Phoenix 3D Metaal investeert wederom in een Ermak kantbank | december 2020

1 december, 2020

Phoenix 3D Metaal investeert wederom in een Ermak kantbank | december 2020

Het is altijd een fijn gevoel als klanten terugkomen voor een nieuwe machine. Eén daarvan willen we via deze weg even uitlichten: Phoenix 3D Metaal. Dit bedrijf is als sinds 1960 specialist in plaatwerk en is in 1998 gestart met het veranderen van metalen platen in high end 3D eindproducten. Door de afgelopen jaren heen hebben we Phoenix 3D Metaal dan ook leren kennen als vooruitstrevend bedrijf dat continu op zoek is naar vernieuwing, waarbij ze kijken naar hoe processen slimmer gemaakt kunnen worden. Een technologie die hieruit voort is gekomen is rubberpersen. Eigenlijk spreekt de term al voor zich: middels een rubber kussen wordt metaal gevormd.

Streven naar de perfecte technologie

Inmiddels is Phoenix 3D Metaal de enige in Nederland die is gespecialiseerd in deze technologie. Om dit te kunnen realiseren en om de perfecte technologie neer te kunnen zetten hebben ze de afgelopen jaren extra in het bedrijf geïnvesteerd. Zo ook in de modernisering van het machinepark en daar komen wij natuurlijk om de hoek kijken. Wij mochten namelijk tijdens de zoektocht naar de ideale machine Phoenix 3D Metaal ondersteunen en adviseren. Onze plaatspecialisten hebben de wensen van Phoenix 3D Metaal door vertaald naar de juiste, kwalitatieve machines die helpen om het proces van rubberpersen verder te optimaliseren. Een samenwerking die voor beide partijen goed lijkt te werken. Vrij recent heeft namelijk de toelevering van hun 6e Ermaksan machine plaatsgevonden. Een mooie toevoeging aan het machinepark, die o.a. bestaat uit 5 Ermaksan kantbanken en 1 Ermaksan schaar.

De Ermaksan Speed Bend Seat 12.60

De nieuwste toevoeging aan het machinepark van Phoenix 3D Metaal is de Ermaksan Speed Bend Seat 12.60. Dit is een 6-assige CNC gestuurde kantbank met Delem 66 besturing die is ontworpen voor snelheid in combinatie met een hoge capaciteit en kwaliteit. Phoenix 3D Metaal heeft heel bewust gekozen voor een en dezelfde type besturing (namelijk Delem 66) op alle kantbanken, zodat iedereen binnen het bedrijf voor alle kantbanken een eenduidige bediening heeft. Bovendien heeft dit type besturing ook nog het voordeel dat deze al is voorbereid om offline te kunnen programmeren.

Kijken naar de toekomst

Zoals eerder gezegd heeft Phoenix 3D Metaal de intentie om hun technieken nog verder te perfectioneren. Ze blijven daarom ook zeker naar de toekomst kijken en investeren in de uitbreiding van het bedrijf. Phoenix 3D Metaal is met deze reden al druk bezig met de volgende stap: een cobot koppelen aan de Ermaksan kantbank. Ze streven ernaar om dit binnen een aantal weken te installeren om vervolgens met offline programmeren aan de slag te kunnen gaan. Een leuk project waar ook wij naar uitkijken!

Categorieën

Laatste nieuws

ERIKS | december 2020

ERIKS | december 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Ron Dikken en Roland Schepers van ERIKS Nederland. Sinds dit jaar hebben zij een nieuwe 2KW fiberlaser, de Ermaksan Raptor, staan in hun locatie in Elsloo. Na aanschaf van de Raptor kon de locatie Elsloo weer als back-up dienen voor de productie locatie in Rotterdam-Botlek. Stilstaan was verleden tijd en ook de locatie Elsloo is weer up to speed.

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Jan en Nick Noeverman van Befo Almelo B.V.. Tien jaar geleden namen zij Befo Almelo over. Sinds 2019 hebben zij één van Ermaksans prachtmachines staan, namelijk: de Ermak Fibermak Gen-3. Na aankoop werd deze machine de allereerste …

TEQQ automatisering | september 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om …