Het 3D printen van elektronica behuizingen

Verhoog de prestatiewaarde van uw eindproduct

Het produceren van een innovatieve en functionele behuizing voor elektronica componenten kan een uitdaging zijn. Een mogelijke oplossing is om een standaard (off the shelf) behuizing te maken, wat zeker interessant is bij het produceren van kleine series met een beperkt budget en een korte doorlooptijd. Echter, het draait bij elektronica behuizingen niet alleen maar om de uitstraling. De prestaties en de functionaliteit van het product zijn ook van belang.

Maatwerkbehuizingen produceren

Zo komen we terecht bij maatwerkbehuizingen. Deze bestaan uit een uniek ontwerp en verhogen de prestatiewaarde van het eindproduct. Tijdens het ontwerpproces wordt nauwlettend onderzoek gedaan naar meerdere elementen, zoals omgevingsvariabelen, functionaliteit, aantallen, gewenste uitstraling en het te besteden budget. Aan de functionaliteit en vormgeving van de elektronica behuizing kunnen vervolgens een aantal eisen worden gekoppeld. Hierbij moet u denken aan:

  • EMC-afscherming;
  • Gewenste IP-klasse;
  • Mogelijkheden voor (de)montage;
  • Mechanische bescherming;
  • Warmteafvoer
  • Mogelijkheden om logo’s of coderingen te integreren.

Industrie segment:
Elektronica
Apparatuur

Materiaal:
HR PA 12

Voordelen:
 Interessant voor kleine(re) series

 Perfect voor on-demand produceren
 Zeer korte levertijden

Alles bij elkaar genomen zijn er verschillende regels waaraan voldoen moet worden. Zeker wanneer de 3D geprinte onderdelen deel gaan uitmaken van het eindproduct. Een van de oplossingen die onze 3D specialisten adviseren is 3D printen met HR PA 12. Dit materiaal valt onder de UL94 veiligheidsnorm ontvlambaarheid kunststoffen en de UL 746A Standard for Polymeric Materials, waardoor het uitermate interessant is voor talloze toepassingen voor elektronica behuizingen.

Multi Jet Fusion HR PA 12

Het HR PA 12 materiaal is geschikt voor de Multi Jet Fusion 3D printtechnologie. Deze technologie van HP  biedt meer mogelijkheden voor complexe, kostenefficiënte onderdelen. Het is een sterke, multifunctionele thermoplast welke geschikt is voor productie, voorproductie en reserveonderdelen.

Er zijn dus zeker mogelijkheden op het gebied van gecontroleerde productie van kleine series om de ‘time-to-market’ te versnellen of voor het produceren van reserve en legacy onderdelen. Mogelijkheden die ondersteunt worden door 3D printing en additieve productie.

Advies over 3D print applicaties

Heeft u vragen over de inzet van Additive Manufacturing in uw productieproces? Dan helpen wij u graag op weg, zodat u de juiste oplossing vindt voor uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is via onderstaand formulier uw gegevens achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek krijgt u meer informatie (specifiek gericht op uw productieproces).

Wilt u de werking en de mogelijkheden van Additive Manufacturing graag zelf zien? Ook dat is mogelijk! U bent van harte welkom in onze eigen showroom waar wij u een uitgebreide demonstratie geven op één van onze 3D printers en antwoord geven op al uw vragen.

3 + 2 =

Meer informatie

Industrie 3D printers

Additive Manufacturing (de verzamelnaam voor 3D printen, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing) is nog volop in ontwikkeling en de 3D printtechnieken worden steeds toegankelijker. Steeds meer bedrijven profiteren hierdoor van de voordelen. Zo kunt u met een 3D printer eenvoudig complexe modellen produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de techniek al in verschillende branches effectief wordt ingezet, zoals: automotive, aerospace, medische sector, metaalproductie en machinebouw.

Overweegt u om een 3D printer te kopen en bent u nieuwsgierig naar de voordelen van 3D printing per industrie?

Lees dan snel verder!

Toepassing 3D printing machine

Landré levert professionele 3D printers die geschikt zijn voor alle 3D printtechnieken in metaal of kunststof. Hierbij geven wij u graag advies over de beste 3D printers en de toepassing. Tevens kunnen wij u perfect ondersteunen met eventuele onderhouds- of servicevragen, aangezien wij de expertise in eigen huis hebben. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan weten onze specialisten dit vaak snel te verhelpen. Bij Landré weten we dat iedere toepassing anders benaderd dient te worden en daarom adviseren wij u graag bij de zoektocht naar een geschikte 3D printer.

3D printer kopen en wilt u graag vooraf meer informatie over de verschillende toepassingen waarvoor 3D printing ingezet kan worden?

Wij lichten de toepassingen graag aan u toe.