IronCAD 2018

6 februari, 2018

Home » 3D Printen » IronCAD 2018

IronCAD 2018

Performance voor grote ontwerpen

 

Grafische Interactie

Er zijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd waarmee de grafische prestatie verbetert. Met IronCAD is het mogelijk zo realistisch mogelijk te ontwerpen door bijvoorbeeld reflectie en texturen te gebruiken. De nieuwe optie Simplified Model Surface Display optimaliseert de grafische prestaties.

 

Mechanism Mode Interactie

Er zijn nieuwe opties in de Mechanisme mode om de prestaties te verbeteren en bewegingen van grotere assemblages te testen. Zo kunt u de botsing controle beperken tot een aantal parts waardoor niet de hele assemblage wordt doorgerekend.

 

Sneller genereren van aanzichten in de 2D

Het maken en updaten van aanzichten gaat 30% sneller.

 

Samenwerking

 

Shrink Wrap Utility

Een nieuwe tool om op een veilige manier het ontwerp te delen door het aangeven welke onderdelen, kleine parts en gaten uit het model worden verwijderd. Hiermee krijg je een versimpeld en kleiner bestand.

 

Multi-Platform Web Viewer

Deel je ontwerp met de nieuwe multiplatform webviewer. Hiermee kunt u modellen bekijken en met de navigatie tree kunnen parts verborgen worden. Exporteer het ontwerp vervolgens naar een locale schijf of een web server.

 

Support de laatste kernel en vertaler

IronCAD is bijgewerkt zodat deze de nieuwe kernel en vertaler ondersteund. Zo kunt u de volgende bestanden inlezen. CATIA V5: V5R8 – V5–6R2017, Pro/E (CREO): 16 – Creo 4.0, UG NX: 11 – NX 11.0.0, Inventor: V11 – V2017, SolidWorks: 98 – 2017 en SolidEdge: V18 – ST9.

 

Verbeterde Gebruikservaring

 

Quick Sketch Creation

Er zijn nieuwe verbeteringen aangebracht om de gebruikerservaring te stroomlijnen. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer u in een lege tekening een Sketch maakt dan kunt u met een klik in de Scene gelijk door. Op deze manier hoeft u niet door de verschilde plaatsing functies heen om de sketch te plaatsen.

 

Quick Feature Creation

Zoals bij de Sketch zijn de Extrude en Spin opdrachten ook gestroomlijnd.

 

Automatische Feature Dimension bij Drop om snel te positineren

Om gaten te verplaatsen nadat deze op een part zijn gesleept komen er met deze nieuwe optie automatisch twee maatvoeringen vanaf de dichtstbijzijnde rand of face gemaakt.

 

Heads-Up Quick Selection

De bestaande “S” tool is verbeterd. U kunt er nu voor kiezen dat deze altijd zichtbaar is en waar deze in het scherm komt. Bovenin of rondom de muis.

 

Part nummering voor Patterned Parts

Een patroon van parts is normal 1 regel in de BOM met meerdere instances. Er zijn gevallen waarbij alle instances benoemd moeten worden. Met de nieuwe parameter kan je deze automatisch laten nummeren.

 

Bepaal het vooraanzicht in de 3D

Het is nu mogelijk om de Front View in de 3D omgeving te bepalen. Zo kan per part worden bepaald wat de voorkant is en maakt het niet uit hoe het part in de 3D omgeving georiënteerd is.

 

TiBall Create Multiple Instances at Centerpoint Support

Met de bestaande kopieer functie Create Multiple van de TriBall kunt u nu ook naar centerpoint kopiëren en linken.

 

Parameter tabel formule invoerint Support

In de Parameter tabel is een nieuwe knop toegevoegd zodat het makkelijk word om formules in te voeren. Bijvoorbeeld de “if/else” expressie, u hoeft alleen nog maar de waardes in te vullen en IronCAD plaats de juiste expressie in de formule.

 

2D Drawing omgeving

 

Snel aanzichten maken van de 3D Scene

Er is een nieuwe knop genaamd “Bulk View Creation”. Hiermee kunt u voor alle onderdelen uit de Scene de 2D werktekening generen in de 2D drawing omgeving. Aan de hand van de gekozen template maakt hij de sheet met aanzichten aan. Op deze manier hoeft u alleen nog de teksten, maatvoeringen ect toe te voegen.

 

Vooraf gedefinieerde Drawing Template

Het is nu mogelijk de standaard aanzichten met de gewenste instellingen en de positie op de template op te slaan. Ook kunt u de BOM alvast op de template zetten als deze gekoppeld is aan een aanzicht. Deze Templates kunt u gebruiken voor de “Bulk View Creation”.

