3D printen in de verpakkingsindustrie

Kortere doorlooptijden en unieke ontwerpen

De voedingssector is aan verandering onderhevig. Verpakkingsmateriaal moet aan steeds meer (kwaliteits-)eisen voldoen en moet zorgen voor herkenbaarheid van de leverancier. Om dit te realiseren willen leveranciers steeds vaker een unieke verpakking, zodat het onderscheidend vermogen ten opzichte van hun concurrenten kan worden vergroot. Heeft u ook met deze uitdagingen te maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren 3D printers die kunststof en metaal onderdelen produceren tegen minimale kosten. U profiteert met de inzet van een 3D printer onder meer van kortere doorlooptijden en unieke, eigen ontwerpen.

De voordelen van 3D printing in de voedingsindustrie

De ontwikkelingen op het gebied van 3D printen voor het creëren van eindproducten bieden de voedingssector zeer veel voordelen, die o.a. resulteren in een kostenbesparing. Daarnaast biedt het de industrie nog een aantal andere, interessante voordelen, waaronder:
 

  • Stimuleren out of the box denkwijze;
  • Snel testen van ideeën en ontwerpen;
  • Personaliseren van verpakkingsmateriaal;
  • Vormvrijheid;
  • Kortere doorlooptijden;
  • Kwalitatief materiaal voor eindproducten;
  • Etc.

Persoonlijk 3D printer advies

Heeft u interesse in een 3D printer die geschikt is voor de voedingsindustrie of wenst u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, want onze specialisten geven u graag advies op maat. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom, zodat wij u wanneer gewenst een demonstratie kunnen geven op het gebied van 3D printing en op deze manier de voordelen ‘echt’ aan u kunnen laten zien.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.