Landré officieel leverancier van 3D-printoplossingen van DyeMansion

Landré is officieel dealer van DyeMansion

Officiële dealer van DyeMansion

Landré presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan haar leveringsprogramma. Sinds enkele maanden is Landré officieel dealer van de 3D-printoplossingen van DyeMansion. 

Al meer dan 10 jaar is Landré leverancier van industriële 3D printers. In de afgelopen jaren hebben wij zeer gerenommeerde merken aan ons weten te binden zoals 3D Systems, HP en GE Additive. Bij al deze 3D print technologieën levert de printer fantastisch werk en werkt deze geheel zelfstandig.

Post Processing

Nadat de printer klaar is volgt echter de volgende stap, de post processing/nabewerking. Bij enkele stuks is dit vaak geen enkel probleem aangezien dit dan niet veel tijd zal kosten. Echter werken wij ook met machines die grote aantallen produceren. 

Printers die werken met de poederbed technologie, zoals de HP MJF (Multi Jet Fusion) of SLS (Selective Laser Sintering), zijn printers waarbij het veel tijd kost om alles handmatig na te bewerken. Producten die uit deze machines komen moeten naderhand namelijk gestraald worden om ze poedervrij te krijgen. Bij grote aantallen is dit toch wel een probleem en daarom zijn wij gaan kijken naar een oplossing. 

DyeMansion

Sinds enkele maanden mogen wij met trots zeggen dat DyeMansion ook aan onze oplossingen voor Additive Manufacturing is toegevoegd. Deze keer niet voor het 3D Printen, maar voor de Post Processing. 

Dyemansion is een Duits bedrijf wat zijn oorsprong heeft nabij München. Zij zagen ook dat 3D printen zich steeds meer evolueerde tot een techniek waarbij eindproducten in steeds grotere aantallen geproduceerd werden. Echter was er nog niet echt een complete oplossing voor de Post Processing. DyeMansion is dan ook het eerste bedrijf wat zich bij de ontwikkeling van hun machines specifiek heeft gericht op nabewerking van 3D geprinte onderdelen.

Totaalpakket

De mogelijkheden van DyeMansion op het gebied van post processing brengen de gehele 3D print markt naar een volgende stap. Door de automatiseringen die zij bieden kan de tijd die men kwijt was aan stralen of kleuren van de onderdelen teruggebracht worden tot het minimum. Met de producten van DyeMansion kunnen wij nu een totaalpakket leveren en hierdoor onze klanten compleet ontzorgen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor alles wat nodig is om met Additive Manufacturing aan de slag te gaan. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in wat Landré en DyeMansion voor u kunnen betekenen, dan kunt u uiteraard direct contact opnemen!