Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

12 mei, 2020

Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

Dat er in deze periode aanspraak wordt gedaan op vrijwel ieders aanpassingsvermogen is welbekend. We moeten voorlopig allemaal zorgen dat we afstand bewaren en niet met teveel mensen in één ruimte aanwezig zijn. Toch worden er nog steeds machines in bedrijf gesteld en moeten er machine instructies gegeven worden! Ook wij hebben dus ons best moeten doen om onze instructies ‘corona proof’ door te laten gaan.

Machine instructies in de showroom

De instructies vinden nu plaats in onze showroom. Hier hebben wij genoeg ruimte om afstand te bewaren. Onze collega’s Martijn en Rene geven Haas trainingen bij Landré. Martijn vertelt hoe dit in zijn werk gaat: “De klant neemt plaats aan tafel en kijkt op een scherm mee met wat ik op de machine doe. Omdat de klant nu mee kijkt op een groot scherm hoeven we niet hutjemutje om een machine heen te gaan staan.”

Haas simulator

Hij of zij kan meedoen op de Haas machine simulator. Dat is een simulator met de besturing van alle Haas machines (virtueel). 

De Haas Next Generation Control (NGC) besturingssimulator is perfect voor klassikale training en bedieningsinstructies ter plaatse. Met de simulator kan men lesgeven in programmeren en bediening met behulp van een echt, werkend Haas-bedieningspaneel en -toetsenbord. Inclusief grafische simulatie, gereedschapslengte meten, werkstukcoördinaten, echte DNC en het Visueel Programmeringssysteem van Haas (VPS). De NGC-simulator kan ook worden gespiegeld op een computer of mobiel apparaat en worden weergegeven als display in de klas.

  • lichtgewicht ontwerp;
  • ingebouwde USB-, ethernet- en wifi-verbinding;
  • Visueel Programmering Systeem;
  • bedieningssoftware voor frees- en draaimachines.

Haas simulator

Met een grote groep leerlingen of bedieners om een Haas-machine of besturingssimulator staan kan ervoor zorgen dat de 1,5 meter afstand niet meer behouden kan worden. Maar met de Haas NGC-simulator kunt u het scherm spiegelen op een computer of mobiel apparaat en de bediening projecteren via een beamer, waardoor de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt.

Martijn: “Met name de settings zijn belangrijk en ook de menu structuur neem ik goed door. Daarna draai ik de tv 180 graden en ga naast de machine staan. De klant gaat dan het praktijk gedeelte van de training doorlopen. Het praktijk gedeelte is inmeten van gereedschappen en het vastleggen van nulpunten met het Renishaw meetsysteem. “Voordelen van instructie in de showroom? “Rust, geen afleiding en de klant leert zelfs nóg meer”, besluit Martijn. 

Zie hieronder de foto’s van machine instructies à la 2020 bij Landré! 

Categorieën
Laatste nieuws
FMI Instrumed | juli 2020

FMI Instrumed | juli 2020

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar spinal implants en andere orthopedische implantaten heeft FMI Instrumed de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in additieve productiemethodes, waaronder de 3D printtechnologie van GE Additive Arcam EBM en Concept Laser DMLM. In deze klantcase laten we u aan de hand van het verhaal van FMI Instrumed zien …

Webinar Wednesday: wegens succes verlengd! | juni 2020

Webinar Wednesday: wegens succes verlengd! | juni 2020

In deze moeilijke tijden is er wel een Productietechniek die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt en de meeste andere industrieën uit de brand helpt door zijn flexibiliteit, vele verschillende toepassingen en snelle levertijden: Additive Manufacturing (ofwel 3D Printen)