Oakley® | december 2019

Oakley® | december 2019

Oakley® ontdekt nieuwe designmogelijkheden dankzij de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie

In december heeft HP onthuld dat ze een nauwe, uitgebreide samenwerking zijn aangegaan met Oakley®. Een toonaangevend bedrijf dat o.a. producten ontwikkeld die de prestaties van ’s werelds beste atleten tot het hoogste niveau moet helpen, waaronder sportbrillen, helmen en overige accessoires en uitrusting. Hierbij is innovatie een belangrijke factor, want er moet continu gekeken worden hoe producten verbeterd kunnen worden om zo ook de prestaties van topsporters te verbeteren.

Met de samenwerking proberen HP en Oakley® het ontwerpproces te verbeteren, zodat ze kunnen voldoen aan de behoeften van ’s werelds beste atleten en een revolutie teweeg kunnen brengen in het ontwerpproces en de branche van topsport. Zo heeft Oakley® al tijdens de ontwikkelingsfase herontdekt hoe prototypes en functionele onderdelen gemaakt kunnen worden met behulp van HP Multi Jet Fusion 3D printers.

Oakley® verwacht met de inzet van de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie niet alleen de productietijdlijn te optimaliseren, maar wil uiteindelijk ook de manier waarop producten gemaakt worden in kaart brengen en waar nodig verbeteren. Op deze manier zijn ze in staat om de grenzen van sportprestaties naar een hoger niveau te brengen.

Toonaangevend en vooruitstrevend

Het bedrijf is al ruim 40 jaar alomtegenwoordig in de sportindustrie, waarbij ze zich bezig houden met hoe prestatieproducten en -technologieën kunnen worden ontwikkeld en geproduceerd. Zo is Oakley® als early adaptor in 1992 al begonnen met het integreren van 3D printen in het ontwerpproces, wat uiteraard het ontwikkelingsproces en het silhouet van hun zonnebril heeft veranderd. Tevens zijn ze hierdoor in staat geweest om 3D printen op juiste waarde te schatten voor het bedrijf. Sinds 2018 maken ze gebruik van de HP technologie voor rapid prototyping van meerdere productlijnen, waaronder zonnebrillen, helmen en meer. Middels de 3D printtechnologie van HP kan Oakley® voldoen aan de hoogste ontwerpnormen en leveren ze producten die bij kunnen dragen aan het verbeteren van de sportervaring van miljoenen atleten.

Het ontwerpproces stimuleren

Met inzet van de HP Multi Jet Fusion 580 3D printer kan Oakley® ontwerpinnovaties stimuleren, waarbij ze de mogelijkheid hebben om:

  • Een 2D schets om te zetten in een realistisch ontwerpmodel;
  • Het ontwerpherhalingsproces te kunnen versnellen: de ontwerpers van Oakley® kunnen tegenwoordig onderdelen in slechts 24 uur zien en beoordelen d.m.v. tests;
  • Gebruik te maken van de kracht van kleur: het bedrijf kan rijke, gedetailleerde modellen maken door de kleuren te veranderen, het materiaal in het model op te splitsen en het vervolgens af te drukken om tegelijkertijd verschillende ontwerpiteraties duidelijker te zien;
  • Functionele onderdelen te testen;
  • Gebruik te maken van het bouwvolume: ze kunnen kleinere en grotere prototypes tegelijk maken.

Nieuwsgierig hoe dit er achter de schermen uit ziet? Bekijk dan snel de video!

Bron: HP Inc.

Meer weten over deze casestudy?

Wilt u meer informatie over deze case en weten voor welke uitdaging Oakley® stond, hoe ze dit hebben opgelost en wat het uiteindelijke resultaat is? Dan kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten. Wij sturen u dan zo snel mogelijk het uitgebreide verhaal van Oakley® en HP.

9 + 12 =

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Bent u na het lezen van deze case geïnteresseerd in meer informatie over HP en de Multi Jet Fusion 3D printtechnologie? Dan staan onze specialisten voor u klaar! Wij kunnen niet wachten om kennis te maken en samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo denken we bijvoorbeeld met u mee over hoe u met een 3D printer de productiviteit kunt verbeteren en uw concurrentiepositie kunt versterken. Uiteindelijk komen we zo altijd tot een passende oplossing die volledig bij uw productieproces aansluit.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij plannen binnen 1 werkdag een vrijblijvend adviesgesprek met u in!

Categorieën

Laatste nieuws

Welke kunststofpoeders zijn er geschikt voor 3D printen?

Welke kunststofpoeders zijn er geschikt voor 3D printen?

Van PA12 en PP naar TPU en TPA Er komen steeds meer materialen beschikbaar om mee te 3D printen. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer markten te bedienen zijn via deze techniek. Hierbij moet er gedacht worden aan zowel eindproducten als aan prototypes. De meeste producten die worden…

Haas ST-25Y met APL: beschikbaar op korte termijn | maart 2020

Haas ST-25Y met APL: beschikbaar op korte termijn | maart 2020

In onze showroom staat een Haas ST-25Y draaimachine, welke is voorzien van een automatische werkbelader, of wel een APL (Automatic Parts Loader). De draaidiameter van deze machine is 533 mm met een stafcapaciteit van 76 mm. Verder is de machine uitgevoerd met de volgende opties …