Van Raam | september 2020

15 september, 2020

Van Raam | september 2020

Van Raam optimaliseert de productie van hun fietsonderdelen met de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie

Enige tijd geleden heeft Landré in samenwerking met HP bij Van Raam een HP Multi Jet Fusion 4200 3D printer mogen leveren. Van Raam produceert al 100 jaar aangepaste fietsen en is met de inzet van de HP MJF 3D printtechnologie in staat om eindonderdelen te produceren die rechtstreeks op de fietsen gemonteerd kunnen worden. Het resultaat? Een duurzamer en robuuster eindproduct, zonder nabewerking!

Daarnaast heeft de nieuwe 3D printer het voor Van Raam mogelijk gemaakt om op korte termijn de efficiëntie van hun fietsonderdelenproductie te verbeteren. Het bedrijf kan nu kleine series onderdelen produceren voor hun Riskja fietsen en bespaart direct op kosten en productietijd.

Een blik op het bedrijf Van Raam

Al bijna een eeuw lang produceert Van Raam een breed scala aan fietsen. Van driewielers, side-by-side tandems, lage instapfietsen en tandemfietsen tot aan scootmobielen, rolstoelfietsen en loophulpmiddelen. De special-needs fietsen met de Nederlandse Van Raam kwaliteit zijn speciaal ontworpen voor:

  • Volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking;
  • Voor klanten die op zoek zijn naar meer stabiliteit en veiligheid tijdens het fietsen;
  • En voor een ieder die liever als passagier meegaat in plaats van zelf te moeten trappen.

Van Raam vervaardigt iedere fiets met behulp van innovatieve, kwalitatieve en duurzame technieken. Ze worden ontworpen op basis van de klantwens, ofwel de individuele behoeften en voorkeuren. Zo kunnen de klanten van Van Raam op hun website alle fietsen bekijken en vervolgens zelf een fiets ontwerpen met verschillende structuur-, kleur- en accessoire mogelijkheden.

Waarom maakte Van Raam de overstap naar 3D printing?

Van Raam produceert alle fietsen op basis van de unieke behoeften van de klant. Met deze reden wordt elk type in relatief kleine aantallen geproduceerd, van enkele tientallen tot enkele duizenden per jaar, afhankelijk van de vraag. Zoals velen van ons wellicht al begrijpen zijn deze productievolumes niet hoog genoeg om spuitgieten als productieproces te rechtvaardigen. Dit gezien de tijd en kosten die gepaard gaan met het maken van elke matrijs. Met deze reden besloot Van Raam om zich te gaan verdiepen in de mogelijkheden van 3D printing en de bijbehorende de 3D printtechnologieën.

Bron: HP Inc.

Meer weten over het verhaal van Van Raam?

Bent u nieuwsgierig hoe het proces van Van Raam verder is verlopen en waarom ze uiteindelijk voor de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie hebben gekozen? Vraag dan via onderstaand formulier de case study aan. U komt dan tevens meer te weten over hoe Van Raam een kleinschalige productie van eindonderdelen voor hun fietsen realiseerde en hoe ze in staat zijn geweest om de productietijd en -kosten te verlagen.

1 + 3 =

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Heeft u na het lezen van deze case interesse in meer informatie over 3D printing of over de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie? Dan helpen wij u graag verder! Wij maken graag kennis met u, zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. We kijken waar de kansen voor uw bedrijf liggen, hoe u uw productiviteit kunt verbeteren en welke 3D printer / 3D printtechnologie hier het beste bij aansluit. Uiteraard geheel vrijblijvend en op een moment dat het u het beste uitkomt.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!

Categorieën

Laatste nieuws

TEQQ automatisering | september 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om …

Formeta Metaalwaren B.V.

Formeta Metaalwaren B.V.

Formeta Metaalwaren B.V. is een toeleverencier voor diverse metalen producten. Dit doen ze naar eigen zeggen met vakmanschap, uiterste precisie en opvallende creativiteit. Wij spraken de eigenaar Duncan Winters over de aanschaf van hun eigen Ermaksan Fibermak Hawk en de overgang van een CO2 laser naar een fiber laser en de samenwerking met Landré.

Directeur Maas 1920 – 1950 | Landré van vroeger

Directeur Maas 1920 – 1950 | Landré van vroeger

In het vorige pand van Landré hingen 4 bronzen portretten op een rij. Dit waren portretten van 3 generaties heren Landré (logisch!) en ene meneer Maas… Wat deed deze laatste meneer tussen de oprichters van Landré & Glinderman?