HP en BASF onthullen Polypropyleen (PP) voor 3D printing | juni 2020

23 juni, 2020

HP en BASF onthullen Polypropyleen (PP) voor 3D printing | juni 2020

 HP brengt in samenwerking met BASF het polypropyleen (PP) materiaal uit! PP is een veelgebruikt kunststof en wordt nu voor het eerst beschikbaar voor de HP 3D printers. Het HP High Reusability Polypropyleen is gekwalificeerd voor HP’s productie 3D printsystemen en kenmerkt zich als een veelzijdig, duurzaam en chemisch resistent materiaal.

Goedkoopste materiaal

De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van polypropyleen als spuitgiet materiaal. Ook is het materiaal voor vele branches geschikt, o.a  voor de automotive-, consumenten-, industriële en medische sector. Door een lage vochtopname en een lange levensduur is PP perfect voor leidingen, vloeistofsystemen en containers. Dit materiaal is bovenal geschikt voor sectoren die een optimale balans zoeken tussen prestatie en kosten. Polypropyleen wordt het goedkoopste materiaal dat beschikbaar is.

100% herbruikbaar

Buiten de lage materiaalkosten kan het PP poeder 100% opgebruikt worden. Poeder dat niet in het product verwerkt wordt kan bij een volgende opdracht worden hergebruikt. Het nieuwe PP helpt bij het verminderen van afval  doordat overtollig poeder voor 100% kan worden hergebruikt. Het nieuwe materiaal is in samenwerking met BASF ontwikkeld voor de HP Multi Jet Fusion 5200 printers, het model dat bedoeld is voor serieproductie.

Bron: HP Inc.

Categorieën
Laatste nieuws
FMI Instrumed | juli 2020

FMI Instrumed | juli 2020

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar spinal implants en andere orthopedische implantaten heeft FMI Instrumed de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in additieve productiemethodes, waaronder de 3D printtechnologie van GE Additive Arcam EBM en Concept Laser DMLM. In deze klantcase laten we u aan de hand van het verhaal van FMI Instrumed zien …

Webinar Wednesday: wegens succes verlengd! | juni 2020

Webinar Wednesday: wegens succes verlengd! | juni 2020

In deze moeilijke tijden is er wel een Productietechniek die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt en de meeste andere industrieën uit de brand helpt door zijn flexibiliteit, vele verschillende toepassingen en snelle levertijden: Additive Manufacturing (ofwel 3D Printen)

Haas Robot Package | juni 2020

Haas Robot Package | juni 2020

Met het Haas Robot Package kunt u eenvoudig een 6-assige robot toevoegen aan uw Haas VMC of draaimachine. Het Haas Robot Package is direct vanaf de Haas besturing in te stellen en te besturen. Complexe PLC connecties of een externe integrator zijn niet nodig.