Het nieuwste Toyoda 5-assige bewerkingscentrum | februari 2020

Nieuw 5-assig Toyoda bewerkingscentrum bij Landré

Toyoda is verheugd om zijn nieuwste toevoeging aan de 5-assige familie, het FH630SX-i 5-assig horizontaal bewerkingscentrum te introduceren. Hoog koppel, gelijktijdige 5-assige bewerking, produceren van complexe onderdelenbewerking en multi-oppervlakteverwerking. De machine combineert de beste prestaties in zijn klasse en dat allemaal in één opstelling.

Nu bij Landré: Toyoda FH630SX

Stabiliteit en veelzijdigheid

”Van het zeer stijve platform tot de flexibele zwenkas, Toyoda’s nieuwste toevoeging met 5 assen combineert de stabiliteit en veelzijdigheid die eigenaren zoeken en nodig hebben met complexe snijproductie”, zegt Graham Roeder, National Product Manager bij Toyoda. ”Door optimaal te profiteren van de betrouwbaarheid van de prestaties en de bewerkingsmogelijkheden van de Toyoda FH630SX-i 5-as, hebben bedrijven de mogelijkheid om hun winstkansen drastisch te vergroten. Kosten, tijd, voorbereiding en verspilling worden tot een minimum beperkt. Ook het risico van onjuiste opspanning wordt beperkt. Door de FH630SX-i 5-assig te combineren met 4-assige machines op een gedeeld RGV-systeem kunnen bedrijven bovendien hun prestaties verbeteren, waardoor de autonome productie wordt verbeterd.”  

Toyoda FH630SX verkrijgbaar bij Landré
”Van het zeer stijve platform tot de flexibele zwenkas, Toyoda’s nieuwste toevoeging met 5 assen combineert de stabiliteit en veelzijdigheid die eigenaren zoeken en nodig hebben met complexe snijproductie.”
Toyoda high-end bewerkingscentra bij Landré
Graham Roeder
National Product Manager, Toyoda

Flexibele spindelsnelheid

Toyoda heeft voortgebouwd op zijn gerenommeerde, zeer stijve spindelontwerp. Dit ontwerp heeft een kantelbare zwenkbeweging om een uitzonderlijke efficiënte verwerking van grote werkstukken mogelijk te maken. De machine kan 305 mm voorbij de middellijn van de pallet in verticale richting bewegen, zodat er meer flexibiliteit is. De FH630SX-i 5-assige freesmachine biedt namelijk flexibiliteit in de spindelsnelheid van de hoofdspil, zowel voor aluminium als voor titanium. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verwisselbare spil cartridge, die de speciale optionele 8.000 omw/min, 78 kW hoofdspindel ondersteunt (of de standaard 15.000 omw/min, 54 kW hoofdspindel). Beide spindels zijn ontworpen met de gepatenteerde vervangbare Toyoda conus voor eenvoudige reparaties en een hoge onderhoudbaarheid. De kantelspil wordt ook geleverd met een robuuste C-as aandrijflijn en een vergroot C-as zwenkbereik van 230 graden voor een betere toegang tot het werkstuk. Als laatste minimaliseert de basis, die de spil ondersteunt, verplaatsing door externe krachten die de verwerkingsnauwkeurigheid beïnvloeden. 

Kijk onderstaand filmpje voor een duidelijke demonstratie van de Toyoda FH630SX-i 5-assig horizontaal bewerkingscentrum:

Flexibele spindelsnelheid

Meer informatie?

Het gloednieuwe Toyoda FH630SX-i 5-Assig Horizontaal bewerkingscentrum is vanaf nu beschikbaar bij Landré. Mocht u vragen hebben over de machine, neem dan contact met ons op.

+31 (0)347 329 329


info@landre.nl