LiS ontvangt €10.000 van Gene Haas Foundation

Overdracht Haas Gene foundation geldcheque aan de LIS
Links: Bart Schouten, Manager Praktijk LiS. Rechts: Marco Hammerle, sales engineer Landré

Marco Hammerle, sales engineer bij Landré, bracht kortgeleden een bezoek aan de Leidse Instrumentmakers School (LiS) met een waardecheque van maar liefst 10.000 euro onder zijn arm. Een bedrag dat namens de Gene Haas Foundation is geschonken aan onze vaste klant de LiS. Leuk zo’n verkapte korting denkt u? Als voorwaarde mag het bedrag niet aan Haas producten worden besteed. Enkel aan producten die bijdragen aan het verbeteren van het technisch onderwijs. Bart Schouten, bevlogen Manager Praktijk van de LiS, vertelt enthousiast hoe hij de waardecheque slim inzet voor zijn studenten.

Gene Haas Foundation

De Gene Haas Foundation biedt wereldwijd financiële steun aan onderwijsinstellingen in vakgebieden zoals engineering, mechanica en geavanceerde productietechnologie. Bart vertelt dat goede opleidingen in de technische sector van cruciaal belang zijn omdat ze de basis vormen voor innovatie, economische groei en technologische vooruitgang. “Gelukkig zien wij dankzij onze inzet dat de LiS een goede instroom van nieuwe studenten heeft, iets wat helaas niet altijd het geval is bij andere technische vakscholen in ons land.”

Hoe maakt de LiS studenten dan enthousiast voor deze technische opleiding?

“Door een hands-on, ervaringsgerichte leeromgeving te creëren”, vertelt Bart. “In plaats van standaard lessen, betrekken we studenten in actieve projecten en praktische experimenten. We laten studenten werken met moderne technologieën zoals drones, 3D-printers en CNC-machines waardoor leren echt leuk wordt. Studenten hebben de vrijheid om hun ideeën te verkennen en te experimenteren in projectgroepen. In plaats van starre klaslokalen hebben we dynamische werkruimtes met moderne machines, waardoor studenten zich kunnen uitleven en leren in een omgeving die lijkt op wat ze in de echte wereld zullen tegenkomen. Ik vind het fantastisch om te zien dat studenten uit zichzelf een defecte 3D printer repareren of klein onderhoud aan een Haas CNC-machine plegen omdat ze dat een uitdaging vinden naast hun lopende projecten. Bij ons is alles mogelijk!“

"Dankzij de bijdrage van de Gene Haas Foundation krijgen al onze studenten een gelijke start."
Bart
Bart Schouten
Manager Praktijk, Leidse Instrumentmakers School

Toen Marco aan Bart vroeg hoe de ontvangen cheque zou worden gebruikt, ontvouwde zich een eenvoudig, maar betekenisvol plan. De LiS besloot de donatie te investeren in starterskits voor hun nieuwe studenten. Deze kits, bestaande uit gereedschapskoffers met basisgereedschappen, stellen de aankomende studenten in staat om gelijkwaardig en met vertrouwen aan hun opleiding te beginnen. Het verstrekken van deze eenvoudige, maar essentiële hulpmiddelen, past perfect bij de missie van de Gene Haas Foundation, nietwaar? Zo kunnen alle studenten met goede en gelijkwaardige tooling beginnen aan hun opleiding zonder zich druk te hoeven maken over de aanschafkosten. Namens Bart en zijn studenten: bedankt!

Landré op bezoek bij de Leidse Instrumentmakers School

Voor meer informatie: