Profielwalsen

De onmisbare oplossing voor het walsen met profiel

Bent u van plan om een profiel in metaal te verwerken of om plaatmateriaal te vervormen? Dan heeft u een profielwals nodig. Een profielwals (ook wel profielbuigmachine genoemd) is een onmisbare oplossing voor het buigen van ronde, rechthoekige of vierkante staven metaal. Landré heeft een uitgebreid programma met profielwalsen geselecteerd, waarbij er is gekozen voor veelzijdige, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke machines. Naast onze expertise in het leveren en het onderhouden van de hoogwaardige profielwalsen leveren wij bij de aanschaf ook diverse mallen mee, zodat de machine direct geschikt is om elke pijp of staaf om te vormen tot de gewenste houding.

Gratis demonstratie?

N

Binnen 1 werkdag ingepland

N

Demonstratie op maat

N

Advies over productieproces

Home » Plaatbewerking » Walsen » Profielwalsen

Top 3 profielwalsen

Akyapak APK 35

€ 2.743,-

Rol diameter
155 mm

Variabele snelheid 
4,3 m/min

Vermogen
1,5 kW

Brochure

Akyapak APK 50

€ 7.328,-

Rol diameter
157 mm

Variabele snelheid
2,95 m/min

Vermogen
1,1 kW

Brochure

APK 1000

€ 786.600,-

Rol diameter
840 mm

Variabele snelheid
7 m/min

Vermogen
160 kW

Brochure

Offerte op maat?

Of heeft u meer informatie nodig? Wij helpen graag bij het vinden van de juiste profielwals die aansluit bij uw bedrijf.

Bel ons op:
+31 (0)347 329 329

Waarom Landré?

N

Hoogwaardige, betrouwbare machines

N

Klant specifieke oplossingen

N

Uitgebreide service en ondersteuning

N

Goede prijs/kwaliteit verhouding

N

Productspecialisten in eigen huis


Bedankt voor de snelle service! Onze machine draait weer top
en alle schade is hersteld. We zijn er super blij mee!!

Marc Dalebout
Directeur

Wij hebben de service van Landré als positief ervaren. Onze machine werd snel geleverd! Bij de installatie kregen we direct een aantal handige tips voor het gebruik van de machine. Top!

Hans Kastels
Productiemanager

Gratis demo aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste machine die aansluit bij uw bedrijf.

De beste merken

Akyapak


✔️ Innovatief en betrouwbaar
✔️ Hypermoderne fabriek
✔️ Hoogwaardige machines

Software

Met de juiste software kunt u het maximale resultaat halen uit uw machinepark. Landré heeft met deze reden ook een zeer uitgebreid programma software modules voor bedrijven die zich bezig houden met maatwerkoplossingen. Voor iedere bewerking kunnen wij een geschikt softwarepakket leveren en u voorzien van professionele ondersteuning.

Automatisering

Intelligente automatiseringssystemen en –oplossingen kunnen het rendement van uw bewerkingsproces verhogen en de productietijd versnellen. Landré heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van automatisering, waardoor u kunt profiteren van enorme voordelen die bijvoorbeeld uw levertijd verkorten en de capaciteit verhogen.

Hoe werkt een profielwals?

Een veel voorkomende techniek in de plaatbewerkingsindustrie is walsen. Met deze techniek worden vlakke metaalplaten omgebogen tot een cilinder vorm. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden tussen plaatwalsen en profielwalsen. Met een profielwals wordt er een stuk plaatmetaal tussen twee of meer walsrollen doorgeleid, waardoor er vervolgens een profiel ontstaat. Landré heeft voor elke profielvorm en -dikte een passende machine. Voor het walsen van hoeklijnen en diverse profielen tot aan kokers en buizen, uiteraard in verschillende maten en soorten. De capaciteit van de machine is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren, te weten: gewenste vorm, materiaalsoort, profielsoort. Wenst u graag meer informatie? Onze specialisten staan voor u klaar om alles met u door te nemen.

Toepassingen profielwals

Landré biedt verschillende profielwalsen aan, van klein tot groot, die elk type profiel of buis kunnen bewerken. De profielwalsen kunnen in de bewerkingsindustrie ingezet worden voor het walsen van hoeklijnen, I-profielen, H-profielen, kokers en buizen in allerlei soorten en maten. Om het walsen zo perfect mogelijk te laten verlopen levert Landré machines met een stijf, stalen frame, waardoor het proces nog nauwkeuriger verloopt. Bij de grotere machines is er meestal sprake van een horizontale werking, waarbij de drie rollen onafhankelijk van elkaar worden aangedreven. Dit heeft als voordeel dat de slip tussen de rollen en de te walsen plaat geminimaliseerd worden. U heeft echter bij Landré ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kleinere profielwals, waarbij de keuze voor een verticale of horizontale werking volledig aan u is. De vele functionaliteiten die mogelijk zijn nemen wij graag met u door, zodat de machine uiteindelijk volledig aan uw wensen zal voldoen.

Onze services

Complete oplossingen

Met een uitgebreid programma machines, automatiseringssystemen, randapparatuur en gereedschappen, levert Landré zowel stand-alone als complete 24/7 productieoplossingen. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de complete installatie.

Trainingen en opleidingen

De applicatiespecialisten van Landré verzorgen trainingen en opleidingen voor uw medewerkers op zowel software- als machineniveau, welke gericht zijn op de dagelijkse praktijk. Al uw machines worden op deze manier zo effectief mogelijk ingezet.

Service en onderhoud

Landré is gespecialiseerd in service, onderhoud en reparatie van machines voor verspaning, plaatbewerking, kunststofbewerking en 3D printers. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u de perfecte service verlenen.

Offerte aanvragen

Wij helpen graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Telefoon
+31 (0)347 329 329

Email
info@landre.nl