday van GE Additive | mei 2020

Doe mee aan de webinar Wednesday van GE Additive | mei 2020

Doe mee aan de gratis ‘webinar Wednesday’ series van GE additive. Ontdek en leer alles over additieve metaalproductie. Dit is het moment om nieuwe kennis op te doen over hoe u kunt innoveren en nieuwe productieprocessen toe kunt passen.