Landré op klantenreis naar Ferrari Italië met Haas Automation | december 2019

14 januari, 2020

Home » 3D Printen » Landré op klantenreis naar Ferrari Italië met Haas Automation | december 2019

Landré op klantenreis naar Ferrari Italië met Haas Automation | december 2019

Door het partnerschap van het Haas F1 team met Ferrari gingen deuren open die normaal gesloten blijven. Landré werd samen met een groepje van 5 Nederlandse klanten uitgenodigd voor het “Haas 5-axis Ferrari event”. Een geweldige kans! Een geheel verzorgde reis met een exclusief bezoek aan de unieke Ferrari fabriek in Maranello. Frank de Beijer (Directeur) was mee naar Italië en beschrijft zijn ervaring in deze blog. 

Het begin van de reis
We vlogen over de besneeuwde Alpen naar Italië en begonnen in Milaan bij de lokale Haas Dealer. Hier stond een volledige line-up van onder andere de 5-assige Haas machines. Uiteraard stonden hier ook de nieuwste modellen UMC-500 en UMC-1000 opgesteld. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om gedetailleerd geïnformeerd te worden met demonstraties en presentaties. We sloten de dag af met een heerlijk diner uit de Italiaanse keuken, in de sfeervolle binnenstad van Milaan. Prachtige techniek combineren met de mooie dingen van het leven, zullen we maar zeggen.

Het Ferrari museum en de Ferrari fabriek
Volgende dag vroeg uit de veren. De dag stond volledig in het teken van het merk met het steigerende paard. We begonnen in het Ferrari Museum naast de fabriek in Maranello. Hier stond een fantastische line-up van Formule 1 auto’s met hun successen door de jaren heen. Vervolgens het exclusieve bezoek aan de fabriek in een beperkt gezelschap van Haas klanten uit Europa. Door het partnership van het Haas F1 team met Ferrari werd dit een bijzonder fabrieksbezoek met toegang tot diverse afdelingen die normaal gesloten blijven. Gevolg was helaas wel dat foto/film strikt verboden was. Diverse verklaringen moesten worden ondertekend en camera’s werden afgeplakt. Natuurlijk jammer maar ook begrijpelijk.

We hebben uitgebreide rondleidingen gehad. Direct op de werkvloer van o.a. de motorenfabriek, onderdelenproductie en assemblagelijnen van de V12 en V8 motoren. Tevens de volledige assemblagelijn van de auto’s zelf kunnen volgen. Het blijft een schitterend schouwspel van productie waarbij niet 1 auto hetzelfde is. Allemaal dwars door elkaar qua types en uitvoeringen. In totaal produceert men ca. 9.000 Ferrari’s per jaar en die komen allemaal uit deze fabriek.

De race-afdeling Scuderia
De kers op de taart was uiteraard het bezoek aan de race-afdeling Scuderia Ferrari, inclusief de “race-bay” area waar de Formule 1 auto’s worden geassembleerd. Een unieke plaats met tevens een bizar grote collectie van oude F1 auto’s en de speciale afdeling FXX met de supersportwagen/hypercar, allemaal direct gelegen aan het eigen circuit Fiorano.

Zelfs de lunch was uniek in het legendarische restaurant Cavallino direct voor de ingang van de fabriek (welke Ferrari beroemdheid heeft daar niet gegeten)…

We hadden graag nog wat meer foto’s gemaakt/gedeeld maar dat was nu net zo’n beetje het enige waar restricties voor waren.

Het was werkelijk een onvergetelijke ervaring en danken Haas Automation voor deze mooie kans.

Frank de Beijer
Directeur

 

Categorieën

Laatste nieuws

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Landré nodigt u graag uit voor de ‘Haas Product Launch 2020’ op donderdag 13 februari bij Haas Automation Europe in Zaventem. Tijdens deze dag kunt u de nieuwste machines en automatiseringssystemen …

Seminar: HP Design for Additive Manufacturing | 13 januari 2020

Seminar: HP Design for Additive Manufacturing | 13 januari 2020

Op 13 januari beginnen we het jaar met een uniek seminar: HP Design voor Additive Manufacturing met HP’s Multi Jet Fusion technologie om de time-to-market te versnellen, kosten te verlagen en kwaliteitsonderdelen te leveren. Daarbij ben u welkom om na de lezingen te blijven om advies te krijgen van technische experts. Let op: de lezing is in het Engels!