Sintratec kiest voor Landré

Sintratec kiest voor Landré

Landré presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan haar leveringsprogramma. Vanaf 2022 is Landré officieel Benelux dealer van Sintratec.

Sintratec, opgericht in 2014 in Zwitserland, is een hightech startup die geavanceerde technologie ontwikkelt en ‘s werelds eerste professionele compacte laser-sinter 3D-printoplossing biedt. De technologie die zij ontwikkelen stelt gebruikers uit een breed scala van industrieën in staat om complexe objecten te creëren die voldoen aan de hoogste eisen in een breed scala aan vormen.

Sintratec S2 als instapmachine

Landré heeft de Sintratec S2 SLS-machine toegevoegd aan haar leveringsprogramma als instapmachine onder het HP MJF programma. De S2 is een compacte en modulair opgebouwde Laser SLS kunststof 3D printer met een bouwvolume van rond 140x400mm. De machine is geschikt voor het printen in PA12 en TPE, een elastisch materiaal. Landré richt zich voornamelijk op Additive Manufacturing technieken voor eindproducten, de Sintratec machine voldoet hieraan.

Modulaire systeemopbouw

Het Sintratec S2 systeem lijkt qua opbouw ook op het HP MJF systeem. Het systeem bestaat uit:

  • Laser-Sintering Station (LSS); de eigenlijke 3D printer.
  • Material-Handling Station (MHS); hier wordt de build voorbereid en uitgepakt.
  • Material-Core Unit (MCU); deze bevat de bouwkamer met het materiaal.

Het grote voordeel van deze modulaire systeemopbouw is dat er geen gesleep met poeder plaatsvindt en dus veel minder vervuiling optreedt. Doordat het materiaal in de Material-Core Unit blijft en niet in de printer zelf terecht komt kan er ook eenvoudig van materiaal gewisseld worden. Per materiaal is er dan een aparte MCU.

Jan Floor van Egmond en Hasan Duran poserend voor Sintratec S2

De Sintratec S2 in onze showroom.

Optimaal gebruik

Sintratec biedt ook eigen Nesting software die gebruikt wordt voor het optimaal benutten van de bouwruimte, als uitbreiding van de Sintratec Central Software. Met een enkele klik worden de geïmporteerde 3D-objecten geanalyseerd door het algoritme en optimaal in het cilindrische afdrukgebied van het Sintratec S2-systeem geplaatst. Gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende configuraties om bijvoorbeeld de hoogste pakkingsdichtheid of de gewenste oriëntatie van de componenten te bereiken. De Sintratec Nester lost deze berekeningen niet alleen veel sneller op in directe vergelijking met andere software aanbieders, maar realiseert ook een veel hogelere packing density. Hierdoor wordt optimaal van de print capaciteit gebruik gemaakt waardoor de kosten per part lager worden.

Sintratec S2 in onze showroom

Inmiddels staat er een Sintratec S2 in onze showroom. Bent u geïnteresseerd in wat deze machine voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op!

T: +31 (0)347 329 329
E: info@landre.nl