3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

7 januari, 2020

3D printen, een nieuwe wereld voor de oud werknemers van HP | december 2019

Het zag grijs van de mensen afgelopen vrijdag bij Landré. Vrijdag organiseerde we bij Landré namelijk een evenement voor de gepensioneerde werknemers van HP. Het doel was deze oud werknemers alles bij te brengen over de magie van het 3D printen. We gaven lezingen, demonstraties en sloten af met een hapje en een drankje. ‘Dat dit allemaal kan hè’, heeft meerdere malen geklonken.

Enige tijd geleden werd Landré door HP gevraagd om een evenement te organiseren voor een groep van hun gepensioneerde werknemers. Deze oud werknemers hebben verschillende functies bekleed binnen HP. 
Aan Landré het doel om deze mensen te introduceren met de wereld van het 3D printen. Het werd een inspirerende dag waar veel geleerd werd. Ook de echtgenotes van de HP mannen waren zeer geïnteresseerd en er werden een hoop vragen gesteld.

Het evenement begon met een openingswoord van directeur Jan-Floor van Egmond. Jan-Floor gaf een presentatie over de historie van Landré. Opgericht door de heren Landré en Glinderman in 1863, ten tijde van de eerste industriële revolutie, als handelshuis van machines voor de metaalindustrie. Hij besprak hoe Landré in haar meer dan 150 jarige historie steeds de blik gericht op de toekomst heeft gehouden. Hierdoor liep Landré vaak voorop bij de introductie van nieuwe productie technieken. In lijn met die historie én in de overtuiging dat 3D printen de maakindustrie gaat veranderen heeft Landré al in 2009 besloten om 3D printers in het programma op te nemen.

Sales Engineer Hasan Duran legde vervolgens de magie van het 3D printen uit. Hij zoomde in op de Multi Jet Fusion technologie van HP. Een laag wit printpoeder (PA12) wordt verspreid over het printoppervlak. Vervolgens wordt de zwarte HP Agent aangebracht op de plaatsten waar het poeder moet gaan Fusen (uitharden). Als laatste stap zorgen de infrarood lampen in de printer ervoor dat alles wat zwart gemarkeerd is door de HP Agent in elkaar versmelt. Alles wat zwart is neemt namelijk meer energie/warmte op waardoor het smelt. De rest van het niet gebruikte witte poeder kan hergebruikt worden.
Hasan wist deze ingewikkelde Multi Jet Fusion technologie helder uit te leggen aan het publiek.

Hierna splitste de groep in tweeën. De 3D printers werden gedemonstreerd en in gebruik genomen. Verschillende prototypes en applicaties werden gedemonstreerd.

Er werd afgesloten met een hapje en een drankje. De bezoekers gingen allen met een frisse blik en een volle buik weer terug naar huis.
In januari is het de beurt aan een nieuwe lichting oud werknemers van HP. Wij kijken ernaar uit.

Wilt u meer weten over 3D printen met de Multi Jet Fusion techniek van HP? Klik hieronder op de button. U kunt hier ook contact met ons opnemen. 

Categorieën

Laatste nieuws

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

Befo Almelo B.V. | oktober 2020

In deze klantcase spreekt Landré met Jan en Nick Noeverman van Befo Almelo B.V.. Tien jaar geleden namen zij Befo Almelo over. Sinds 2019 hebben zij één van Ermaksans prachtmachines staan, namelijk: de Ermak Fibermak Gen-3. Na aankoop werd deze machine de allereerste …

TEQQ automatisering | september 2020

TEQQ automatisering | september 2020

Landré is recent een mooie samenwerking aangegaan met TEQQ. Een bedrijf gespecialiseerd in automatisering voor verspaning. Voor ons als specialist op het gebied van verspanen dus de ideale partner! We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om …

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. | september 2020

Formeta Metaalwaren B.V. is een toeleverencier voor diverse metalen producten. Dit doen ze naar eigen zeggen met vakmanschap, uiterste precisie en opvallende creativiteit. Wij spraken de eigenaar Duncan Winters over de aanschaf van hun eigen Ermaksan Fibermak Hawk en de overgang van een CO2 laser naar een fiber laser en de samenwerking met Landré.