Machinebouw

3D printing: snel van ontwerp naar product

Additive Manufacturing heeft in veel industrieën al verandering gebracht. Zo ook voor de machinebouw industrie, want met de inzet van 3D printtechnieken worden op een gestroomlijnde en efficiënte wijze doorlooptijden verkort voor machinebouwers. Daarnaast kunnen gecompliceerde onderdelen snel en eenvoudig vanuit een ontwerp geproduceerd worden met zo min mogelijk materiaal. Het resultaat: onderdelen die volledig voldoen aan de gestelde eisen.

De voordelen van 3D printing voor machinebouw

De machinebouw industrie heeft veel profijt bij het gebruik van Additive Manufacturing. Bedrijven die gebruik maken van 3D printtechnieken ervaren namelijk de volgende voordelen:
 

  • Kortere doorlooptijden: snel van ontwerp naar onderdeel;
  • Minder hulpmiddelen bij de productie van onderdelen, dus kostenbesparend;
  • Mogelijkheid om onderdelen exact aan de gewenste (machine)eisen aan te passen;
  • Productiviteitsverbetering;
  • Snel complexe onderdelen printen als één geheel;
  • Aanpassingen doorvoeren aan ontwerp zonder extra kosten;
  • Generative design: gewichtsreductie;
  • Etc.

Advies op maat

De voordelen van Additive Manufacturing zijn per bedrijf en industrie verschillend. Met deze reden begrijpen wij dat u graag informatie wenst over de mogelijkheden van een 3D printer die aansluit bij uw specifieke toepassing. Onze specialisten staan dan ook graag voor u klaar om in een vrijblijvend gesprek uw bedrijf en toepassing zo goed mogelijk in kaart te brengen. Op deze manier zijn wij in staat om u te voorzien van advies op maat. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie 3D printen, zodat u de voordelen zelf kunt ervaren.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.