Brunink Serving Industry

Lees de klantcase van Brunink Serving Industry bij Landré

Concurrerend blijven en efficiency verhogen

Recent hebben wij een grote Haas ST-40L draaibank mogen leveren bij Brunink Serving Industry in Hardenberg. Een mooi familiebedrijf in het oosten van het land dat oplossingen biedt voor de werktuigbouw en de elektrotechniek, zoals onderhoudsprojecten bij grote industriële partners. Na de levering van hun nieuwste Haas machine waren ze bij Brunink zo enthousiast, dat ze maar al te graag hun verhaal willen delen met anderen. Iets waar wij natuurlijk direct enthousiast over zijn. De start van een mooi gesprek over het bedrijf en hun nieuwste aanwinst.

Brunink Serving Industry streeft naar het totaal ontzorgen van haar klanten

Brunink Serving Industry is dé partner voor werktuigbouwkundige en elektrotechnische projecten in de industriële en civiele sector. Met het ‘alles onder één dak’ principe bieden ze klanten een totaaloplossing. Zo streven ze naar het ontzorgen van klanten op het gebied van onderhoud en nieuwbouw in de werktuigbouw en elektrotechniek. Denk aan het maken van machineonderdelen tot het compleet bouwen van machines, installaties of subassemblages. Het uitlenen van allround mechanische technici behoort zelfs ook tot de mogelijkheden. 

Thomas, bedrijfsleider bij Brunink, gaat nog wat dieper in op de bedrijfsactiviteiten. “Wij hebben diverse onderhouds- en nieuwbouwprojecten bij de industrie. Van zand-, grind-, steen- en metaalbedrijven tot aan landbouwbedrijven, energiecentrales en de recycling en kunststof industrie. Voor dit soort bedrijven bieden wij oplossingen en we ondersteunen ze op projectbasis, waarbij ieder project uniek is en maatwerk vanzelfsprekend is. Alles waar techniek zit, daar doen wij wel wat voor en daar wordt onze machinefabriek voor ingezet, zo ook de nieuwe Haas machine.” 

Machinefabriek van Brunink Serving Industry - Landré

Steeds meer behoefte aan efficiency in de onderhoudssector

Na de introductie zijn we nieuwsgierig geworden naar de keuze voor een nieuwe machine. Hoe was de oude situatie en waarom zijn ze tot het besluit gekomen dat er een machine bij moest? Thomas vertelt ons daar meer over. Hij geeft aan dat ze binnen de machinefabriek vier afdelingen hebben:

  1. Plaatbewerking en lasersnijden;
  2. Een constructiewerkplaats;
  3. Montageafdeling;
  4. Verspaningsafdeling.

Iedere basisbewerking hebben ze in huis om hun klanten totaal te ontzorgen. Echter, de verspaningsafdeling liep de afgelopen tijd wat achter ten opzichte van andere afdelingen, met name op het gebied van automatisering. Om concurrerend te zijn en om efficiency te kunnen behalen merkte ze dat ze veel meer de CNC kant op moesten, ook in de onderhoudssfeer. 

Thomas legt het vervolgens nader uit: “Ik kan me voorstellen dat wanneer je als productiebedrijf 100.000 asjes moet maken het dan verstandig is om een efficiency project op te starten. Bij ons was dat nooit een issue. Maar de afgelopen 5 jaar is er in de onderhoudssector steeds meer behoefte aan efficiency. En laat ik eerlijk zijn, men kijkt ook veel meer naar de prijs en complexiteit van producten. Ontwikkelingen waardoor wij hebben moeten investeren in een moderner machinepark.” 

Na deze conclusie hebben ze flink geïnvesteerd in hun machinepark en recent hebben ze de Haas ST-40L toegevoegd aan de reeds aanwezige Haas machines (de SL-20 draaibank en een VF-7 en VF-4SS freesbank). Brunink kan nu echt de CNC kant op, waarbij de ST-40L de machinefabriek een nog groter machinebereik biedt van 2.000 mm lengte, één van de redenen waarom ze gekozen hebben voor deze draaibank. Ze kunnen nu meer dan drie meter reparatiewerkzaamheden doen en complexe producten maken.

