Metaalproducten 3D printen

Perfect als u snel wilt printen met hoogwaardige eindresultaten

Met de komst van 3D printing zijn er in veel sectoren al veranderingen geweest, waaronder de metaalindustrie. Het is tegenwoordig zeer goed mogelijk om 3D metaalproducten te printen van hoogwaardige kwaliteit en die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende toepassingen. De metaalproducten zijn ook niet meer te onderscheiden van producten die zijn vervaardigd met conventionele technieken. Met deze reden zijn al veel branches geïnteresseerd in 3D printers voor het printen van metaalproducten, denk hierbij aan de luchtvaart- en auto industrie of de medische sector.

De voordelen van 3D printing voor metaalproducten

Het 3D printen van metaalproducten is een ideale oplossing als u snel wilt printen met een kwalitatief eindresultaat. Het biedt daarnaast ook veel mogelijkheden op het gebied van productiesnelheid, -kwaliteit en oppervlakte structuur. En er zijn nog een aantal andere, interessante voordelen:
 

  • Vormvrijheid;
  • Goedkoper en sneller produceren;
  • Keuze uit diverse metaalsoorten;
  • Uitstekende materiaal eigenschappen, niet te onderscheiden van conventionele productie;
  • Mogelijkheid tot productie van complexe vormen;
  • Etc.

Persoonlijk advies over metaalproducten 3D printen

Bent u geïnteresseerd, maar vraagt u zich af wat de specifieke voordelen zijn van een 3D printer voor uw bedrijf en toepassing? Geen probleem, onze specialisten plannen graag een vrijblijvende afspraak met u in om de mogelijkheden door te nemen. Uiteraard zullen wij op basis van uw bedrijf en toepassing een passend advies geven. 

Waar is 3D printen voor geschikt?

3D printen wordt al in veel industrieën toegepast. De technologie blijft zich ook maar ontwikkelen en gaat een steeds grotere rol spelen in de maakindustrie. Zo hebben veel bedrijven dankzij 3D printing de mogelijkheid om snel en goedkoop functionele producten en prototypen te maken vanuit een ontwerp. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden en deze lichten we graag aan u toe per industrie.