Robot grippers 3D printen

Aanzienlijke vermindering van het gewicht van het robotsysteem

Bent u op zoek naar een manier om ingewikkelde en complexe producten te produceren en is gebleken dat een traditionele productiemethode niet de (ideale) oplossing is voor uw product? Maak dan kennis met Additive Manufacturing: een productievorm die vele voordelen biedt voor de maakindustrie. Een aantal van deze voordelen lichten wij u graag toe aan de hand van onderstaand voorbeeld: het 3D printen van robot grippers met behulp van de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie.

De voordelen van additieve productie

De HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie biedt een enorme ontwerpvrijheid en bepaalde materiaaleigenschappen waardoor het mogelijk is om het gewicht van een robotsysteem aanzienlijk te verminderen en de productiesnelheid te verhogen. Maar dat zijn niet de enige voordelen. De robotarm, vervaardigt met inzet van de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie, levert ook nog eens vloeiendere bewegingen, aangezien waar mogelijk kabels en buizen zijn verwijderd om voldoende ruimte rond de klemmen vrij te houden.

De grijper is gemaakt met drie kleuren (rood, blauw en groen), waarmee de verschillende gebieden van de grijper worden aangeduid waar overeenkomstige pneumatische kabels kunnen worden aangesloten. Een echte innovatie voor wat betreft robot grippers.

Bron: HP INC., SEB’AUTOMATISME

Industrie segment:
Machinebouw en apparatuur

Materiaal:
HR PA12 Full Color

Voordelen
 Gewichtsreductie

 Totale vormvrijheid
 Maximale bewegingsvrijheid

3D print applicaties - Robot grippers - Landré

Advies over 3D print applicaties

Heeft u vragen over de inzet van Additive Manufacturing in uw productieproces? Dan helpen wij u graag op weg, zodat u de juiste oplossing vindt voor uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is via onderstaand formulier uw gegevens achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek krijgt u meer informatie (specifiek gericht op uw productieproces).

Wilt u de werking en de mogelijkheden van Additive Manufacturing graag zelf zien? Ook dat is mogelijk! U bent van harte welkom in onze eigen showroom waar wij u een uitgebreide demonstratie geven op één van onze 3D printers en antwoord geven op al uw vragen.

2 + 15 =

Meer informatie

Industrie 3D printers

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) is nog volop in ontwikkeling en de 3D printtechnieken worden steeds toegankelijker. Steeds meer bedrijven profiteren hierdoor van de voordelen. Zo kunt u met een 3D printer eenvoudig complexe modellen produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de techniek al in verschillende branches effectief wordt ingezet, zoals: automotive, aerospace, medische sector, metaalproductie en machinebouw.

Overweegt u om een 3D printer te kopen en bent u nieuwsgierig naar de voordelen van 3D printing per industrie?

Lees dan snel verder!

Toepassing 3D printing machine

Landré levert professionele 3D printers die geschikt zijn voor alle 3D printtechnieken in metaal of kunststof. Hierbij geven wij u graag advies over de beste 3D printers en de toepassing. Tevens kunnen wij u perfect ondersteunen met eventuele onderhouds- of servicevragen, aangezien wij de expertise in eigen huis hebben. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan weten onze specialisten dit vaak snel te verhelpen. Bij Landré weten we dat iedere toepassing anders benaderd dient te worden en daarom adviseren wij u graag bij de zoektocht naar een geschikte 3D printer.

3D printer kopen en wilt u graag vooraf meer informatie over de verschillende toepassingen waarvoor 3D printing ingezet kan worden?

Wij lichten de toepassingen graag aan u toe.