Klantcase: Engel Lastec

HSG Laser GX Pro

Concurrerend blijven en efficiëntie verhogen met HSG Laser

Engel Lastec, wat begon in 2006 als kleine specialist in laswerken, is uitgegroeid tot een modern bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van staalproducten op maat. Een groei waar, naast het conventionele plasmasnijden, de vraag naar hoogwaardig lasersnijden ontstond. Meer flexibiliteit en een nog betere afwerking was het uitgangspunt voor Engel Lastec.

Een staalconstructie voor een bedrijfshal, een stalen trap op maat of juist de bekende taatsdeuren. Engel Lastec produceert een breed scala aan staalwerk waarbij de focus ligt op persoonlijk contact, maatwerk en vakmanschap.

“Onze huidige plasmasnijder voldeed niet altijd meer aan onze afwerkingseisen.”

Eigenaar Hendrik Engel gaf aan dat bij sommige staalbewerkingen niet het optimale resultaat werd bereikt met de huidige plasmasnijder. Het resultaat is in specifieke gevallen niet nauwkeurig genoeg en (te veel) nabewerking was nodig. Vandaar dat is gekeken naar een toevoeging aan het machinepark in de vorm van een hoogwaardige lasersnijder. Vooral bij de minder dikke metalen platen biedt een lasersnijder een meer nauwkeurige afwerking waardoor nabewerking meestal niet nodig is. Bovendien is de aangekochte HSG Laser GX sneller dan de conventionele plasmasnijder.

"Landré leverde recent een lasersnijder bij onze achterburen en daar hoorde wij positieve geluiden over."
Henrik Engel
Hendrik Engel
Eigenaar, Engel Lastec

“Tijdens een bezoek bij onze buren, die ook werkzaam zijn in de staalsector, zagen we een nieuw geleverde lasersnijder van Ermaksan staan. Een Raptor 6KW 3×1.5m, geleverd door Landré. Net als onze buren waren wij onder de indruk van de prestaties van de Raptor. Voor ons was dit een bevestiging dat een lasersnijmachine een slimme toevoeging is in ons productieproces. Op advies van onze buren hebben wij in eerste instantie bij Landré aangeklopt voor de mogelijkheden omtrent een Ermaksan snijmachine. Prijs-kwaliteit en een korte ROI is voor ons vanzelfsprekend van belang. Mark Krul van Landré informeerde ons verder over Ermaksan, maar ook over hun nieuwe samenwerking met het merk HSG Laser. Een merk met een zeer interessante lasersnijder. Compleet, precies en een opvallend goede prijskwaliteitsverhouding. Relatief nieuw in de markt, maar gezien het vertrouwen in Mark Krul en Landré hebben wij gekozen voor de HSG lasersnijder.

HSG Laser

Persoonlijk contact en onafhankelijk productadvies stelde wij erg op prijs.

Het aankooptraject van de HSG GX Pro laser is goed verlopen. Het persoonlijke contact en het meedenken in combinatie met korte lijntjes tussen ons en Landré werkte erg goed. In de praktijk vooral fijn tijdens transport en installatie gezien de geringe werkruimte. “De HSG lasersnijder is pas enkele weken in gebruik, maar tot nu toe presteert hij naar volle tevredenheid. We leren elke week weer nieuwe mogelijkheden en zijn trots op de afwerking die wij nu behalen!”

Voor meer informatie:

Geïnteresseerd?

Bent u na het lezen van deze case geïnteresseerd in meer informatie over de HSG GX Pro of een andere lasersnijder? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij maken graag kennis met u om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo denken we bijvoorbeeld met u mee over hoe u met een nieuwe machine meer efficiency kunt behalen en uw concurrentiepositie kunt versterken. Uiteindelijk komen we zo altijd tot een passende oplossing die volledig bij uw productieproces aansluit.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!