3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

7 januari, 2020

Home » 3D Printen » 3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

Het zag grijs van de mensen afgelopen vrijdag bij Landré. Vrijdag organiseerde we bij Landré namelijk een evenement voor de gepensioneerde werknemers van HP. Het doel was deze oud werknemers alles bij te brengen over de magie van het 3D printen. We gaven lezingen, demonstraties en sloten af met een hapje en een drankje. ‘Dat dit allemaal kan hè’, heeft meerdere malen geklonken.

Enige tijd geleden werd Landré door HP gevraagd om een evenement te organiseren voor een groep van hun gepensioneerde werknemers. Deze oud werknemers hebben verschillende functies bekleed binnen HP. 
Aan Landré het doel om deze mensen te introduceren met de wereld van het 3D printen. Het werd een inspirerende dag waar veel geleerd werd. Ook de echtgenotes van de HP mannen waren zeer geïnteresseerd en er werden een hoop vragen gesteld.

Het evenement begon met een openingswoord van directeur Jan-Floor van Egmond. Jan-Floor gaf een presentatie over de historie van Landré. Opgericht door de heren Landré en Glinderman in 1863, ten tijde van de eerste industriële revolutie, als handelshuis van machines voor de metaalindustrie. Hij besprak hoe Landré in haar meer dan 150 jarige historie steeds de blik gericht op de toekomst heeft gehouden. Hierdoor liep Landré vaak voorop bij de introductie van nieuwe productie technieken. In lijn met die historie én in de overtuiging dat 3D printen de maakindustrie gaat veranderen heeft Landré al in 2009 besloten om 3D printers in het programma op te nemen.

Sales Engineer Hasan Duran legde vervolgens de magie van het 3D printen uit. Hij zoomde in op de Multi Jet Fusion technologie van HP. Een laag wit printpoeder (PA12) wordt verspreid over het printoppervlak. Vervolgens wordt de zwarte HP Agent aangebracht op de plaatsten waar het poeder moet gaan Fusen (uitharden). Als laatste stap zorgen de infrarood lampen in de printer ervoor dat alles wat zwart gemarkeerd is door de HP Agent in elkaar versmelt. Alles wat zwart is neemt namelijk meer energie/warmte op waardoor het smelt. De rest van het niet gebruikte witte poeder kan hergebruikt worden.
Hasan wist deze ingewikkelde Multi Jet Fusion technologie helder uit te leggen aan het publiek.

Hierna splitste de groep in tweeën. De 3D printers werden gedemonstreerd en in gebruik genomen. Verschillende prototypes en applicaties werden gedemonstreerd.

Er werd afgesloten met een hapje en een drankje. De bezoekers gingen allen met een frisse blik en een volle buik weer terug naar huis.
In januari is het de beurt aan een nieuwe lichting oud werknemers van HP. Wij kijken ernaar uit.

Wilt u meer weten over 3D printen met de Multi Jet Fusion techniek van HP? Klik hieronder op de button. U kunt hier ook contact met ons opnemen. 

Categorieën

Laatste nieuws

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Haas Product Launch | 13 februari 2020

Landré nodigt u graag uit voor de ‘Haas Product Launch 2020’ op donderdag 13 februari bij Haas Automation Europe in Zaventem. Tijdens deze dag kunt u de nieuwste machines en automatiseringssystemen …

Seminar: HP Design for Additive Manufacturing | 13 januari 2020

Seminar: HP Design for Additive Manufacturing | 13 januari 2020

Op 13 januari beginnen we het jaar met een uniek seminar: HP Design voor Additive Manufacturing met HP’s Multi Jet Fusion technologie om de time-to-market te versnellen, kosten te verlagen en kwaliteitsonderdelen te leveren. Daarbij ben u welkom om na de lezingen te blijven om advies te krijgen van technische experts. Let op: de lezing is in het Engels!