Havatec | mei 2020

7 mei, 2020

Havatec | mei 2020

Havatec optimaliseert, automatiseert en versnelt de productie met HP 3D printing

In samenwerking met HP heeft Landré in 2019 een HP Multi Jet Fusion 4210 3D printer mogen leveren bij Havatec. Havatec is een internationale leverancier van sorteer-, bos- en handling machines voor de snijbloemen industrie. Het bedrijf levert turn-key machines voor de verwerking van snijbloemen.

In de loop der jaren heeft Havatec een geavanceerde machine ontwikkeld die röntgentechnieken gebruikt om bloembollen te sorteren en bloemen te bundelen. Sinds 2003 zijn er al meer dan 1.000 van deze Havatec machines geïnstalleerd bij toonaangevende bloembedrijven over de hele wereld. Havatec is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op het gebied van de verwerking van tulpen. Iets wat de kracht van het bedrijf benadrukt.

De uitdaging van Havatec

Havatec wil als bedrijf blijven groeien en is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor hun innovatieve machines. Daarom hebben ze bijvoorbeeld kritisch gekeken naar het sorteerproces van Delphiniums. Hieruit is naar voren gekomen dat een bos geoogste Delphiniums over het algemeen vijf stappen tijdens het productieproces doorloopt om de bloemen te kunnen sorteren op basis van type, lengte en kleur. Dit proces werd vroeger op een tafel uitgevoerd. Een zware, handmatige klus waarbij medewerkers ook nog eens hoge productiesnelheden (waar hun managers naar streefden) probeerden te realiseren. Voor Havatec ontstond zo de uitdaging om een machine te ontwikkelen voor een beter en sneller sorteerproces.

Voor de ontwikkeling van deze nieuwe machine, ‘de Wave’, maakte Havatec gebruik van 3D printtechnieken. De snelheid en flexibiliteit van 3D printen stelde het bedrijf in staat om in korte tijd een prototype te ontwikkelen, testen en te verbeteren. Materialen die eerder werden gebruikt bij de inzet van verschillende 3D printtechnologieën (bijvoorbeeld SLS en FDM) vertoonden in vroege productiefasen slijtage of braken af. Havatec is vervolgens gaan testen met het meer flexibele Nylon PA11 als materiaal en de nieuwste 3D printtechnologieën. Op basis van de uitgevoerde testen is Nylon PA11 uitstekend materiaal gebleken voor het produceren van hoogwaardige machine onderdelen.

Havatec heeft een uitgebreid traject van testen en evalueren doorlopen om te kunnen beslissen in welke 3D printtechnologie ze het beste konden investeren. De keuze is uiteindelijk gevallen op de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie.

Bron: HP Inc.

Meer weten over deze casestudy?

Wilt u weten hoe Havatec de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie vervolgens heeft ingezet om 3D geprinte onderdelen te produceren en te integreren in de ‘Wave’? Of bent u nieuwsgierig hoe ze in staat zijn geweest om de productie te versnellen en fouten van de operator konden voorkomen? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen u zo snel mogelijk het volledige verhaal met de uitdagingen, de oplossing en het resultaat.

1 + 2 =

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Bent u na het lezen van deze case geïnteresseerd in meer informatie over HP en de Multi Jet Fusion 3D printtechnologie? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij kunnen niet wachten om kennis te maken en samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo denken we bijvoorbeeld met u mee over hoe u met een 3D printer de productiviteit kunt verbeteren en uw concurrentiepositie kunt versterken. Uiteindelijk komen we zo altijd tot een passende oplossing die volledig bij uw productieproces aansluit.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!

Categorieën

Laatste nieuws

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Jan en Nick Noeverman van Befo Almelo B.V.. Tien jaar geleden namen zij Befo Almelo over. Sinds 2019 hebben zij één van Ermaksans prachtmachines staan, namelijk: de Ermak Fibermak Gen-3. Na aankoop werd deze machine de allereerste …

TEQQ automatisering | september 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om …

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. is een toeleverencier voor diverse metalen producten. Dit doen ze naar eigen zeggen met vakmanschap, uiterste precisie en opvallende creativiteit. Wij spraken de eigenaar Duncan Winters over de aanschaf van hun eigen Ermaksan Fibermak Hawk en de overgang van een CO2 laser naar een fiber laser en de samenwerking met Landré.