De uitdaging van personalisatie

Voor bedrijven die zich richten op de massa

Zoals velen van ons weten is een sterke merkidentiteit zeer belangrijk en kan het een bepalende factor voor succes zijn in zeer competitieve marktsegmenten. De merkidentiteit vertelt namelijk het verhaal achter de organisatie, waar sta je voor en wie ben je als merk. Een uniek, eigen verhaal over de organisatie. Iets wat ervoor kan zorgen dat een merk er tussenuit springt in de markt.

Personalisatie wordt steeds meer de norm

Inmiddels lopen er vele miljarden consumenten rond op de wereld. De culturen zijn heel divers en waarden en normen verschillen per individu. We zien ook steeds meer dat consumenten van producten verwachten dat ze hun individualiteit weerspiegelen en onderstrepen. Hierbij is loyaliteit aan een bepaald merk niet vanzelfsprekend. De keuze voor een bepaald product en/of dienst wordt gebaseerd op de levensstijl of levensfase. Personalisatie is hierbij één van de keyfeatures en 3D printen kan hierin een doorslaggevende rol spelen.

Fabrikanten produceren steeds vaker in kleine(re) aantallen, zodat ze sneller hun assortiment kunnen vernieuwen wanneer ze op trends willen inhaken. Personalisatie is dan ook niet langer meer een uitzondering, maar wordt steeds meer de norm.

Industrie segment:
Consumentengoederen

Materiaal:
HR PA12

Voordelen:
 Interessant voor kleine(re) series

 Ideaal voor on-demand productie
 Zeer korte levertijden
 Regulier recyclebaar

We zien onder de consumenten een nieuwe generatie ontstaan, de ‘one size fits none’, welke fabrikanten steeds meer in de richting van maatwerk duwen. De oplossing hiervoor is Additive Manufacturing. Met de inzet van 3D printtechnologieën kunnen bedrijven namelijk binnen een bestaand productievolume personaliseren, extra waarde toe voegen en meer omzet genereren.

Het produceren van kleine(re) aantallen met brandpersonalisatie geeft fabrikanten vele mogelijkheden om na te denken over hoe ze om moeten gaan met seriegroottes van honderd of een paar duizend stuks. Bijvoorbeeld om in de toekomst tijdelijke acties en/of evenementen te ondersteunen of om gekoppelde producten onder de aandacht te brengen.

3D printing - Dental Aligners - Landré

Gepersonaliseerde flesafsluiters

Bron: HP Inc., Guala Closures Group

U ziet een aantal voorbeelden van flesafsluiters waarbij vergaande personalisatie is mogelijk gemaakt in kleine(re) series. Deze worden voornamelijk ingezet bij tijdelijke acties of om evenementen te ondersteunen.

3D printing - Dental Aligners - Landré

Personalisatie van Mini’s

Bron: Mini Yours Customised

Mini maakt het mogelijk voor hun klanten om aangepaste opties toe te voegen om de binnen- en buitenafwerking van hun Mini te personaliseren, inclusief indicatorinleg, dashboardafwerking, dorpelplaten en LED-plasverlichting.

Advies over 3D print applicaties

Heeft u vragen over de inzet van Additive Manufacturing in uw productieproces? Dan helpen wij u graag op weg, zodat u de juiste oplossing vindt voor uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is via onderstaand formulier uw gegevens achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek krijgt u meer informatie (specifiek gericht op uw productieproces).

Wilt u de werking en de mogelijkheden van Additive Manufacturing graag zelf zien? Ook dat is mogelijk! U bent van harte welkom in onze eigen showroom waar wij u een uitgebreide demonstratie geven op één van onze 3D printers en antwoord geven op al uw vragen.

15 + 4 =

Meer informatie

Industrie 3D printers

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) is nog volop in ontwikkeling en de 3D printtechnieken worden steeds toegankelijker. Steeds meer bedrijven profiteren hierdoor van de voordelen. Zo kunt u met een 3D printer eenvoudig complexe modellen produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de techniek al in verschillende branches effectief wordt ingezet, zoals: automotive, aerospace, medische sector, metaalproductie en machinebouw.

Overweegt u om een 3D printer te kopen en bent u nieuwsgierig naar de voordelen van 3D printing per industrie?

Lees dan snel verder!

Toepassing 3D printing machine

Landré levert professionele 3D printers die geschikt zijn voor alle 3D printtechnieken in metaal of kunststof. Hierbij geven wij u graag advies over de beste 3D printers en de toepassing. Tevens kunnen wij u perfect ondersteunen met eventuele onderhouds- of servicevragen, aangezien wij de expertise in eigen huis hebben. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan weten onze specialisten dit vaak snel te verhelpen. Bij Landré weten we dat iedere toepassing anders benaderd dient te worden en daarom adviseren wij u graag bij de zoektocht naar een geschikte 3D printer.

3D printer kopen en wilt u graag vooraf meer informatie over de verschillende toepassingen waarvoor 3D printing ingezet kan worden?

Wij lichten de toepassingen graag aan u toe.