HP en BASF onthullen Polypropyleen (PP) voor 3D printing | juni 2020

23 juni, 2020

HP en BASF onthullen Polypropyleen (PP) voor 3D printing | juni 2020

 HP brengt in samenwerking met BASF het polypropyleen (PP) materiaal uit! PP is een veelgebruikt kunststof en wordt nu voor het eerst beschikbaar voor de HP 3D printers. Het HP High Reusability Polypropyleen is gekwalificeerd voor HP’s productie 3D printsystemen en kenmerkt zich als een veelzijdig, duurzaam en chemisch resistent materiaal.

Goedkoopste materiaal

De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van polypropyleen als spuitgiet materiaal. Ook is het materiaal voor vele branches geschikt, o.a  voor de automotive-, consumenten-, industriële en medische sector. Door een lage vochtopname en een lange levensduur is PP perfect voor leidingen, vloeistofsystemen en containers. Dit materiaal is bovenal geschikt voor sectoren die een optimale balans zoeken tussen prestatie en kosten. Polypropyleen wordt het goedkoopste materiaal dat beschikbaar is.

100% herbruikbaar

Buiten de lage materiaalkosten kan het PP poeder 100% opgebruikt worden. Poeder dat niet in het product verwerkt wordt kan bij een volgende opdracht worden hergebruikt. Het nieuwe PP helpt bij het verminderen van afval  doordat overtollig poeder voor 100% kan worden hergebruikt. Het nieuwe materiaal is in samenwerking met BASF ontwikkeld voor de HP Multi Jet Fusion 5200 printers, het model dat bedoeld is voor serieproductie.

Bron: HP Inc.

Categorieën
Laatste nieuws
Befo Almelo B.V. | oktober 2020

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Jan en Nick Noeverman van Befo Almelo B.V.. Tien jaar geleden namen zij Befo Almelo over. Sinds 2019 hebben zij één van Ermaksans prachtmachines staan, namelijk: de Ermak Fibermak Gen-3. Na aankoop werd deze machine de allereerste …

TEQQ automatisering | september 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om …

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. is een toeleverencier voor diverse metalen producten. Dit doen ze naar eigen zeggen met vakmanschap, uiterste precisie en opvallende creativiteit. Wij spraken de eigenaar Duncan Winters over de aanschaf van hun eigen Ermaksan Fibermak Hawk en de overgang van een CO2 laser naar een fiber laser en de samenwerking met Landré.