3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

7 januari, 2020

3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

Het zag grijs van de mensen afgelopen vrijdag bij Landré. Vrijdag organiseerde we bij Landré namelijk een evenement voor de gepensioneerde werknemers van HP. Het doel was deze oud werknemers alles bij te brengen over de magie van het 3D printen. We gaven lezingen, demonstraties en sloten af met een hapje en een drankje. ‘Dat dit allemaal kan hè’, heeft meerdere malen geklonken.

Enige tijd geleden werd Landré door HP gevraagd om een evenement te organiseren voor een groep van hun gepensioneerde werknemers. Deze oud werknemers hebben verschillende functies bekleed binnen HP. 
Aan Landré het doel om deze mensen te introduceren met de wereld van het 3D printen. Het werd een inspirerende dag waar veel geleerd werd. Ook de echtgenotes van de HP mannen waren zeer geïnteresseerd en er werden een hoop vragen gesteld.

Het evenement begon met een openingswoord van directeur Jan-Floor van Egmond. Jan-Floor gaf een presentatie over de historie van Landré. Opgericht door de heren Landré en Glinderman in 1863, ten tijde van de eerste industriële revolutie, als handelshuis van machines voor de metaalindustrie. Hij besprak hoe Landré in haar meer dan 150 jarige historie steeds de blik gericht op de toekomst heeft gehouden. Hierdoor liep Landré vaak voorop bij de introductie van nieuwe productie technieken. In lijn met die historie én in de overtuiging dat 3D printen de maakindustrie gaat veranderen heeft Landré al in 2009 besloten om 3D printers in het programma op te nemen.

Sales Engineer Hasan Duran legde vervolgens de magie van het 3D printen uit. Hij zoomde in op de Multi Jet Fusion technologie van HP. Een laag wit printpoeder (PA12) wordt verspreid over het printoppervlak. Vervolgens wordt de zwarte HP Agent aangebracht op de plaatsten waar het poeder moet gaan Fusen (uitharden). Als laatste stap zorgen de infrarood lampen in de printer ervoor dat alles wat zwart gemarkeerd is door de HP Agent in elkaar versmelt. Alles wat zwart is neemt namelijk meer energie/warmte op waardoor het smelt. De rest van het niet gebruikte witte poeder kan hergebruikt worden.
Hasan wist deze ingewikkelde Multi Jet Fusion technologie helder uit te leggen aan het publiek.

Hierna splitste de groep in tweeën. De 3D printers werden gedemonstreerd en in gebruik genomen. Verschillende prototypes en applicaties werden gedemonstreerd.

Er werd afgesloten met een hapje en een drankje. De bezoekers gingen allen met een frisse blik en een volle buik weer terug naar huis.
In januari is het de beurt aan een nieuwe lichting oud werknemers van HP. Wij kijken ernaar uit.

Wilt u meer weten over 3D printen met de Multi Jet Fusion techniek van HP? Klik hieronder op de button. U kunt hier ook contact met ons opnemen. 

Categorieën

Laatste nieuws

Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

Hoe Landré op dit moment omgaat met machine instructies

Dat er in deze periode aanspraak wordt gedaan op vrijwel iedereen zijn aanpassingsvermogen is welbekend. We moeten voorlopig allemaal zorgen dat we afstand bewaren en niet met teveel mensenan in één ruimte aanwezig zijn. Ook wij hebben dus ons best moeten doen om onze instructies ‘corona proof’ door te laten gaan.

Havatec | mei 2020

Havatec | mei 2020

Overweegt u om te investeren in 3D printing, maar wilt u graag weten hoe dit in de praktijk werkt en hoe andere bedrijven dit integreren in het productieproces? Lees dan het verhaal van Havatec. Voor hun nieuwste machine hebben zij gebruik gemaakt van de HP Multi Jet Fusion printtechnologie om geselecteerde onderdelen te 3D printen en …

Doe mee aan de webinar Wednesday van GE Additive | mei 2020

Doe mee aan de webinar Wednesday van GE Additive | mei 2020

Doe mee aan de gratis ‘webinar Wednesday’ series van GE additive. Ontdek en leer alles over additieve metaalproductie. Dit is het moment om nieuwe kennis op te doen over hoe u kunt innoveren en nieuwe productieprocessen toe kunt passen.