Het nieuwste Toyoda 5-assige bewerkingscentrum | februari 2020

4 februari, 2020

Home » Alle berichten » Het nieuwste Toyoda 5-assige bewerkingscentrum | februari 2020

Het nieuwste Toyoda 5-assige bewerkingscentrum | februari 2020

Toyoda is verheugd om zijn nieuwste toevoeging aan de 5-assige familie, het FH630SX-i 5-assig horizontaal bewerkingscentrum te introduceren. Hoog koppel, gelijktijdige 5-assige bewerking, produceren van complexe onderdelenbewerking en multi-oppervlakteverwerking. De machine combineert de beste prestaties in zijn klasse en dat allemaal in één opstelling.

Stabiliteit en veelzijdigheid 

”Van het zeer stijve platform tot de flexibele zwenkas, Toyoda’s nieuwste toevoeging met 5 assen combineert de stabiliteit en veelzijdigheid die eigenaren zoeken en nodig hebben met complexe snijproductie”, zegt Graham Roeder, National Product Manager bij Toyoda. ”Door optimaal te profiteren van de betrouwbaarheid van de prestaties en de bewerkingsmogelijkheden van de Toyoda FH630SX-i 5-as, hebben bedrijven de mogelijkheid om hun winstkansen drastisch te vergroten. Kosten, tijd, voorbereiding en verspilling worden tot een minimum beperkt. Ook het risico van onjuiste opspanning wordt beperkt. Door de FH630SX-i 5-assig te combineren met 4-assige machines op een gedeeld RGV-systeem kunnen bedrijven bovendien hun prestaties verbeteren, waardoor de autonome productie wordt verbeterd.”

”Van het zeer stijve platform tot de flexibele zwenkas, Toyoda’s nieuwste toevoeging met 5 assen combineert de stabiliteit en veelzijdigheid die eigenaren zoeken en nodig hebben met complexe snijproductie.”

Graham Roeder

National Product Manager, Toyoda

Flexibele spindelsnelheid

Toyoda heeft voortgebouwd op zijn gerenommeerde, zeer stijve spindelontwerp. Dit ontwerp heeft een kantelbare zwenkbeweging om een uitzonderlijke efficiënte verwerking van grote werkstukken mogelijk te maken. De machine kan 305 mm voorbij de middellijn van de pallet in verticale richting bewegen, zodat er meer flexibiliteit is. De FH630SX-i 5-assige freesmachine biedt namelijk flexibiliteit in de spindelsnelheid van de hoofdspil, zowel voor aluminium als voor titanium. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verwisselbare spil cartridge, die de speciale optionele 8.000 omw/min, 78 kW hoofdspindel ondersteunt (of de standaard 15.000 omw/min, 54 kW hoofdspindel). Beide spindels zijn ontworpen met de gepatenteerde vervangbare Toyoda conus voor eenvoudige reparaties en een hoge onderhoudbaarheid. De kantelspil wordt ook geleverd met een robuuste C-as aandrijflijn en een vergroot C-as zwenkbereik van 230 graden voor een betere toegang tot het werkstuk. Als laatste minimaliseert de basis, die de spil ondersteunt, verplaatsing door externe krachten die de verwerkingsnauwkeurigheid beïnvloeden.

Kijk onderstaand filmpje voor een duidelijke demonstratie van de Toyoda FH630SX-i 5-assig horizontaal bewerkingscentrum: 

Specificaties

N

Palletgrootte: 630 mm x 630 mm

N

Tabelindex: Volledige NC-tabel (360.000 posities)

N

Verplaatsingen X, Y, Z: 800 mm, 850 mm, 1.050 mm

N

Max. werkstukzwaai: 1.170 mm

N

Max. Werkstukhoogte: 1600 mm

N

Max. werkbelasting op de pallet: 1500 kg

N

Hoofdspindel koppel: 1088 Nm

N

Voedingssnelheid (X, Y, Z): CAT # 50 78 kW 8.000 omw/min (1.088 Nm) / CAT # 50 54 kW 15.000 omw/min (526 Nm)

N

Beschikbare spil: 60 m / min

N

Opslagcapaciteit gereedschap: 60 standaard

Het gloednieuwe Toyoda FH630SX-i 5-Assig Horizontaal bewerkingscentrum is vanaf heden te verkrijgen bij Landré. Mocht u vragen hebben over de machine, vul dan ons contactformulier in. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk bij u terug te komen.

1 + 4 =

Categorieën

Laatste nieuws

Het ontstaan van Landré in 1862

Het ontstaan van Landré in 1862

Landré heeft een rijke historie. In zijn intussen 155 jarig bestaan is er natuurlijk een hoop gebeurd. Dit begon allemaal bij meneer Landré die een brief verzond aan zijn toenmalige compagnon. In sierlijke letters vroeg hij om een mondelinge afspraak om zaken te bespreken die hij liever niet per mail, eehh brief, besprak. Hieruit ontstond Landré. Zie hier onder het transcript van de 158 jaar oude brief.

TechniShow | Terugblik 2018

TechniShow | Terugblik 2018

Wist u dat het in maart alweer tijd is voor TechniShow 2020? Dit is het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie in de Benelux. Een evenement waar wij al …

Bezoek Ermaksan op TechniShow 2020 | Van 17 t/m 20 maart 2020

Bezoek Ermaksan op TechniShow 2020 | Van 17 t/m 20 maart 2020

Het duurt niet lang meer tot de start van TechniShow 2020: hét toonaangevende platform in de Benelux op het gebied van innovatieve, industriële productietechnologie voor de maakindustrie, waar u kunt zien hoe u de volgende stap kunt zetten in slimme productie optimalisatie…