Van Raam | september 2020

15 september, 2020

Van Raam | september 2020

Van Raam optimaliseert de productie van hun fietsonderdelen met de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie

Enige tijd geleden heeft Landré in samenwerking met HP bij Van Raam een HP Multi Jet Fusion 4200 3D printer mogen leveren. Van Raam produceert al 100 jaar aangepaste fietsen en is met de inzet van de HP MJF 3D printtechnologie in staat om eindonderdelen te produceren die rechtstreeks op de fietsen gemonteerd kunnen worden. Het resultaat? Een duurzamer eindproduct, zonder nabewerking!

Daarnaast heeft de nieuwe 3D printer het voor Van Raam mogelijk gemaakt om op korte termijn de efficiëntie van hun fietsonderdelenproductie te verbeteren. Het bedrijf kan nu kleine series onderdelen produceren voor hun Riskja fietsen en bespaart direct op kosten en productietijd.

Een blik op het bedrijf Van Raam

Al bijna een eeuw lang produceert Van Raam een breed scala aan fietsen. Van driewielers, side-by-side tandems, lage instapfietsen en tandemfietsen tot aan scootmobielen, rolstoelfietsen en loophulpmiddelen. De special-needs fietsen met de Nederlandse Van Raam kwaliteit zijn speciaal ontworpen voor:

  • Volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking;
  • Voor klanten die op zoek zijn naar meer stabiliteit en veiligheid tijdens het fietsen;
  • En voor een ieder die liever als passagier meegaat in plaats van zelf te moeten trappen.

Van Raam vervaardigt iedere fiets met behulp van innovatieve, kwalitatieve en duurzame technieken. Ze worden ontworpen op basis van de klantwens, ofwel de individuele behoeften en voorkeuren. Zo kunnen de klanten van Van Raam op hun website alle fietsen bekijken en vervolgens zelf een fiets ontwerpen met verschillende structuur-, kleur- en accessoire mogelijkheden.

Waarom maakte Van Raam de overstap naar 3D printing?

Van Raam produceert alle fietsen op basis van de unieke behoeften van de klant. Met deze reden wordt elk type in relatief kleine aantallen geproduceerd, van enkele tientallen tot enkele duizenden per jaar, afhankelijk van de vraag. Zoals velen van ons wellicht al begrijpen zijn deze productievolumes niet hoog genoeg om spuitgieten als productieproces te rechtvaardigen. Dit gezien de tijd en kosten die gepaard gaan met het maken van elke matrijs. Met deze reden besloot Van Raam om zich te gaan verdiepen in de mogelijkheden van 3D printing en de bijbehorende de 3D printtechnologieën.

Bron: HP Inc.

Meer weten over het verhaal van Van Raam?

Bent u nieuwsgierig hoe het proces van Van Raam verder is verlopen en waarom ze uiteindelijk voor de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie hebben gekozen? Vraag dan via onderstaand formulier de case study aan. U komt dan tevens meer te weten over hoe Van Raam een kleinschalige productie van eindonderdelen voor hun fietsen realiseerde en hoe ze in staat zijn geweest om de productietijd en -kosten te verlagen.

14 + 10 =

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Heeft u na het lezen van deze case interesse in meer informatie over 3D printing of over de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie? Dan helpen wij u graag verder! Wij maken graag kennis met u, zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. We kijken waar de kansen voor uw bedrijf liggen, hoe u uw productiviteit kunt verbeteren en welke 3D printer / 3D printtechnologie hier het beste bij aansluit. Uiteraard geheel vrijblijvend en op een moment dat het u het beste uitkomt.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!

Categorieën

Laatste nieuws

Nieuwe toevoeging aan leveringsprogramma: DAVI | januari 2021

Nieuwe toevoeging aan leveringsprogramma: DAVI | januari 2021

Landré presenteert met trots de nieuwste toevoeging aan haar leveringsprogramma. Vanaf 2021 is Landré officieel dealer van DAVI walsoplossingen. DAVI is ontstaan in 1966 in Italië en is ’s werelds grootste fabrikant van heavy-duty plaatwalsen, profielwalsen, en op maat gemaakte walsmachines. De filosofie van DAVI is geheel gebaseerd op …

ERIKS | december 2020

ERIKS | december 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Ron Dikken en Roland Schepers van ERIKS Nederland. Sinds dit jaar hebben zij een nieuwe 2KW fiberlaser, de Ermaksan Raptor, staan in hun locatie in Elsloo. Na aanschaf van de Raptor kon de locatie Elsloo weer als back-up dienen voor de productie locatie in Rotterdam-Botlek. Stilstaan was verleden tijd en ook de locatie Elsloo is weer up to speed.