ERIKS Nederland

Lees de klantcase van Eriks Nederland bij Landré

Sneller leveren & forse besparing op onderhoud

In deze klantcase spreekt Landré met Ron Dikken en Roland Schepers van ERIKS Nederland. Sinds dit jaar hebben zij een nieuwe 2KW fiberlaser, de Ermaksan Raptor, staan in hun locatie in Elsloo. Na aanschaf van de Raptor kon de locatie Elsloo weer als back-up dienen voor de productie locatie in Rotterdam-Botlek. Stilstaan was verleden tijd en ook de locatie Elsloo is weer up to speed.

ERIKS Nederland

ERIKS Nederland is een ervaren en gespecialiseerde industriële dienstverlener met één missie: bedrijven beter én efficiënter maken. Met hun technologische kennis en vaardigheden ontwikkelen zij oplossingen om de industrie toekomstbestendig te maken! 

Niet meer afhankelijk van derden

Voor de aanschaf van de Raptor werd er in Elsloo gewerkt met een CO2 laser van 1,75KW die uitviel en niet snel meer gerepareerd kon worden. De kosten voor een reparatie zouden behoorlijk zijn daar o.a. de laserbuizen vervangen moesten worden. Door de defecte lasersnijmachine was het niet meer mogelijk om lokaal zelf te snijden en was ERIKS afhankelijk van derden of de locatie in Rotterdam-Botlek. 

Omdat het doel was om de productie locatie Elsloo als back-up te gebruiken voor Rotterdam-Botlek, waar een 4KW lasersnijder staat, was de 1,75KW CO2 laser geen goede back-up. Door de aanschaf van de Ermaksan Raptor kan de locatie in Elsloo dienen als back-up en is het niet meer afhankelijk van derden.

Samenwerking tussen ERIKS en Landré

In een eerder stadium heeft ERIKS samengewerkt met Vincent van Westen. Vanuit dat contact is ERIKS bij Landré uitgekomen. Het eerste contact werd via LinkedIn gelegd en daar vloeide een afspraak uit. 

Het gesprek was erg prettig, daar waar het gevoel ontstond dat er door Landré zeer pro actief is meegedacht in oplossingen. Daardoor was het mogelijk om snel vast te stellen wat er nodig was in Elsloo. Gezien het feit dat de locatie in Elsloo in de toekomst als back-up moet gaan dienen voor de locatie in Rotterdam-Botlek, is er vanuit Landré een zeer passend voorstel gedaan. 

Om uiteindelijk over te gaan tot aankoop is er meer nodig dan een passend voorstel. Ook het persoonlijke contact en de ondersteuning in het offerte stadium is daarin van doorslaggevend belang geweest.

Wij zijn zeer tevreden over het snelle handelen van Landré.
Roland Schepers
Leidinggevende service center Elsloo, ERIKS Nederland
Lees alles over de Raptor bij Eriks Nederland - Landré

Resultaat nieuwe machine

Met het doel in het achterhoofd om de oude machine snel te vervangen en te kunnen dienen als back-up locatie, zijn de resultaten van de nieuwe machine van groot belang. 

Ron Dikken: “De aanschaf van de nieuwe machine heeft als resultaat opgeleverd dat er een forse besparing op onderhoud heeft plaatsgevonden. De oude CO2 laser had hoge service kosten van ca Eur 10.000,-. Hiervoor moesten er monteurs vanuit Italie komen en stond de machine 3 dagen stil.

Aangezien we een hoge servicegraad aan onze klanten leveren, is snel leveren van belang. Met de komst van de nieuwe fiberlaser besparen we fors op onderhoud. De Landre monteur was hooguit 1 dag bezig voor een complete servicebeurt. De onderhoudskosten waren fors lager en we hadden minder lang stilstand.” 

Om de nieuwe machine ook direct in te kunnen zetten hebben we 2 operators laten opleiden. Deze operators bedienen de machine én maken ook zelf hun nestingen met de bijgeleverde programmeer software. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de Ermaksan lasersnijmachine hebben de 2 operators aan een volledige dag opleiding genoeg kennis vergaard om de machine in te kunnen zetten.

Compacte lasersnijder met hoogwaardige resultaten

De Ermak Fibermak Raptor heeft met een acceleratievermogen van 1,5G veel in huis om snel, nauwkeurig en voordelig te kunnen snijden. Deze fiberlaser beschikt over snelle servomotoren, is zeer gebruiksvriendelijk en snel. De Raptor biedt de mogelijkheid voor een optionele automatische wisseltafel om onbemand van plaat en snijprogramma te kunnen wisselen. 

Geïnteresseerd?

Bent u na het lezen van deze case geïnteresseerd in meer informatie over fiberlasers van Ermaksan? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij maken graag kennis met u om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo denken we bijvoorbeeld met u mee over hoe u met een nieuwe machine de productiviteit kunt verbeteren en uw concurrentiepositie kunt versterken. Uiteindelijk komen we zo altijd tot een passende oplossing die volledig bij uw productieproces aansluit. 

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!