Het 100 jarige jubileumboek | Landré van vroeger | november 2019

16 december, 2019

Home » Alle berichten » Het 100 jarige jubileumboek | Landré van vroeger | november 2019

Het 100 jarige jubileumboek | Landré van vroeger | november 2019

Het is alweer 55 jaar geleden dat Landré haar 100-jarige bestaansrecht vierde. Dit was in 1963. Landré gaf een groot jubileumfeest en bracht ter gelegenheid van deze mijlpaal een prachtig boek uit. Dit jubileumboek zat vol met mooie teksten, quotes, oude brieven, illustraties en een heuse toekomstvoorspelling. Niet zo gek, Landré heeft namelijk vanaf het begin af aan de blik vooruit. Vooruitstrevend en innovatief!

Olga was enkele weken geleden de kast van haar moeder aan het uitruimen, die naar een verpleeghuis was verhuisd. Opeens vond ze een oud boek tussen de spullen. Dit boek bleek het 100 jarig jubileumboek van Landré te zijn. Dit prachtige boek is uitgebracht in 1963, 100 jaar na de oprichting in 1863. Olga belde ons op en kwam samen met haar man het ‘Landré 100 jaar boek’ speciaal bij ons langs brengen.

Het boek is een bijzonder erfgoed. Het was dan ook een geweldige verrassing toen Olga enkele weken geleden contact met ons op nam, met de melding dat zij het jubileumboek had gevonden. Een perfect moment om vast te leggen en om meer van de historie van Landré te delen met jullie.

Landré van vroeger - 3D geprintte onderdelen

Het boek bleek al decennialang thuis in de kast bij van de moeder van Olga te liggen. Haar vader was eigenaar van Wielen-, constructie-  en wagenfabriek Alco in Utrecht. Alco was opgericht door Olga’s grootvader Alfons Cox, waar de naam ook vandaan komt. Na een bijzonder gesprek over de historie van Landré en Alco zijn we nog een kijkje gaan nemen in de showroom. 

Directeur Jan Floor vertelde enthousiast over alle machines. Voornamelijk het 3D printen kreeg veel bewondering. ‘Deze vrij nieuwe technologie gaat volgens ons een belangrijk deel uitmaken van de maakindustrie. In de toekomst kijken zit in het DNA van Landré’ vertelde Jan Floor. Al vroeg stond Landré bekend als een voorloper op vele vlakken. Neem bijvoorbeeld het aanbieden van CNC-machines, robots in het verleden en tegenwoordig 3D print technieken. 

Een van de meest bijzondere pagina’s uit het jubileumboek laat zien dat Landré inderdaad al een blik op de toekomst had. In het boek staan een aantal bladzijdes die in verhaalvorm een blik op de toekomst werpen. Erg interessant en leuk om te zien hoe er in 1963 werd gedacht over de toekomst in de maakindustrie. Het is niet wat je had verwacht!

Hieronder kun je een voorbeeld zien van een bladzijde uit het boek.

Landré van vroeger - 100 jarig jubileumboek

We willen Olga en haar man nogmaals bedanken. Er zijn vast meer mensen met oude documenten of foto’s omtrent Landré. We horen dat uiteraard graag! 

Categorieën

Laatste nieuws

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Landré nodigt u graag uit voor de ‘Haas Product Launch 2020’ op donderdag 13 februari bij Haas Automation Europe in Zaventem. Tijdens deze dag kunt u de nieuwste machines en automatiseringssystemen …