Arcam Spectra L

Hogere productiviteit en lagere kosten per onderdeel

Maak kennis met de Arcam Spectra L: een Electro Beam Melting machine met een groot bouwvolume, waardoor het de ideale 3D printer is voor het produceren van grote onderdelen. Met name voor de aerospace en orthopedische implantaten industrie. Door meerdere onderdelen in de bouwkamer te stapelen heeft u de mogelijkheid tot massaproductie zonder in te leveren op kwaliteit. Dankzij de Electro Beam Melting (EBM) technologie is de 3D printer in staat om sneller te printen dan 3D printers met een laser, waardoor u tot wel 70 meltpools tegelijk kunt creëren. Verder biedt de Arcam Spectra L een hogere productiviteit en lagere kosten per onderdeel.

Gratis demonstratie?

N

Binnen 1 werkdag ingepland

N

Demonstratie op maat

N

Advies over productieproces

Vanaf € 950.000,-

Specificaties

N

Bouwvolume: 350 x 430mm (Ø/H)

N

Max. vermogen Beam: 4,5kW

N

Machine afmetingen: 1.328 x 2.344 x 2.858 mm

N

Machine gewicht: 2.915 kg

N

Stroomvoorziening: 3 x 400 V, 32 A, 13kW

 
Arcam Spectra L - metaal 3D printer - Landré
Arcam Spectra L - 3D geprint onderdeel - Landré
Arcam Spectra L - 3D metaal printen - Landré

ROI machine

Met de Arcam EBM Spectra L heeft GE Additive een deur geopend naar een nieuw niveau van productiviteit. De 3D printer heeft een groter bouwvolume en een hogere printsnelheid, waardoor de kosten per onderdeel worden verlaagd met 10%. Door een verhoogd straalvermogen tot 4,5kW en verbeteringen in de straalregeling wordt de snelheid met 20% verhoogd (in vergelijking met andere Arcam EBM machines).

Vergeleken met de Spectra H is het bouwvolume van de Spectra L met 41 liter inhoud bijna 2 keer zo groot. Met deze 3D printer bouwt GE Additive dan ook voort op de uitgebreide end-to-end industrialisatiefuncties die op de Spectra H zijn geïntroduceerd. Hoe dit tot uiting komt? Een verbetering in stroombehandeling, straaldiagnostiek en -kalibratie en automatisering.

Voordelen

De Electro Beam Melting technologie van deze metaal printer zorgt voor vrijheid tijdens het ontwerpproces en biedt u de mogelijkheid om zwevende onderdelen te bouwen in gesinterd poeder. De steunen worden voornamelijk gebruikt voor het afvoeren van de warmte en het verminderen van thermische spanningen. Wanneer het proces is voltooid kunt u deze steunen gemakkelijk verwijderen. Verbeteringen in het smeltproces resulteren in een verbeterde oppervlakteafwerking en consistente materiaaleigenschappen. De Arcam Spectra L is compatibel met de EBM PRS 30: een nieuw geautomatiseerd poederopvangsysteem die een veilige en efficiënte poederbehandeling biedt voor operators. 

Materialen

  • Arcam EBM Ti6Al4V Grade 5, P-Material
  • Arcam EBM Ti6Al4V Grade 23, P-Material
  • Arcam EBM Pure Copper (gepland voor 2020)

Waarom Landré?

N

Hoogwaardige, betrouwbare machines

N

Klant specifieke oplossingen

N

Uitgebreide service en ondersteuning

N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

N

Productspecialisten in eigen huis

Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

De service van Landré is erg goed. Onze machine werd snel geleverd! Bij de installatie kregen we direct een aantal handige tips voor het gebruik van de machine. Top!

Hans Kastels
Productiemanager

Gratis demo aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste machine die aansluit bij uw bedrijf.

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.

Offerte aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Telefoon
+31 (0)347 329 329

Email
info@landre.nl