• Evenementen
  • Landré presenteert de HP Jet Fusion 3D printtechniek op Kunststoffen 2017

Landré presenteert de HP Jet Fusion 3D printtechniek op Kunststoffen 2017

 Landré presenteert de HP Jet Fusion 3D printtechniek op Kunststoffen 2017

Datum:

27 en 28 september
NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven 9.30 tot 17.00 uur (stand 232)

Houten, sept. 2017 – HP heeft dit jaar de markt opgeschud met de introductie van de Jet Fusion 3D printer. Met een 10x hogere printsnelheid en 50% lagere kosten per product en de mogelijkheid direct eindproducten te kunnen printen, biedt HP Jet Fusion de mogelijkheid kwalitatief hoogwaardige en functionele producten en onderdelen sneller en goedkoper te produceren. Daarmee zet HP in op zowel een snelheids- en kwaliteitsverbetering ten opzichte van SLS printsystemen als een concurrerend productiemiddel voor bestaande productietechnologieën als spuitgieten en verspanen.

Landré, die de verkoop en serviceverlening voor de HP Jet Fusion systemen in de Benelux verzorgt, zal op de Kunststoffen beurs te Veldhoven op 27 en 28 september, de HP Jet Fusion techniek presenteren.

De HP Jet Fusion 3D printer, die dit voorjaar door leverancier Landré in Nederland is geïntroduceerd, biedt de mogelijkheid zowel enkelstuks als series te printen.

Afhankelijk van de stukgrootte kunnen tot wel 10.000 stuks per run geprint worden en is de HP 3D printtechnologie daardoor sneller en goedkoper dan spuitgieten. Daarmee zet HP met de Jet Fusion 3D technologie een concurrerend alternatief op de markt voor seriematige productie met spuitgiettechnologie, waar de matrijskosten te zwaar wegen ten opzichte van het volume.

Met ruim dertig jaar ervaring met inkjet technologie is HP wereldspeler op printgebied. HP ziet voor de Jet Fusion printtechnologie een grote potentie in de productie industrie: “Op voorraad produceren zal plaats maken voor on-demand service, niet alleen voor spare parts maar ook voor nieuwe onderdelen. 3D printfiles kunnen digitaal worden verstuurd en op iedere plek ter wereld lokaal worden geprint. Omdat producten goedkoper, sneller en met een hogere complexiteit kunnen worden geproduceerd, zal de HP Jet Fusion printtechnologie een deel van de productie van spuitgieten en verspanen over kunnen nemen.” Aldus Yves Jamers, HP Channel Manager.

Landré heeft inmiddels de eerste HP systemen in de Benelux geleverd.

Meer informatie: https://kunststoffenbeurs.nl/