Scholen

3D printing voor realistisch 3D lesmateriaal

Steeds meer industrieën zijn aan verandering onderhevig, waardoor er gekeken moet worden naar oplossingen die het productieproces versnellen. Uiteraard op zo’n manier dat er geen extra kosten zijn, maar juist minder kosten. Dit vraagt om nieuwe, verbeterde werkwijzen op het gebied van ontwikkeling, design, productie en inspectie. Daarnaast is er een grote behoefte aan scholing en training voor deze nieuwe werkwijzen, waaronder scholing voor 3D printtechnologieën.

Training en lesmateriaal

3D printers worden met de grote behoefte aan scholing op het gebied van 3D printtechnologieën vaak ingezet voor studenten om praktische ervaring op te doen. Op deze manier kunnen de nieuwe 3D print werkwijzen snel ingezet worden. Een andere toepassing waar 3D printing voor wordt ingezet is voor het realiseren van lesmateriaal in het onderwijs. Denk hierbij aan het duurzaam printen van prototypen of 3D modellen als lesmateriaal. Ideaal voor onderwerpen die zich niet lenen voor 2D voorbeelden.

De voordelen van 3D printing voor scholen

Steeds meer onderwijsinstellingen besluiten om de overstap te maken naar 3D printtechnologieën om het onderwijs te verbeteren. Deze overstap is interessant vanwege de vele mogelijkheden en voordelen, waaronder:
 

  • Verbetering van het oplossingsgericht denken: bv. snel prototypes corrigeren;
  • 3D onderdelen als krachtig, duidelijk lesmateriaal;
  • Scholing van 3D ontwerpen/tekenen middels CAD software;
  • Snel projecten uitwerken en testen d.m.v. prototyping;
  • Etc.

Advies op maat in combinatie met een breed aanbod

Landré heeft een uitgebreid aanbod met 3D printers die geschikt zijn voor het onderwijs. Met deze printers kunt u o.a. snel 3D lesmateriaal realiseren of studenten leren oplossingsgericht te denken.

Bent u geïnteresseerd in een 3D printer en wilt u weten welke voordelen het nog meer kan bieden voor uw onderwijsinstelling? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies, zodat u een 3D printer vindt die volledig aansluit bij uw specifieke toepassing in het onderwijs.

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.