3D printing voor prototypes

Realistische prototypes

Prototyping is een 3D print toepassing die onder andere het ontwerpproces bij productontwikkeling kan versnellen. Het levert een enorme vormvrijheid op in combinatie met een kostenbesparing, wat uiteindelijk resulteert in een significante verbetering van uw productiviteit. Met deze 3D print toepassing heeft u tevens de mogelijkheid om snel prototypes te maken, waardoor u in de ontwerpfase direct controles kunt uitvoeren op bijvoorbeeld vorm, kwaliteit en functie. Dankzij deze controles profiteert u van een zeer nauwkeurig eindresultaat die volledig voldoet aan alle gestelde eisen.

Voordelen van prototyping:

Een groot voordeel van 3D printing is de vrijheid in de vormgeving, waardoor producten gepersonaliseerd kunnen worden en uiteindelijk volledig voldoen aan alle gestelde (kwaliteits-)eisen. Engineers worden op deze manier in de ontwerpfase ook niet meer tegengehouden door beperkingen, want eigenlijk is alles mogelijk met een 3D printer. Wanneer we specifiek over prototyping praten, zijn er nog een aantal andere voordelen op te noemen, zoals:
 

  • Het verkorten van de time-to-market;
  • De mogelijkheid tot (snelle) productinnovaties;
  • Zeer nauwkeurige eindresultaten door tussentijdse (kwaliteits-)controles;
  • Realistische prototypes;
  • Risico verkleinend, bevestig in een vroeg stadium de produceerbaarheid;
  • Etc.

Advies op maat

Bent u geïnteresseerd in een 3D printer die geschikt is voor prototyping, maar wilt u graag meer informatie? Onze specialisten staan voor u klaar. Tijdens een vrijblijvend gesprek geven wij u advies op maat en lichten wij de voordelen toe die voor u van belang zijn. Daarnaast kunt u in onze eigen showroom ook een demonstratie krijgen van 3D printing, zodat u de voordelen zelf kunt ervaren.