Blaasmatrijzen 3D printen

Met inzet van de HP Multi Jet Fusion technologie

Veel kunststof producten hebben een holle vorm. Denk aan flessen, potten en jerrycans. Tijdens het produceren van producten met holle vormen wordt het kunststof opgewarmd en tot een holle buis geëxtrudeerd. Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt. Hierna wordt deze buisvorm in een tweeledige matrijs geklemd en met perslucht opgeblazen.

Van CNC naar additieve productietechnieken

Door de complexiteit van deze vormen zijn de blaasmatrijzen zelf ook zeer complex en doordacht geconstrueerd. Met de inzet van de HP Multi Jet Fusion (MJF) technologie en het HR PA12 materiaal, is het nu mogelijk om een Additieve productietechniek toe te passen.

Het gelijktijdig testen van beide holtes én het testen van verschillende matrijs-geometrieën is vanaf nu ook mogelijk. Vergeleken met het produceren met behulp van conventionele CNC bewerkingen, scheelt het produceren met behulp van additieve productietechniek bijna de helft in de kosten. De matrijzen zijn getest met PP, PE en TPE.

In de onderstaande afbeeldingen kunt u zien hoe een blaasmatrijs geproduceerd wordt met inzet van de HP Multi Jet Fusion technologie:

 

Industrie segment:
Automotive

Voordelen
 Kostenreductie

 Vormvrijheid van koelkanalen
 Reduceren van doorlooptijden

Advies over 3D print applicaties

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van 3D printing voor uw bedrijf of wilt u graag meer informatie over specifieke applicaties waarbij 3D printers worden ingezet? Laat het ons dan weten via onderstaand contactformulier. In een vrijblijvend adviesgesprek geven onze specialisten u meer informatie die specifiek gericht is op uw productieproces en lichten ze de voordelen van 3D printing graag aan u toe. Wilt u de werking en de mogelijkheden eerst graag zelf zien? Ook dat is mogelijk! U bent dan van harte welkom in onze eigen showroom waar wij u een uitgebreide demonstratie geven op één van onze 3D printers en antwoord geven op al uw vragen.

15 + 1 =

Meer informatie

Industrie 3D printers

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) is nog volop in ontwikkeling en de 3D printtechnieken worden steeds toegankelijker. Steeds meer bedrijven profiteren hierdoor van de voordelen. Zo kunt u met een 3D printer eenvoudig complexe modellen produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de techniek al in verschillende branches effectief wordt ingezet, zoals: automotive, aerospace, medische sector, metaalproductie en machinebouw.

Overweegt u om een 3D printer te kopen en bent u nieuwsgierig naar de voordelen van 3D printing per industrie?

Lees dan snel verder!

Toepassing 3D printing machine

Landré levert professionele 3D printers die geschikt zijn voor alle 3D printtechnieken in metaal of kunststof. Hierbij geven wij u graag advies over de beste 3D printers en de toepassing. Tevens kunnen wij u perfect ondersteunen met eventuele onderhoud- of servicevragen, aangezien wij de expertise in eigen huis hebben. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan weten onze specialisten dit vaak snel te verhelpen. Bij Landré weten we dat iedere toepassing anders benaderd dient te worden en daarom adviseren wij u graag bij de zoektocht naar een geschikte 3D printer.

3D printer kopen en wilt u graag vooraf meer informatie over de verschillende toepassingen waarvoor 3D printing ingezet kan worden?

Wij lichten de toepassingen graag aan u toe.