Een stoer merk met een goede prijs-/kwaliteitverhouding

De keuze voor Haas was voor Brunink vrij gemakkelijk. Thomas licht toe: “Eigenlijk zijn we via Landré uitgekomen bij Haas. Landré is altijd een goede partner voor ons geweest en op basis van het advies zijn we erin gestapt. Iets wat ons goed is bevallen. Haas is een merk dat kwalitatief goede machines levert met stabiele prestaties en nauwkeurigheden, verder een stoer merk, met een stoer karakter. Kijk maar naar de Formule 1. Dat is iets wat bij ons past. Daarnaast is het kostentechnisch een interessant merk voor ons. Als productiebedrijf kies je wellicht voor een A klasse machine, maar dat is voor ons niet interessant. Het kan namelijk best zo zijn dat een machine bij ons 1 of 2 dagen stilstaat. Dus de combinatie van kosten, de machine, de aantrekkelijke acties van Haas en de uitstraling van het merk was belangrijk voor ons. Niet te vergeten, ook de prijs-/kwaliteitverhouding is erg goed. Het is echt een geweldige machine voor ons vak!” 

"Haas is een merk dat kwalitatief goede machines levert met stabiele prestaties en nauwkeurigheden, verder een stoer merk, met een stoer karakter. Het is een geweldige machine voor ons vak!"
Bedrijfsleider Thomas Brunink - Landré
Thomas Brunink
Bedrijfsleider, Brunink Serving Industry

De levering van de machine voelt als een dagje uit

De relatie met Landré is al een lange tijd geleden ontstaan. Zo is rond 2000 de eerste Haas machine aangeschaft en sindsdien komen ze altijd, wat betreft verspaning, bij Landré uit. Thomas is tevreden over de samenwerking: “Ik kwam bij Brunink in 2016 en toen hadden we direct het idee om het machinepark te updaten. Hiervoor hebben we Landré uitgenodigd en sindsdien hebben we goed contact. Ook met Michel Bult, een man die echt onze taal spreekt. Hij snapt wat wij doen, wat daarbij past en hij heeft technisch verstand van zaken.” 

Thomas vertelt enthousiast verder. “Vanaf 2016, dus eigenlijk bijna elke twee jaar hebben we een machine bij Landré gekocht. Hierbij speelt de oude relatie en de positieve mond tot mondreclame zeker een rol. Landré maakt waar wat ze verkopen, een echte no-nonsense organisatie. Bij Landré doen ze niet moeilijk en er wordt gedaan wat er gevraagd wordt. Alles is altijd tot in de puntjes geregeld, zelfs de service en levering. Ik begeleid de projecten vaak als er een nieuwe machine komt. Hierbij is Michel Bult vaak ook aanwezig, wat erg prettig is. Zo kun je het nog even hebben over commerciële zaken, zoals: wat hebben we afgesproken en is dat geleverd? Zelfs de jongens van het transport, verzorgd door Van der Scheur Transport en Logistiek, kennen bij ons de weg. Ze weten precies wat ze moeten doen. Ik heb er geen omkijken naar. Het voelt gewoon als een dagje uit, het moment dat de nieuwe machine wordt geleverd.”

Nieuwe mogelijkheden voor het grote draaiwerk

De Haas ST-40L is inmiddels al vol in de planning van de machinefabriek opgenomen en wordt eigenlijk voor twee dingen ingezet. Als eerste voor reparatiewerk, wanneer een as bijvoorbeeld kleiner gemaakt moet worden, een andere diameter moet hebben of wanneer er een flens gedraaid moet worden. Voorheen werd dit op een conventionele bank gedaan, wat veel arbeidsintensiever was. Het kleine draaiwerk werd al wel verricht met de kleine draaibank, maar nu kunnen ze ook voor groot draaiwerk reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Als tweede wordt de ST-40L ingezet voor het enige productiewerk dat Brunink veel doet, het maken van roter assen voor klepelmaaiers. 

Zoveel mogelijk alles zelf doen

Met de nieuwste Haas machine hebben ze weer een stap gemaakt in het verbeteren van hun verspaningsafdeling, maar klaar zijn ze zeker nog niet. Brunink wil onder andere op het gebied van verspaning nog meer stappen maken.
Michel en Thomas bij de Haas ST-40L - Landré

Voor meer informatie:

Geïnteresseerd?

Bent u na het lezen van deze case geïnteresseerd in meer informatie over de Haas ST-40L of een andere Haas machine? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij maken graag kennis met u om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo denken we bijvoorbeeld met u mee over hoe u met een nieuwe machine meer efficiency kunt behalen en uw concurrentiepositie kunt versterken. Uiteindelijk komen we zo altijd tot een passende oplossing die volledig bij uw productieproces aansluit.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!