TEQQ automatisering | september 2020

24 september, 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Profiteer van een hogere productiecapaciteit, meer omzet en minder fysieke begeleiding met IPH

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om in onze showroom de Haas VF-33YT freesmachine op te bouwen met de automatisering van TEQQ, zodat u dit mooie robotsysteem met eigen ogen kunt komen bewonderen.

Het TEQQ automatiseringssysteem

Het transformerende CNC-automatiseringssysteem van TEQQ heeft de naam IPH gekregen, dat staat voor ‘Integrated Product Handler’. Het systeem maakt van uw CNC freesmachine een echte robot. Zo werken de freesmachines uitgevoerd met IPH volledig geautomatiseerd, zowel voor kleine als voor grote series. Tevens kan dag en nacht onbemand productie gedraaid worden. Om het helemaal compleet te maken is de automatisering ook nog eens eenvoudig, flexibel en snel in te stellen.

Bij de TEQQ automatisering gebruikt u uw CNC machine als robot, waardoor er nog een aantal extra voordelen zijn, te weten:

  • U heeft geen extra vloeroppervlak nodig;
  • Uw machine is geheel onder de € 20.000,- geautomatiseerd zonder extra kosten;
  • U heeft geen extra besturingskennis nodig.

IPH zorgt voor een hogere productiecapaciteit, minder fysieke begeleiding en meer omzet! Uw freesbank wordt direct opgewaardeerd tot onbemande productiecel en u kunt met de IPH CNC machinetransformatie vier freesbanken automatiseren voor de prijs van één robot!

IPH in actie

In onderstaande video kunt u de IPH in actie zien op de Haas VF2SS freesmachine.

Over TEQQ

TEQQ is opgericht door Hans en Alex Evers, twee vakidioten die meer dan normaal betrokken zijn bij de metaalbranche. Als voormalig eigenaar liep Hans zelf tegen de problemen en nadelen van automatisering en robots aan, zoals de niet altijd even gebruiksvriendelijke systemen. Of de daadwerkelijke kosten die met het automatiseringssysteem gemoeid waren. Tevens ervaarde hij dat de inspiratiemogelijkheden vooraf veelal mooier waren dan in werkelijkheid. Een laatste (en voor Hans groot) nadeel was de hoeveelheid vloeroppervlak die de automatiseringssystemen in beslag namen. Ruimte die ook door andere productiemachines opgevuld konden worden.

Met deze problemen zijn Hans en Alex rond de tafel gaan zitten en zo hebben ze uiteindelijk de IPH ontwikkeld. Het tweetal combineert met het systeem de betrouwbaarheid van het oude ambacht met de moderne, nieuwe technieken. Het resulteert in een bedrijf met deskundige en persoonlijke kracht die u nergens anders zult zien. Een mooie toevoeging aan de metaalindustrie als je het ons vraagt!

Gratis demonstratie in onze eigen showroom

Wilt u meer weten over hoe u met dit systeem onbemand kunt produceren en uw productiecapaciteit kunt verhogen? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons in de showroom. Wij geven u dan graag een korte demonstratie van de TEQQ automatisering op onze Haas machine.

+31 (0)347 329 329
info@landre.nl

Categorieën

Laatste nieuws

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Jan en Nick Noeverman van Befo Almelo B.V.. Tien jaar geleden namen zij Befo Almelo over. Sinds 2019 hebben zij één van Ermaksans prachtmachines staan, namelijk: de Ermak Fibermak Gen-3. Na aankoop werd deze machine de allereerste …

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. is een toeleverencier voor diverse metalen producten. Dit doen ze naar eigen zeggen met vakmanschap, uiterste precisie en opvallende creativiteit. Wij spraken de eigenaar Duncan Winters over de aanschaf van hun eigen Ermaksan Fibermak Hawk en de overgang van een CO2 laser naar een fiber laser en de samenwerking met Landré.

Van Raam | september 2020

Van Raam | september 2020

De HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie heeft Van Raam in staat gesteld om op korte termijn de efficiëntie van hun fietsonderdelenproductie te verbeteren. Het bedrijf kan nu kleine series onderdelen produceren voor hun Riskja fietsen en bespaart direct op kosten en productietijd. Weten hoe? Lees dan snel verder.