 

Hergebruik Sheets in andere Drawings door deze te kopiëren

Standaard tekening van een veel gebruikte onderdeel kunnen makkelijk hergebruikt worden door de bladen van de huidige werktekening naar een andere 2D Drawing te kopiëren.

 

Heads-Up Quick Selection Based Commands in de Drawing

De Annotatie Callouts kan nu meerdere dezelfde gaten herkennen en optellen. Hierdoor hoef je niet meer handmatig het aantal gaten bij een Dimension zetten.

 

Verbeterde plaatsing en interactie SmartDemension

Geoptimaliseerde SmartDimension tool om het bematen van de tekening te verbeteren. Met sneltoetsen kunnen de eigenschappen aangepast worden zonder het commando te stoppen.

  • “U” toets om de plaatsing van de tekst vast te locken of unlocken
  • “Ctrl+R” om de richting om te keren
  • “Ctrl+F” om de inside/outside pijl richting om te draaien

Verschillende view posities met behulp van configuraties

Met deze nieuwe mogelijkheid kunt u op de drawing verschillende bewegingen in 1 aanzicht laten zien. Met kleuren kan onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende bewegingen. Door met Configuratie te werken in de 3D Scene kan je de verschillende bewegingen op 1 aanzicht zetten.

 

Verplaatsen van aanzichten met Drag en Drop

Makkelijk een aanzicht verplaatsen door deze te verslepen en het is niet meer nodig op de rand te verslepen.

 

Exporteer geselecteerde aanzichten naar DWG/DXF

Het is nu mogelijk 1 of meerdere aanzichten te selecteren en deze naar DXF te exporteren. Hierbij worden de stempel en kader niet meegenomen en kan deze direct gebruikt worden voor productie.

 

Filter voor aanzichten

Er zijn nieuwe filter opties om onderdelen niet op de drawing terug te laten komen. Bijvoorbeeld: “hiding all fasteners” in een aanzicht.

 

2D DRAFT omgeving

 

3D Interface Ribbon Bar

De Dimension commando’s zijn toegevoegd aan de 3D Interface Ribbon Bar.

 

Detail op Broken View

Het is nu mogelijk om details te maken van Broken Views in de Draft omgeving.

 

Aanpassen Detail Label

Het is nu makkelijker om de label van een detail te verplaatsen.

 

Richting doorsnede wijzigen

Het is nu mogelijk de richting van een doorsnede om te draaien.

 

Zichtbare las op lijn

Met deze nieuwe tool kunt u las langs een lijn aangegeven op de 2D tekening.

 

Materiaal gekoppeld aan arcering

Door in de Scene de materialen van IronCAD te gebruiken en deze via de XML te koppelen aan een arsering heeft elke doorsnede zijn eigen arcering.

 

Algemene verbeteringen

 

Verbeterd installatie proces

De installatie van IronCAD 2018 is makkelijker gemaakt, minder opties en duidelijker voor nieuwe gebruikers.

 

License Manager Support voor USB activatie

Een nieuw en beter proces voor het updaten van de bestaande licentie naar IronCAD 2018.

Updated Help System with Improved Search Capabilities

De Help van IronCAD is bijgewerkt en de zoek functie is verbeterd.

 

Improved Navigation in Tools/Options

Het Tools/Options scherm is aangepast zodat er meer instellingen/opties in kunnen en ze zijn overzichtelijker.

 

API Improvements

  • Ondersteuning voor het maken van tabellen.
  • Opties voor DXF Export
  • Export BOM ondersteund tekst/excel.

Categorieën

Laatste nieuws

Introductiedag EZCAM

Donderdag 29 november organiseert Landré een EZCAM introductiedag. Op deze dag demonstreren wij EZCAM en wordt de nieuwste versie 2019 gepresenteerd. EZCAM is CAM software …

CNC-leerkrachten Conferentie 2018

Bij deze nodigen Haas Automation Europe, Spectrumcollege Beringen, van Waasdijk en Landré u van harte uit voor de derde CNC-leerkrachtenconferentie voor Vlaanderen en Nederland op woensdag 28 november 2018. Tijdens deze conferentie …

Showroom uitverkoop bij Landré

Op donderdag 22 november vindt de jaarlijkse showroom uitverkoop bij Landré weer plaats. Onder het genot van een winterse hap en een drankje kunt u op 22 november tijdens de ‘kerstmarkt’ in onze showroom diverse CNC draaimachines …