End of Arm Tooling

3D print oplossingen voor robotsystemen

Heeft u recent nog kritisch gekeken naar uw huidige productieproces? Het kan namelijk zijn dat uw conventionele productietechniek wellicht niet meer de juiste keuze is voor bijvoorbeeld lage volume productie. Zo wordt bij het ontwerpen en produceren van ‘actieve gereedschappen’ die aan het uiteinde van een robotarm worden bevestigd (ook wel End of Arm Tooling genoemd) meestal gebruik gemaakt van spuitgietdelen. Een andere mogelijkheid die we vaak tegenkomen voor het produceren van deze onderdelen is kunststof verspanen. Maar is dit nog wel de moeite waard?

Produceer sneller met HP MJF 3D printtechnologie

Zoals velen van ons al weten zijn traditionele productietechnieken, zoals verspanen, vrij prijzig. Zeker wanneer u kleine(re) aantallen produceert voor complexe onderdelen. De gewichtige ‘actieve gereedschappen’ zorgen er daarnaast voor dat er zwaardere robotarmen ingezet moeten worden. Wilt u een onderdeel aanpassen? Dan loopt u al vrij snel tegen aanzienlijke kosten aan, wat uiteraard niet gewenst is. Een techniek die deze nadelen wegneemt is de HP Multi Jet Fusion 3D printtechnologie. Deze techniek biedt u de mogelijkheid om sneller onderdelen te ontwikkelen, waarbij u ook in kleine(re) batches kunt produceren. En dit vrijwel direct op aanvraag.

Met de HP MJF 3D printtechnologie profiteert u van een constante kwaliteit, waardoor productiedelen precies dezelfde mechanische eigenschappen vertonen. Tevens zorgt het voor snellere ontwerpiteraties. Heeft u veel te maken met repeatorders? Dan is de betrouwbaarheid van deze techniek een zeer belangrijk voordeel, aangezien u op deze manier verzekerd bent van onderdelen die een consistente prestatie leveren. Elk 3D geprint onderdeel is hierdoor te kwalificeren voor ‘just-in-time’ productie. U heeft geen fysieke voorraad meer nodig, behalve de grijpvoorraad.

Industrie segment:
Machinebouw en apparatuur

Materiaal:
HR PA12

Voordelen:
 Gewichtsreductie

 Complete vormvrijheid
 Maximale bewegingsvrijheid
 Interessant voor kleine(re) series
 Perfect voor on-demand productie
 Zeer korte levertijden

Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper 01
Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper 02
Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper 03

Bron: Gimatic

Vervolgens kunt u nieuwe en vervangende onderdelen ‘on demand’ produceren. Het resultaat? Lagere kosten en naarmate toekomstige wijzigingen in het ontwerp worden aangebracht, is er ook minder veroudering. Door de vrijheid die additieve productiemethodes bieden kunnen (uw) engineers beter presterende onderdelen ontwerpen tegen lagere kosten. Uw eindklant profiteert tevens direct mee van de snellere, digitale workflow.

Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper IAM3DHUB 01
Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper IAM3DHUB 02
Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper IAM3DHUB 03
Applicaties: End of Arm Tooling - Gripper IAM3DHUB 04

Bron: Iam3DHub

Advies over 3D print applicaties

Heeft u vragen over de inzet van Additive Manufacturing in uw productieproces? Dan helpen wij u graag op weg, zodat u de juiste oplossing vindt voor uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is via onderstaand formulier uw gegevens achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek krijgt u meer informatie (specifiek gericht op uw productieproces).

Wilt u de werking en de mogelijkheden van Additive Manufacturing graag zelf zien? Ook dat is mogelijk! U bent van harte welkom in onze eigen showroom waar wij u een uitgebreide demonstratie geven op één van onze 3D printers en antwoord geven op al uw vragen.

1 + 5 =

Meer informatie

Industrie 3D printers

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) is nog volop in ontwikkeling en de 3D printtechnieken worden steeds toegankelijker. Steeds meer bedrijven profiteren hierdoor van de voordelen. Zo kunt u met een 3D printer eenvoudig complexe modellen produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de techniek al in verschillende branches effectief wordt ingezet, zoals: automotive, aerospace, medische sector, metaalproductie en machinebouw.

Overweegt u om een 3D printer te kopen en bent u nieuwsgierig naar de voordelen van 3D printing per industrie?

Lees dan snel verder!

Toepassing 3D printing machine

Landré levert professionele 3D printers die geschikt zijn voor alle 3D printtechnieken in metaal of kunststof. Hierbij geven wij u graag advies over de beste 3D printers en de toepassing. Tevens kunnen wij u perfect ondersteunen met eventuele onderhouds- of servicevragen, aangezien wij de expertise in eigen huis hebben. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan weten onze specialisten dit vaak snel te verhelpen. Bij Landré weten we dat iedere toepassing anders benaderd dient te worden en daarom adviseren wij u graag bij de zoektocht naar een geschikte 3D printer.

3D printer kopen en wilt u graag vooraf meer informatie over de verschillende toepassingen waarvoor 3D printing ingezet kan worden?

Wij lichten de toepassingen graag aan u toe.